Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Vidám vasárnap

 Vasárnap, ebéd, napsütés és egy nyugodt győzelem. Ezen a találkozón talán az első fél órában kellett izgulni és akkor is inkább a rengeteg eladott labda, valamint Zappacosta hogyléte miatt.

Az Arsenal elleni vereséget követően 4 helyen változtatott Conte a kezdő csapaton. Cahill, Zappacosta, Drinkwater és Batshuayi érkezett Willian, Bakayoko, Moses és Azpilicueta helyére.

Mint említettem az első 30 percig nagyon pontatlanul játszott mind a két csapat, kevés helyzettel, amolyan erőfelmérést tartottak a felek. Jonjo Shelvey játéktudás és akarat tekintetében kimagaslott a Szarkák csapatából, és a sokszor bizonytalankodó védők között, néha igen veszélyesen játszott. Az ellenfél feltérképezése közben Zappacosta felfutásai, valamint Hazard kiharcolt pontrúgásai hoztak változatosságot az első 25-30 percben.

Az első félidő végén aztán Michy két gólja szinte el is döntötte a párharcot. Az elsőnél Pedro csodálatos indította Hazardot, aki remekül tett Alonso elé, s a spanyol úgy tűnt elkésik, mégis az utolsó pillanatban beleszúrva a labdába, Batshuayi elé passzolt, a csatár pedig üres kapura nem hibázott. 1-0

A második gólnál a szerencse is velünk volt, hisz Hazard passza után a belga csatár lövése megpattant a becsúszó Jamal Lescalles lábán, és így Karl Darlow a vendégek kapusa szomorúan nyugtázhatta hogy a labda bizony átszállt felette egyenesen a hálóba. 2-0

Az első játékrészben még Rüdiger remek csavarása említhető, ami csak centikkel ment el a bal kapufa mellett, valamint a remek védéseket bemutató Caballero emelhető ki. A volt Manchester City kapus remekül él a Courtois sérüléséből fakadó lehetőséggel. Jól irányítja a védelmet, e mellett pedig meccsenként bemutat egy vagy két látványos és fontos védést is.

A második félidőben látszott, hogy a Newcastle képtelen felrázni önmagát, passzaik továbbra is pontatlanok voltak és mintha egy alap fáradtság lett volna rajtuk. A Chelsea előnye nem forgott veszélyben, hisz a vendégek helyzetig se nagyon jutottak. Kontrajátékunknak köszönhetően akadtak lehetőségeink, melyeket jobban kihasználva végképp lezárhattuk volna a találkozót.

A lezárásra a 72-ik percig kellett várni, amikor a jogosan megítélt szabadrúgást Alonso tekerte a léc alá mesterien. A védőnek ez volt a 7.-ik gólja a szezonban.

Az utolsó negyed órában már csak labdázgattak a fiúk, egyedül Michy próbálkozott a mesterhármas elérésével, sajnos sikertelenül.

A végjátékban beálló Ampadu és Hudson-Odoi (mindketten 17 évesek) ígéretes megmozdulásaikkal bizonyították, hogy a Chelsea utánpótlás képzése továbbra is a legjobbak között van Angliában.

Jó volt látni egy közepes erőbedobással elért szép győzelmet, de jó volna látni azt is, hogy Conte megoldja a középpálya helyzetét, hisz jelenleg nem ad elég összeköttetést a védők és a támadók között ez a terület. A védekezésért felelős középpályások mint Kanté vagy Drinkwater sokszor nem tudnak segíteni a támadásokban, így az elől lévők 2-3 emberrel a nyakukon kell megoldjanak szituációkat (Fabregas v. Barkley talán majd orvosolhatja ezt). A passz játékban is sokat kell fejlődnie a csapatnak, mert a letámadásoknál rendre rossz helyre továbbítjuk a labdákat. Emellett szintén remélem, hogy jelentősen javul a szöglet kihasználásunk. A legutóbbi 44 szögletből mindösszesen 1-2 gólt szereztünk, ami talán köszönhető a sok variációnak és kísérletezgetésnek.

Összességében azért magabiztos, könnyed sikert ért el csapatunk, mely után felmerül egy mostanság aktuális kérdés….Vajon kell nekünk új csatár?

 

Chelsea (3-4-3): Caballero; Rudiger, Christensen, Cahill (c); Zappacosta, Drinkwater, Kante (Ampadu 77), Alonso; Pedro (Hudson-Odoi 80), Batshuayi, Hazard (Barkley 72).
Padon maradt cserék: Eduardo, Moses, Fabregas, Musonda
Gólszerzők:  Batshuayi 31 és 44, Alonso 71

Newcastle United (3-5-1-1): Darlow; Mbemba, Lascelles (c), Clark; Manquillo (Murphy 77), Shelvey, Saivet, Hayden (Atsu 83), Haidara; Ritchie; Gayle (63).
Padon maradt cserék:
Woodman, Yedlin, Dummett, Diame
Sárgalap:
Mbemba 16

Játékvezető:  Kevin Friend
Nézőszám:
41,049

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com