Blog bejegyzés

Mérkőzés előzetes: Szarkariadó

A kupa hét zárásaként szeretnénk feledtetni a hét közben történteket, meg úgy összességében 2018 elejét. Cél az is, hogy az előző kör után simábban, lehetőleg újrajátszás nélkül jusson tovább a csapat, mert egy biztos, nincs meccshiány senki lábában sem. 

Fura egy év vette kezdetét, az amúgy sem sima szezonrajt és első félév után. Azt eddig is tudtuk és tapasztaltuk, hogy más szelek fújnak tavalyhoz képest. Dupla terhelés, rengeteg mérkőzés, hullámzó teljesítmény és megerősödő ellenfelek. A nyári átigazolási balhé és Emenalo távozása után abban a hittben feküdhettünk le aludni, hogy majd, ha eljön a januári transzfer időszak, akkor a teljes bizalmat kapott Conte majd úgy erősíti meg a szenvedélye mellé a csapatot, hogy méltó kihívói legyünk az elképesztő szezont futó, éllovas Man. City-nek, a BL-ben a Barcanak, valamint legyen bőven rotálási lehetőség a kupákra.

Ehhez képest az edző és a vezetőség körül áll a bál, mindössze egy játékost igazoltunk Barkley személyében (sérülésből tér vissza, fiatal, angol, szép jövő állhat előtte), lejátszott a csapat zsinórban 5 döntetlent, amiben volt három 0-0, kiestünk a Carabao Kupából és a PL-ben nemhogy zárkóznánk, hanem megjártuk már a 4. helyet is. A jövőkép eléggé ködös és vészjósló jelen állás szerint, eddig csak egy mérkőzés a Brighton elleni 4-0 tudott minket szurkolókat és a csapatot kizökkenteni a jelenlegi borúlátásból. Valami ilyesmire van szükség a mai délután is.

Hazai pályán játszunk, ami mindenképp komoly előnyt jelent, hiszen ritkán járnak ide nyerni a csapatok. Az elmúlt 32 évben mindösszesen 5 csapat tudott nyerni a Bridgen (1990/91 v Oxford United (1-3), 1997/98 v Man Utd (3-5), 1998/99 v Man Utd (0-2), 2002/03 v Arsenal (1-3), 2014/15 v Bradford City (2-4)). Tovább megyek 2000 januárja óta mind a 43 FA Kupa mérkőzésünkön legalább egyszer betalált a csapat.

Legutóbb a 2005/06-os szezonban találkozott a két csapat az FA Kupában, akkor a 4. percben Terry gólja elegendő volt a továbbjutáshoz. Azóta nagyon fordult a világ a Newcastle csapatával. A korábbi patinás klub megjárta már a Championship küzdelmeit és “kedvenc” volt edzőnk Benitez segítségével visszajutottak az első osztályba. Meg is tette már kötelező látogatását a Bridgre a spanyol tréner. Sima 3-1-es győzelem született, hazai szempontból. Most újra próbálkozhat Benitez, akinek eddigi mérlege a Chelsea ellen 7 győzelem, 7 döntetlen és 13 vereség.

 

Több szempontból is fontos, hogy idén beteljesítsük azt, amit tavaly hagytuk kiénekeltetni a szánkból, ugyanis az idei döntőt május 19-én rendezik meg, ami több szempontból is emlékezetes a csapat és a rajongók számára. gondoljunk csak a 2007-es FA Kupa győzelemre, vagy a klub és London történelmének eddigi első és egyetlen BL győzelmére. Bár elég csak megemlíteni a tavalyi döntőt, ahol esélyesebb csapatként kaptunk ki viszonylag simán 2-1-re az Arsenaltól és azt megelőzően csak 2012-ben sikerült diadalmaskodni, azóta semmi komolyabbat nem tudott felmutatni a csapat a világ legrégebbi kupasorozatában.

A nagy februári hajtás előtt, a maival együtt, 4 nyerhető összecsapás következik, ezért Conte helyében úgy forgatnám és pihentetném a csapatot, hogy a lehető legkipihentebb és legjobb formában vágjunk neki a rázós időszaknak. Egyértelműen tovább kell jutnunk a következő körbe, bár a legutóbbi N betűs csapat újrajátszásra kényszerített és csak a büntető párbajban sikerült nyerni a Kanárik ellen, ezt most mindenki elkerülné.

Morata, Fábregas, Willian biztosan nem lesz ott sérülés miatt, valószínű, hogy Courtois is a padról, vagy a lelátóról nézheti végig az összecsapást, ezzel tovább növelheti rekordját Caballero. Valljuk be, hogy igencsak jó tartalék kapusunk van az eddigi mérkőzések alapján. A túloldalon Mitrovic, Mbemba, Lejeune és Gamez hiányzik, szóval nagyjából az alapcsapattal állhat ki Benitez, talán még érdekesség, hogy a költsön adott Kennedy a szerződésben foglalt, szokásos, kitétel szerint nem léphet pályára nevelőegyesülete ellen.

A mai nap a Szurkolói Klub szempontjából is érdekes lesz, hiszen közös foci, közös meccsnézés és egy jótékonysági rendezvényen vásárolt, Terry által dedikált mez bemutatása is teritéken van. A mérkőzést 14:30-tól a Sport 2 műsorán láthatjátok. A játékvezető Kevin Friend lesz, aki az ominózus bajnokit fújta a Szarkák ellen decemberben és ezen kívül a Stoke elleni összecsapáson dirigált még, mindkettő szép emlékekkel zárult, reméljük triplázunk vele. Mindenkinek jó szurkolást!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com