Blog bejegyzés

Így láttuk mi

ID-100214097Az immáron hagyománnyá váló össznépi véleménynyilvánítással jelentkezünk a szezonösszegző posztok elején. Tudjátok, PL LR szemmel, kugli, néptánc, együtt nyitunk, együtt zárunk, együtt remélünk, együtt sírunk. Ez azért vicces amúgy, mert többnyire tényleg így van, most a hamari szezonkezdés miatt elmaradt, viszont egy ilyen remekbeszabott szezont hogyan máshogy zárhatna a blog, nemde? Pedig de. Mi itt fent, ti ott lent, tudjátok.

Amilyenre a szezon sikerült, joggal mondhatja bárki, hogy jobb lenne inkább elengedni, merthát valljuk meg, nem sokan nyúlnak magukhoz a Chelsea szurkolói berkekben, ha erre a szezonra gondolnak. De hát mi még azért annyira mégsem hagynánk annyiban, mert a Chelsea 10. helye az utóbbi évtizedben legalább akkora szenzáció, na jó, akkora talán mégsem, de majdnem, mint a Leicester bajnoki címe. Lássuk.

1.) Nem tudom nem megkérdezni, és igyekszem nem elröhögni: összességében elégedett vagy a szezonnal? 

JoeyB: Persze, szezon végére Willian is utolérte Hazard testzsírszázalékát, így nincs okom a panaszra, ráadásul Hiddink rengeteg lehetőséget adott a fiataloknak a tét nélküli meccseken.

Kdako: Azzal vagyok elégedett, hogy végre vége lett.

TheRussianOne: Ha az ilyesmi elégedettséggel töltene el, a Milannak szurkolnék. Öröm az ürömben: innen csak felfelé vezethet az út.

Wudigessboi: Nyilván nem. Az, hogy semmit se nyertünk, egy dolog, illetve a kisebbik baj. Sokkal jobban fájt a rengeteg kritikán aluli egyéni teljesítmény, a küzdelem hiánya, a megannyi megmagyarázhatatlan  eredmény és az, ami mindebből következett, vagyis a nihilizmusba fulladt utóbbi pár hónap.

Zenzo: Nehéz előadni a meglepett idiótát, ha én teszem fel a kérdést magunknak, de azért képzeljétek ide az Ancelotti-szemöldökkel végtelenül hülyén nézni próbáló fejemet, miközben épp a szavakat keresem, és azon gondolkodom, hogy már nyitásnak szabad-e vulgaritásba bocsátkozni, és egy jóízűt lófaszozni már az elején. Nincs az a jóérzésű szerencsétlen Chelsea drukker, aki erre akár egy halvány “félig”-gel is tudna válaszolni. Remélem.

Itt még bizakodva vágtunk neki a szezonnak

Itt még bizakodva vágtunk neki a szezonnak

2.) Tavaly trófeamentes szezon után dupláztunk, most bajnokként zártunk trófea nélkül. Ringlispíl?

JoeyB: Szép lenne, de szerintem a tavalyi egy kifutott eredmény volt, amit megismételni jövőre biztosan nem fog a csapat, főleg, mert ennyire gyengék soká lesznek újra a klasszikus nagy csapatok. Minimum három, de inkább több ember kéne a kezdőbe, ráadásul most fontos lenne erős személyiségeket elcsábítani, ami a jelenlegi helyzetben eléggé valószínűtlennek tűnik, pedig tényleg kulcsfontosságú lenne, hogy ne legyen olyan a csapat, mint az összes Arsenal az elmúlt kb 6-8 évben, vagyis, hogy ügyesek a fiúk, de olyan puhapöcsök, akibe minden jöttment a lábát törli.

Kdako: Jó pár elemzést elolvastam, de továbbra sem tudom meghatározni a visszaesésünk okát. Egy újabb bajnoki arany túlzott elvárás lett volna, de a dobogó nem, hiszen nem gyengült a keret. Hiába jöttek a vereségek, sokáig hittem abban, hogy elindulunk felfelé, még Josével is, sok idő kellett annak megemésztésére, hogy ez az idény kuka. Sokan köszönhetünk a Leicesternek, talán az ő bajnoki címük mellett nem olyan ciki a mi visszaesésünk sem.

TheRussianOne: “Ez teszi a labdarúgást a világ egyik legcsodálatosabb sportágává” – mondanák a Sport tévé szakértői erre, én viszont csak csendben reménykedem, hogy most újabb tizen-x sikeres szezon vár ránk.

Wudigessboi: José első éve az építkezésről szólt, az idei (fél) pedig a leépülésről. Előbbivel ellentétben utóbbit közel sem éreztem szükségszerűnek, ezért is annyira nehéz elszámolni vele. Remélhetőleg elértük a mélypontot és elindulunk felfelé.

Zenzo: Nem akarom azt mondani, hogy ez a normális, mert ezt úgysem értené meg senki, annyi hely meg most nincs itt, hogy kifejtsem, mire gondolok. Röviden: az aranygeneráció elbúcsúztatása értelemszerűen von maga után hullámvölgyet, vagy völgyeket, és láttuk már a Pool és a United példájából is, hogy egy ilyen mértékű váltás nem mehet végbe egyszerűen, pláne nem gyorsan. A mi körhintánk legalább kiadott egy rettenetjó szezont tavaly, aztán majd a következő eldönti, hogy az volt kifutott szezon, vagy a következő is az lesz, és akkor már hullámvasút.

Magasról zuhantunk...

Magasról zuhantunk…

3.) Mi (ki) az, amit mégis ki tudnál emelni a szezonból?

JoeyB: Zouma, a sérüléséig elképesztően magas szinten játszott annak ellenére, hogy mellette rendszerint Ivanovics (nem)védekezett, benne láttam egyedül azt, hogy valamikor a védelem vezérévé válhat, nagyon remélem, hogy a sérüléséből úgy tér vissza, ahogyan egy jó négernek vissza kell.

Kdako: A legszebb élmény az Everton elleni 3-3 és JT utolsó perces egyenlítése, na meg az, hogy nem sokkal előttem történt mindez – katartikus volt. A játékosok közül Zoumára és Willianre lehet a legkevesebb panasz. És persze legalább az ifik sikereinek örülhettünk.

TheRussianOne: Játékost inkább nem szeretnék kiemelni, igaz, nem volt mindenki egyenlően szar, de csapatként buktak a srácok egy jókorát. Számomra a legkedvesebb élmény, hogy mi nyertük meg a Leicesternek a bajnokságot, ráadásul újra egy régi fényében tündöklő Édenkével. A többit felejtsük el, lépjünk tovább.

Wudigessboi: Mi: Arsenal oda-vissza, plusz az a pár hazai hajrában döntetlenre mentett rangadó (MU, Everton, Tottenham) – de ezeket sajnos tipikusan a középcsapatok emlegetik csak fel csillogó szemekkel. Ki: Begovic majdnem olyan jó cserekapusunk volt, mint tavaly Cech. Rajta kívül RLC játszatásának és biztató teljesítményének lehetett ha nem is feltétlenül örülni, de drukkolni mindenképp.

Zenzo: A keserű összkép ellenére azért volt bőven olyan, aminek örülhet a Chelsea-szív, ilyenek például Zouma szereplése (gyere vissza a sérülésből Hápi!), hogy Ruben révén egy Chelsea akadémia-nevelés mindennél közelebb került a felnőtt kerethez, de meg kell említeni Begovics nevét, Willian szezonját, vagy akár azt, hogy a két legfőbb londoni rivális képtelen volt ellenünk győzni még így is, Wengi pedig lefeküdt oda-vissza.

Kevés pozitívum egyike

Kevés pozitívum egyike

4.) Mi okozta a legnagyobb csalódást?

JoeyB: Pedrót szívesen ideírnám, de tőle pont azt vártam, hogy ekkora semmirekellő lesz, ahogyan írtam anno levlistán, tényleg az a legnagyobb baja szegénynek, hogy a lábfejei helyére nőtt puha faszokkal kurva nehéz labdát kezelni. Legyen a szerb álomduó, egymást múlták alul, de amíg Maticsnak lehet jövője a csapatnál, addig Ivanovicsnak ennél jobb szezonja már nem lesz; ha valaki adna érte egy  lyukas kotont és maszturbálópapucsot, viheti egy ajándék késkészlettel vagy ötszáz forintos Erzsébet-utalvánnyal, aztán hajrá, szopjon vele más.

Kdako: Őszintén hittem abban, hogy José 6-8 évig az edzőnk lesz, utána max elmegy a portugál válogatotthoz, de nem látom más rivális kispadján, és ha nem is vezet minden évben bajnoki címre minket, de ott leszünk stabilan az európai élmezőnyben. Ehhez képest tudjuk, hogy mi történt…Szóval csalódást okozott Mourinho, hogy megbukott a csapattal, és a csapat is, hogy megbukott Mourinhóval, és az, hogy ez a kapcsolat így véget ért.

TheRussianOne: Mourinho kezdte, akibe pedig teljesen bele voltam szerelmesedve, de már a Madridnál is látszódott rajta valamiféle elmerotty, amit ide is sikeresen sikerült átmentenie, ennek tán a legmeggyőzőbb bizonyítéka a doktornővel való értelmetlen összekülönbözése volt. Aztán a teljes csapat, kollektíven, és ha valakit ki kell emelnem közülük, akkor Édenke, aki tán a legnagyobb formahanyatlást prezentálta.

Wudigessboi: Az, ahogy a korábban konstans magas szinten futballozó húzóembereink gyakorlatilag kivétel nélkül így megzuhantak. A legnagyobb botrány a tavaly szezon legjobbjának választott Hazard majd’ teljes idényen át tartó szánalmas vesszőfutása volt, de nyilván nem lenne fair csak rajta elverni a port, hisz Fabregas, Matics vagy Ivanovics produkciója is bántóan leromlott a megszokotthoz képest. S bár anno kitárgyaltuk, de kapcsos zárójelben ide kívánkozik még Diego Costa megannyi suttyó-patkány megmozdulása is, amivel én gyakorlatilag telítődtem.

Zenzo: sosem csináltam belőle nagy titkot, számomra mindennél nagyobb csalódás, hogy Josét – már megint – lapátra tettük, és segget csináltunk a szánkból, meg persze a terveinkből, meg belőle, aztán most meg sírunk, hogy a MU padján kötött ki. Emellett a szezon eredménye, a húzóembereink teljes szezonon át húzódó gyötrelmesen szar játéka, vagy a JT-saga szánalmassága is eltörpül.

5.) A címvédés nem jött össze. Látsz-e esélyt a visszatérésre, lehet-e bajnok a Chelsea a következő szezonban?

JoeyB: Na, ezt kettővel fentebb megválaszoltam, szerintem reálisan jövő nyáron lehet leghamarabb bajnoki esélyesként beszélni a Chelsearől, amit nem is bánok igazán. Épüljön fel egy gerinc, alkosson Conte, basszon pofán néhány embert, tegyen elektromos nyakörvet Ázárra, hogy megrázhassa, ha kontroller vagy chips felé nyúl a trógerje, nem lényegesek az eredmények, sokkal fontosabb lenne a jövő szempontjából egy identitást találni, mert az jelenleg nincs, ez pedig szerintem elképesztően nagy probléma.

Kdako: Még erősebb lesz a bajnokság, mint eddig, hiszen minden topcsapat csalódott, és emiatt költekezni fog, a Leicester pedig azért, hogy megragadjon az élmezőnyben. Nem a költekezési versenyt kell megnyernünk, sőt, igazából nem is kell belemenni túlzottan, de pár okos igazolással és a csapat újbóli összegyúrásával jó esélyünk van – a dobogóra mindenképp, az aranyra talán még rögtön nem.

TheRussianOne: Hogyne! Sőt, az öreg Carraghernek kell igazat adnom, aki azt mondta, jól jön majd nekünk, hogy nincs nemzetközi kupa. Jól bizony! Conte így kényelemben veheti fel a PL-ritmust.

Wudigessboi: Szeretném hinni, hogy igen. Jó lenne eljátszani az alvó óriást, aki átszunyókált ugyan egy idényt, de újult erővel visszatér és ismét szétcsap mindenkit. Pont az idei Leicester mutatta meg, hogy nincs lehetetlen és jó stratégiával, valamint harcos szellemiséggel hadat lehet üzenni az oddsoknak. Persze előbb a top4 legyen meg…

Zenzo: Tavaly nyáron toltam be ide pár szállóigét és közmondást, ezek közül tennék most ide egyet – vagy, na jó, inkább többet – ezek most az én válaszaim:

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” (Albert Einstein)

“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.” (Milton Berle)

“Az Istenhez imádkozni kell, de a parthoz evezni.” (Lev Tolsztoj)

“Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is.” (Bertolt Brecht)

6.) Ismét új edzővel vágunk neki a szezonnak. Mi a véleményed Contéról? Mire számítasz vele kapcsolatban?

JoeyB: Elsősorban arra, hogy a királylányokat pakolja helyre, a dagadtakat – rátok nézek, Hazard, Costa és Willian – futtassa, amíg le nem fogynak és alakítson ki egy magot, amire lehet építkezni. Ezt megtette a Juventusnál, így nincs okom a kételkedésre, ráadásul nála egy fiatalnak van esélye kezdőbe kerülni, nem a dugópajtijait rakja a kezdőbe, mint az egyik manchesteri edző, szóval hajrá. Egy ezer fokon égő, szervezett, kemény csapatot várok, ha már ez megvalósul, én elégedett leszek, aztán jövő nyáron lehet továbblépni. Most az alapok legyenek meg, mert jelenleg ott tartunk, hogy mocsárra építettünk várat, leégett, összedőlt és csak ezután süllyedt el, álljunk neki hát újra.

Kdako: Gyorsan, pár hónap után ki fog derülni, hogy mit tud kezdeni az angol bajnokság jelentette kihívásokkal, és ha nem áll jól, akkor szerintem ő sem kap nagyobb türelmet, mint pár elődje. Ezzel együtt nagyon bízom benne, és hiszek abban, hogy sikeres lesz, minden Juventus-drukker ismerős isteníti. Kellően munkamániás és keménykezű, taktikailag felkészült, és a kevésbé ismert játékosokból is ki tudja hajtani a maximumot. Triesztben ott voltam, amikor bajnoki címet ünnepelt, remélem, hasonlót a Bridge-en is átélhetünk majd.

TheRussianOne: Kb. azóta nem követem az olasz focit, hogy Mou otthagyta az Intert, de a médiában fellelhető infómorzsák alapján szimpatikus állat, aki alkalmas lehet rá, hogy felrázza a játékosokat. Remélem, hoz valami színt is a csapat játékába, elég jellegtelenek voltunk mostanság. Ó, és persze hozhatná magával Pogbát is. Rohadt nehéz jósolni, mert óriási változásokkal vágunk majd neki a következő szezonnak: Pep a Cityben, Mou a MU-ban és persze ott van az évről-évre megújuló Wenger is. Szmájli.

Wudigessboi: Üdítően új szellemiségre. Ahogy leszűrtem, a Juvénál alapvetően a kemény munkában hitt, amivel képes volt többet kihozni a keretből, mint ami a nevek alapján benne volt. Persze a közeg új lesz neki, no meg a verseny is sokkal intenzívebbnek ígérkezik, mint amit odahaza megszokhatott, de most meg vagyok róla győződve, hogy jó vásárt csináltunk vele. Olasz szakemberrel amúgy se fogtunk eddig mellé.

Zenzo: Már a szezon végefelé is írtam párszor, hogy szerintem ő a megoldás a jelen helyzetünkre, és ezt továbbra is így gondolom. Nagy kérdés, hogy mennyire lesz töke felrúgni a homokozót (remélem nagyon), és nem csak a kislapátját hozta, hogy leüljön a sarokba, míg a nagyok tovább játsszák az agyament játékaikat középen. Ettől persze lehet ez a kooperáció totális bukás, de szerintem kitartó munkával, egy új hullámmal és némi szerencsével játszva ismét top4 helyen végezhet a Chelsea.

Conte

7.) Mit vársz a nyártól? Hol kellene mindenképp erősödni?

JoeyB: Emenalo lehetőleg jó messzire takarodjon, valami afrikai törzsben képzelje el a következő harminc évét, felfoghatatlan, egy ember hogyan élhet túl ennyi edzőváltást és ostoba döntést. Konkrét igazolásokat nem tudnék és nem is akarok mondani, ez függjön attól, hogy Conte koncepciójába ki illik és ki nem, posztok szerint viszont minimum egy belső védő, egy bal hátvéd és két belső középpályás mindenképp kellene, a négyből pedig minimum kettőnek olyan domináns személyiséggel kellene rendelkeznie, amivel rendelkeztek a régi mag tagjai. Ezeken taktikafüggetlenül vékonynak érzem a keretet, a többit meg majd kitalálja Conte. Vagy jön a B-terv, és veszünk bírókat meg kapusokat meccs előtt, abban is van gyakorlata a mesternek.

Kdako: Igazából minden poszton, de nem mindenáron. Például Pogba 60-70 millióért nem kell, ha van egy Loftus-Cheek. Nainggolan és egy szélsővédő jöhetne, esetleg egy csatár, aki tud Costa mellett is játszani, de tűri a padozást is. De 80-100 millió fontnál többet felesleges elkölteni.

TheRussianOne: Védelem, középpálya, támadósor. Zouma mellé igazolnék egy stabil középhátvédet, talán balhátvédet, bár a fene tudja, mi jön majd ki még Babából. A Fabre-Matic párosról tudjuk, hogy képesek világszínvonalú játékra, de mindenképp kéne még egy középpályás, ha másért nem, hát mert Ramit nem pótoltuk még. Ez lesz Nainggolan. Elől Pedrót kivenném a kezdőből, valamint Costa mögé/mellé is mindenképp kell valaki.

Wudigessboi: A magunk mögött hagyott szezon alapján gyakorlatilag mindenhol. Az idén leszereplő sztárokról még nem mondtam le végleg, hiszem egyrészt, hogy visszatérhet a csúcsformájuk, no meg azt is, hogy nem is koccolnak le puszta haszonlesésből. Ha ehhez hozzáadjuk a raklapnyi kölcsönjátékost, akkor nem riasztóan rossz a helyzet. A legtöbb tennivaló a védekezés rendes megszervezésével lesz, de ha valakire, akkor egy olaszra ezt rá merem bízni vakon.

Zenzo: Őszintén szólva, nem sokat. 3 nagy torna is van a nyáron, és a főszereplőink szanaszerteszéjjel lesznek a világban a felkészülés és az összecsiszolódás helyett. 2-3 komoly igazolást várok, de inkább azt, hogy egyben tudjuk tartani a keretet, és nem hagyjuk szétszéledni az értékeinket egy olyan szezon előtt, amikor előre tudható, hogy szerényebb célokért tudunk csak küzdeni. Remélem, hogy újra képesek leszünk koncepcionálisan elkezdeni dolgozni, de sajnos majdnem biztos vagyok benne, hogy ez nemhogy nem fog megtörténni, de egyelőre még igény sem nagyon mutatkozik rá. Pedig szerintem itt kéne leginkább fejlődni.

8.) Ahogyan tavaly is, örökös téma, vesszőparipa, izébigyó: van egy jó és sikeres utánpótlásunk. Mi lesz velük?

JoeyB: Eladjuk, aztán visszavesszük háromszoros áron, mert nálunk nem szokás visszavásárlási záradékot rögzíteni, minek is. Gondolom, a következő Musonda és Christensen lesz, egyikre se lenne szükség.

Kdako: Nagyon szeretném, ha végre több lehetőséget kapnának, de ismét több esélyt látok arra, hogy jönnek helyettük a töltelékigazolások. Ráadásul EL sem lesz, ahol lehetne kísérletezni nyugodtabban.

TheRussianOne: Szép sorban eladjuk őket különböző bajnokságok középcsapatainak.

Wudigessboi: A tétnélküliség miatt idén a vártnál több játékpercet kaptak a fiatalok, szerintem nem is okoztak csalódást. Az új szezonban viszont kevesebb meccsünk lesz a nemzetközi szereplés hiányában, ami megkurtítja a kísérletezgetési lehetőségeket is, hiszen heti egy meccsel nem nagyon leszünk rotálásokra utalva. Szívünk mélyén mind tudjuk, hogy egy erős Chelsea nem nagyon bír el tarcsiból felkapott csikókat a kezdőben, úgyhogy sajnos nem számítok előre lépésre e téren. Ez már olyan tradíció, mint hogy a Tottenhamnek majdnem összejön valami ellenünk a Bridge-en.

Zenzo: Ez alapvetően függ attól, amiről egy kérdéssel fentebb beszéltem. Ha végre képesek lennénk kialakítani egy koncepciót a jövőre nézve (hát még ha nem is b*sznánk szét az egészet, ha egy kicsit a szemünkbe megy a sampon és csípni kezd), akkor abban szépen le lehetne fektetni a fiatalok sorsának terveit is. Nem csak azt kell kitűzni, hogy az akadémiának játékost kell adnia a nagy keretnek, hanem azt is, hogy a nagy keret “igényelje” az ilyen játékosokat. Nem hiszem, hogy Hiddink lesz ennek a folyamatnak a Gordiuszi csomó kettévágója, de valamennyire bíztató, hogy valamiféle igény mutatkozik a board részéről is a kérdésben, ha már ilyen szaktekintélyt is odahelyeznek a placcra, az Angol U21 körül sertepertélő Holland, és a frissen felbuktatott Edwards mellé.

ruben

+1.) Állandó téma volt idén, hogy kivel kéne számolni a jövőben és kivel nem. Ki lenne az az 5 ember, akit mindenképp megtartanál és ki az az 5, akin túladnál?

JoeyB: Igazából az én listám inkább aszerint áll össze, hogy kik köré építenék egy csapatot, kik azok, akikben látom, hogy hosszútávon kulcsfigurák legyenek, nem a tavalyi szezon vagy az alapján, hogy mi a realitás. Keep: Courtois, Zouma, Hazard, Willian, Azpilicueta. Mindenképp, lehetőleg Liverpoolba küldve: Ivanovics, Cahill, Oscar. Nem tudok öt embert mondani, akit feltétlen elzavarnék. Van még, aki lécelhetne, (Matics, Mikel mainly), de én adnék Maticsnak még egy szezont, Mikel pedig szintén hasznos rotációs-szituációs játékos. Igazolásoktól függ, ha jön értelmes labdaszerző, egyikőjük megy valószínűleg, de nem ragaszkodok a távozásukhoz, a triumvirátusunk (eh, ha látná Caesar, kikre használtam ezt a kifejezést…) puszta látványától is kínosan összeszűkül ott, ahova a nap sem süt be.

Kdako: Nehéz ez a kérdés, mert vagyok olyan szentimentalista, hogy egy idő után elkezdek kötődni a kékben játszókhoz, legyen az Boulahrouz vagy éppen Szmertyin. Jó, Falcaóhoz, Quaresmához azért sehogysem tudok. Tehát a szezonban mutatott forma alapján kevés játékost lehet dicsérni, de előtte meg azt láttuk, hogy klasszis szinten képesek játszani. Pl. Matics istencsászárból lett Mikel cseréje, Ivanovics meg önmaga paródiája. Normális világ ez? Vagy a mostani Courtois után bárkinek fájna a szíve? De rögtön az jut eszembe, hogy bárhova menne, ismét zseniálisan védene. Ezzel együtt nem akarom kikerülni a választ, tehát mindenképp maradna Willian, Azpilicueta, Fabregas, Hazard (dietetikussal megerősítve), Zouma. Túl tudnék lépni a hiányán: Remy, Iva, Oscar, Baba, Matic.

TheRussianOne: Mindenképp megtartanám: Courtois, Azpi, Zouma, Hazard, Willian. Még tudnám sorolni, de a kérdés ötre vonatkozik. A távozók listája kapcsán inkább úgy fogalmaznék, hogy az ő elvesztésük fájna a legkevésbé: Iva, Mikel, Pedro, Oscar, Pato.

Wudigessboi: A Falcao-Pato-Rémy trió finoman szólva sem győzött meg elől, szóval értük egyáltalán nem lenne kár. Miazgával sem igazán tudom, hogy mi volt a cél, de nem vett le a lábamról se a többhetes erőgyűjtése, se a Sigurdssonnak fejelt gólpassza. Rajtuk kívül Baba is csalódás volt, érte ráadásul még tán kapnánk is valamennyit. Terry hosszabbításával szerencsére felszabadult itt egy hely. Hazard-t az idei performansza ellenére megtartanám, egész egyszerűen kell a zsenije oda előre. Begovic nagy vétel volt, megállja a helyét kezdőként, de a pad se derogál neki, márpedig ritka az ilyen. Rajtuk kívül három fiatalt mondanék: Zoumát, akit remélhetőleg nem tett taccsra a horrorsérülése, valamint Loftus-Cheeket, akiben sokan látjuk az új hullámos Terryt, valamint Kenedyt, aki megvillantotta a tehetségét idén is párszor, s ha jó helyre tesszük és engedjük kibontakozni, akkor nagyot kaszálhatunk a sráccal.

Zenzo: Anno már március végén posztoltam is erről, és a véleményem nem nagyon változott azóta. Így kicsit nehéz 5-5 játékost megnevezni, bár annyira már úrrá lett rajtam az apátia, hogy senkire nem tudnám azt mondani, hogy mindenképpen megtartanám. Mert pl az érkezőtől függően az M&M egyik tagját “mindenképp” megtartanám, de ha jön Kanté és Naiggolan is, mehet Mikel és Matics is isten hírével. Az én “öt” nevem, akiket megtartanék: Costa-Solanke-Traoré, Hazard-Oscar-Willian-Aké-Ruben, Azpilicueta-Zouma-Christensen, Courtois-Begovics. Akiket elengednék, azok a pótolható töltelékjátékosok: Amelia, Miazga, Djilobodji, Matics/Mikel, Pedro, (Fabregas?), Remy, Pato, Falcao.

flag

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com