Blog bejegyzés

Tovább, a megkezdett úton

Szerencsére úgy tűnik, túl vagyunk a góltalanságunk okozta hullámvölgyön és a legutóbbi mérkőzéseinken már nem hogy gólokat lőttünk, de a találatokhoz még értékelhető teljesítmény, uram bocsá’ szemre is tetszetős játék is párosult. Bizakodjunk, hogy a hétközi fordulóban a Stamford Bridge-re látogató Bournemouth is a Brighton, vagy a Newcastle sorsára jut majd.

Az említett meccseken ugyanis tényleg jól néztünk ki, első számú csatárunk, Álvaro Morata hiányát pedig ellenfeleink jobban megérezték, mint mi, a helyzetkihasználásunkra ugyanis sem az újonc, sem a Szarkák ellen nem lehetett panasz – az Arsenal elleni ligakupameccs felett hunyjuk most szemet és inkább felejtsük el, hogy mutattunk iskolapéldát abból, hogyan kell kiejteni magunkat…

Mai ellenfelünkkel össz-vissz 11 tétmeccset vívtunk a történelem során, ebből 9 a mi győzelmünkkel zárult, kétszer a Bournemouth örülhetett, döntetlent pedig még soha nem játszottunk egymással.

Legutóbb decemberben épp a Carabao Cup negyeddöntőjében találkoztunk, ahol Willian egy emlékezetes góllal szerzett vezetést, majd addig szórakoztuk el a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, hogy a 90. percben Gosling egalizált. A középkezdésből viszont Morata és Hazard végigvitte a labdát és a spanyol nem kegyelmezett, így mi jutottunk tovább.

A bajnokság őszi szakaszában 1-0-ra nyertünk a Dean Courton, Hazard lőtte a mindent eldöntő találatot.

Ősszel Hazard góljával nyertünk, a belga jó játékára maeste is szükségünk lesz

Ami a kereteket illeti, a már említett Moratán kívül Willian sérülése sem jött rendbe, és a már Dortmundban lévő Batshuayra sem számíthatunk – értelem szerűen a helyére érkező Olivier Giroud sem lehet ott a kispadon, ha bejelentik ma, ha nem. Courtois és Fabregas ellenben felépült, így ők vélhetően a kezdőben kapnak helyet.

A vendégoldalon vannak bajok,  a gólfelelős Defoe sérült, 14 meccs óta nem tudtak lehozni kapott gól nélkül egy mérkőzést sem, idegenben pedig még november közepén, a Newcastle ellen diadalmaskodtak legutóbb.

Nyolcmeccses veretlenségi sorozatunkat így jó lenne nem épp Eddie Howe alakulatával szemben megszakítani a PL-ben, még akkor sem, ha srácaink lábában kilenccel több derbi van, mint az ellenfélnél. Már csak azért sem, mert a mögöttünk kuporgó Spurs és a közvetlenül előttünk álló MU egymással meccsek Londonban, így valamelyik riválisunk mindenképpen pontot, pontokat veszít.

A találkozót Lee Probert vezeti, aki érdekes, de négy éve nem fújt a meccsünkön. Legutóbb 2014 áprilisában dirigált, amikor a Bridge-en 3-0-ra vertük a Stoke Cityt. Hasonló végeredménnyel mos tis kiegyeznénk,

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com