Blog bejegyzés

Újra a Wembleyben

Egy lépésre vagyunk egy újabb kupadöntőtől, amit idén második alkalommal is a Liverpool ellen játszhatunk mivel tegnap a City ellen sikerült felülkerekedniük Kloppéknak. Viszont ne menjünk még ennyire előre, mivel először hoznunk kell a kötelezőt és túl kell ma jutni a Crystal Palaceon.

Ilyen szerencsések még talán soha nem voltunk a sorsolással, úgy jutottunk el az elődöntőig, hogy kizárólag csak alacsonyabb osztálybeli csapatokkal találkoztunk és a mai lesz az első Premier Ligás ellenfelünk egy középcsapat formájában. Tény, hogy papíron sokkal gyengébbek nálunk, de nem szabad leírni őket, mert több nagy skalpjuk is volt a szezonban, a Cityt és az Arsenalt is verték már meg. Ráadásul a múlt hét történései még jobban rávilágítottak arra, hogy egy csapatot sem szabad leírni, a Bayern és a Barcelona is nála jóval szerényebb képességű csapat ellen búcsúzott az európai kupaporondról.

A Real elleni visszavágón habár nem sikerült kiharcolni a továbbjutást, de a csapat jelesre vizsgázott küzdeni akarásból. Megmutatta a gárda, hogy van tartása és képes felállni a padlóról akkor is ha az lehetetlennek tűnt előzetesen. Ez az a győztes mentalitás amire a jövőt építeni lehet és kell is, ha ilyen elánnal játszik a csapat ma is akkor nincs kétségem hogy meglesz a továbbjutás. Azért is lenne nagyon fontos behúzni az FA kupát, mivel már csak ez az egy sorozat maradt számunkra idén ahol még maradandót lehet alkotni. A bajnokság hajrája számunkra úgy tűnik, hogy sok izgalmat nem fog tartogatni, a City-Pool duó már beérhetetlen előnyre tettek szert, de hátra se nagyon kell néznünk a 2 londoni rivális tegnapi botlása után. Így minden erőnket erre a 2 kupameccsre összpontosíthatjuk, ami számunkra nagy előny lehet a Liverpoollal szemben akik nem pihentethetnek a bajnokságban sem.

De térjünk vissza a házi feladathoz, először túl kell jutni a Sasokon. Nem megoldhatatlan a feladat, utoljára 5 éve kaptunk ki tőlük, azóta minden egyes mérkőzést mi nyerünk kivétel nélkül. Az ellenfél esélyeit az sem javítja hogy egyik kulcsemberük nem léphet pályára, mivel a kölcsönszerződés értelmében Gallagher csak a lelátóról követheti az eseményeket. Az ifjú angol mind gólok, mind gólpasszok tekintetében 2. helyen áll a csapatán belül és ezzel a remek szezonjával egyértelműen jelezte hogy jövőre már számolnia kell vele Tuchelnek is. Egy rendkívül nagy munkabírású igazi box-to-box játékosról beszélünk, egy igazi harcos aki mindig mindent belead, jelenlegi edzője Viera nyilatkozta róla hogy ha hajnali 4-kor felkelted akkor ő elkezd sprintelni és párharcokat nyerni. Az ő visszahívása felér egy sztárigazolással, ráadásul újabb saját nevelésű játékos kerülhet a kezdőcsapat közelébe ami külön öröm. Idén rengeteg pontot vesztettünk amikor Kanté nem volt bevethető, a fiatal angol talán be tudná tölteni a francia kiesésekor keletkező űrt. A jelenlegi keretünkben nincs még egy ilyen komplex játékos, aki támadásban és védekezésben is ugyanúgy segíteni tudja a csapatot. Ami számomra a legszimpatikusabb tulajdonsága hogy foggal körömmel küzd, ha kell meghal a pályán, nem fél a párharcokba belemenni és ha kell bármi áron megállítja az ellenfelet, ezt mutatja 8 sárga lapja is. Nagyon fog hiányozni Vieráéknak a játéka, helyette várhatóan McArthur fog szerepelni a középpályán.

A mi oldalunkról a továbbra is sérült Chilwell mellett még Lukaku az aki biztosan nem fog pályára lépni, bár az idei naptári évben mutatott teljesítménye alapján nem biztos hogy hiányozni fog. A helyén a rengeteget mellőzött Werner kezdhet, aki megkapta az elmúlt hetekben az esélyt és élt vele. A Szentek ellen 2 gólig és 1 assistig jutott, majd a Real ellen is sikerült először előkészítenie majd szereznie is egy gólt. Talán számára lesz a legfontosabb a szezon hajrája, amennyiben az elmúlt 2 mérkőzéshez hasonlóan jól teljesít az elkövetkező hetekben is, akkor meg tudja győzni a szakmai stábot hogy van helye a csapatban, és akkor nyáron nem kell átadólistára tenni. A némettől pechesebb játékos nem sok van a Premier Leagueben, ha a kapufáinak csak a harmada befelé pattant volna akkor teljesen más lenne a megítélése, a Soton ellen is sikerült 3-ig jutnia.

A mérkőzést a közutálatnak örvendő Anthony Taylor fogja vezetni, nagyon remélem hogy szokásával ellentétben most nem akar főszereplő lenni. A mérkőzést hazánkban a Spíler 1 fogja élőben adni, mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com