Blog bejegyzés

Rendeződő sorok

A kezdetben még botladozó csapatunk felépített egy hatmeccses győzelmi szériát, ami elég vont ahhoz, hogy menjünk egy kört a ligakupában, top4-be érjünk a bajnokságban és továbbjutó helyre lépjünk a BL-ben. Természetesen van még innen feljebb, mi pedig megpróbáljuk megostromolni ezeket a magasságokat. Kedvcsináló alább.

Ahhoz képest, hogy új csapat épül, kifejezetten jól kezd állni a csapat. A gyenge rajt és kezdeti bukdácsolások után rendeztük sorainkat, s bár szép játék nem feltétlen társul a győzelmekhez, szerintem kevesen bánják, hogy egy impozáns győzelmi sorozattal a PL-ben és a BL-ben is ledolgoztuk hátrányunkat, illetve végre le tudunk hozni kapott gól nélkül meccseket.

Külön kiemelendő, milyen jól menedzseli Lampard a sérülések jelentette hátrányt. A teljesség igénye nélkül: Loftus-Cheek szó szerint, Rüdiger pedig szinte semmit nem játszott idén, Emerson jó ideje inaktív, de Kanté bevethetősége is lutri. Inkább az a lista rövid, ami a folyamatosan bevethető játékosok neveit tartalmazza: Kepa, Azpilicueta, Jorginho, Mount és Abraham szerepelt eddig minden ligameccsen. A túl bő keret nyilván a másik véglet, hiszen akkor azon problémáznánk, hogy néhányan már a padra sem férnek oda vagy hetek óta nem férnek be a kezdőbe, viszont az sem szerencsés, ha valaki helyettes híján kénytelen hosszú heteken át minden meccset végig tolni.

Ami az előttünk álló találkozót illeti, érdekesség, hogy szinte napra pontosan egy éve jártunk legutóbb a Turf Mooron: tavaly is a 10. fordulóban, de október 26-a helyett 28-án játszottunk Burnleyben. A várakozásokkal ellentétben és Hazard hiányában meglehetősen könnyed győzelmet arattunk, hiszen 4:0 arányban sikerült nyerni. Az a győzelem a City-Pool párosra tapasztotta akkor még veretlen csapatunkat.

Tavaly gáláztunk a Turf Mooron

A hatmeccses győzelmi szériánk és a remek idegenbeli bajnoki mérlegünk (3 győzelem, 1 vereség, no meg a BL-ben aratott 2 sikerünk) alapján okkal bízhatunk az újabb sikerben, de ne felejtsük el, hogy odahaza a Burnley is erős (4 meccs, 9 pont). Az mindenesetre biztató, hogy Dyche-ékra eddig nem aggatható az óriásölő jelző, tekintve, hogy a Liverpooltól, a Leicestertől és az Arsenaltól is kikaptak. Persze a felsőházi csapatokkal szemben mi is adósak vagyunk a győzelmekkel – a forduló előtt nyolcadik Burnley ellen lehet javítani ezen az arányon. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com