Blog bejegyzés

A csoport rangadója

Csaptunk a mai nap folyamán a Bajnokok Ligája tavalyi meglepetéscsapatához látogat, egy jobb folytatás reményében. Nagyon fontos mérkőzés lesz mivel a Valencia elleni kínos vereség miatt ha csoportelsők akarunk lenni akkor ma legalább 1 pontot el kell hoznunk a Johan Cruyff Arenaból. Nem lessz könnyű mivel az Ajax nagyon szép, ráadásul eredményes focit játszik, de az az érzésem hogy meg fogjuk oldani a feladatot. 

Az utóbbi hetekben végre kezdjük ismét top csapat benyomását kelteni. Sorra jönnek a győzelmek, szerencsére a védekezésünk is egyre stabilabb, már csak állandósítani kellene ezt az állapotot. Nem azt mondom hogy minden meccset meg kell nyerni, hanem azt hogy mostantól jó lenne ha nem okoznánk meglepetést rossz értelemben, azaz nem buknánk pontokat olyan csapatok ellen amelyeknek a kerete sokkal gyengébb mint a miénk. Az Ajax is egy ilyen csapat. Tudom, most sokan nem fognak velem egyet érteni, mert Erik ten Hagék tavaly nagyot mentek a BL-ben, de attól még csak egy holland csapat. Ha a PSV-vel játszanánk akkor senki sem tartana tőlük, pedig semmivel sem rosszabbak mint a mai ellenfelünk. Hiába a nagy menetelés, egy káprázatos szezontól még nem lesznek BL esélyes top csapat. A keretük összértéke valamivel kevesebb mint fele a miénknek. Nyáron eladtak a legjobb játékosaik közül kettőt is. Senki ne mondja nekem hogy ez az Ajax ugyanaz mint a tavalyi. Lehet hogy a holland bajnokságban szárnyalnak, de ez nem mérvadó, mert ott a Vitesse is hasonlóan jól teljesít, az a csapat amelynél a 20-ad rangú fiatal kölcsönjátékosunk is többnyire alapember tud lenni. Visszatérve az Ajax játékosállományára, én személy szerint 4 játékost tudok megemlíteni akik nálunk is beférnének a kezdőbe név szerint Neres, Van de Beek, Ziyech és Tagliafico. Ezért sem gondolnám hogy ördögtől való gondolat hogy én ma győzelmet várok a gárdától.

A taktikáról is ejtenék néhány szót. Az Ajaxról szerintem már mindenki tudja, hogy a dinamikus, rövid passzos játékot erőltetik, általában kis területen, egyérintős játékkal próbálnak előre törni. Emellett védekezésben sokszor alkalmazzák a letámadást. Megfigyelhető az is náluk hogy az ellenfél játékmesterét szoros emberfogással próbálják kivenni a játékból, ezt tették a Real ellen Modric esetében is, így várhatóan Jorginhora is fognak állítani valakit. Ha így lesz akkor viszont nem lesz meg az összeköttetés a támadósor és a védelem között, így a labdakihozataloknál gondjaink lehetnek, főleg ha azt nézzük hogy a belső védőink sem túl labdabiztosak így a labdajáratás is lassú, körülményes lehet. Ha az Ajax letámadással próbálkozik akkor a legjobb amit tehetünk hogy átíveljük a középpályát és itt jöhet a képbe egy jó erőcsatár. A hollandok középső védői finoman szólva sem nagy darabok, Blind és Veltman is könnyedén verhető fejjel. Én ezért Giroud játékát részesíteném előnyben Abrahaméval szemben, mert neki pont ez a játék fekszik legjobban. A francia válogatottnál azért tud alapember lenni, mert ott nem a gólszerzés a fő feladata, hanem a labdák lekészítése a gyors szélsőknek. Ha az elmúlt hetekből indulunk ki akkor valószínűleg a 4-2-3-1-es felállást fogja választani Lamps, és az azt jelenti hogy Mount viszonylag közel fog helyezkedni a csatárhoz, így a visszatett labdákat jó százalékkal össze tudja majd szedni. Ha tippelnem kellene akkor azt mondanám hogy ma ő lehet a nyerő emberünk, mert a korábbiakban említettek miatt a támadó játékunk nagyban fog függeni az ő pillanatnyi formájától. Ezért is reménykedek benne hogy nem olyan rossz napot fog ma ki mint a szarkák ellen, mert ellenük nem sok vizet zavart.

A sérültekre is kitérve a mi oldalunkon a már megszokott hiányzók (RLC, Rüdiger) mellett Kanté és Barkley sem lesz bevethető, illetve Emerson játéka is kérdéses. Gyanítom hogy a brazil a padra le fog ülni, de ha nem lesz sérülés akkor nem fogja erőltetni a visszatérését Lampard. A mérkőzés 18:55-kor kezdődik és itthon a Spíler 1 fogja közvetíteni. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com