Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: West Brom 0-4 Chelsea

Antonio Conte 50. Premier League meccse tökéletesen lett megünnepelve. Alvaro Morata és Eden Hazard szállította a show-t az immáron 4 meccses győzelmi szériában lévő Chelseanek.

A győztes csapaton ne változtass elv szerint Conte ugyanazt a kedzőt küldte pályára, ami két héttel ezelőtt csodálatos győzelmet aratott a Manchester United felett. Nem mondhatni, hogy a West Brom is a legjobb előjelekkel várta a találkozót, hiszen az ezt megelőző 20 Premier League mérkőzés közül mindössze 2-t nyert meg a Pulis-legénység.

Ennek megfelelően az első negyed órát követően a Chelsea gyorsan dűlőre vitte a dolgot és esélyt sem hagyott a hazaiaknak a pontszerzésre.

Aktívabban kezdett a West Brom, Jay Rodrigez fejesét azonban Courtois hárította. Alig pár perccel később már tehetetlen volt Rondon góljánál, a partjelző azonban érvénytelenítette a találatot les miatt.

A 9. percben Azpilicueta jó helyezkedésére volt szükség, hogy ne kerülhessen komoly helyzetbe újra Rondon. A kezdeti ijedtséget azonban gyorsan sikerült eloszlatni és elkezdtek jönni a Chelsea helyzetek is.

Zappacosta bjó beadását Morata és Bakayoko sem tudta gólra váltani, pár perccel később pedig Fabregas passzát nem sikerült góllal befejeznie a franciának. A gólra azonban nem kellett már sokat várni…

Hosszass passzolgatás után Hazard váltott sebességet, ám sistergős lövését csak ütni tudta Foster, a kipattanóra pedig Morata reagált a leggyorsabban és bepofozta a hálóba a labdát. Ezzel a gyönyörű ballábas kapáslövéssel már 9 gólnál jár a bajnokságban Alvaro. 1-0.

A szekér pedig láthatóan megindult és csak az volt a kérdés, hogy mikor jön a következő. Nem is kellett sokat várni rá…

Fabregas mélységi passzát úgy tette tovább Morata, hogy az az év végi “Best of Eden Hazard” videókba is állandó résztvevő lehetne, ezúttal azonban a befejezést vállalta magára a belga, aki elhúzta a kapus mellett a labdát és ballal az üres kapuba gurított. 2-0.

Még a szünet előtt sikerült bevinni a kegyelemdöfést is, hogy tényleg ne maradhassanak izgalmas pillanatok a második félidőre.

Fabregas szabadrúgása tökéletesen találta meg Alonsót a hosszú kapufánál, aki teljesen zavartalanul, nagyon éles szögből talált be pompás módon Foster kapujába. 3-0.

37 perc alatt sikerült lerendezni a lényegi kérdéseket, ami nagyon fontos is volt, hiszen hosszú túra vár a csapatra Azerbajdzsán felé.

A második játékrész elején egy villámgyors kontra végén csak Fosteren múlt, hogy nem lett már 4 közte. Pár perccel később Fabregast vitték földre a büntetőterületen belül, tizenegyes helyett azonban szimulálásért sárgalapos figyelmeztetésben részesült Cesc.

A West Brom hálóőre folyamatosan el volt látva munkával, gyakorlatilag csak rajta múlott, hogy mennyi lesz a két csapat közt az eredményjelzőn a mérkőzés végén. Fabregas tökéletes kiugratását követően Eden Hazard lavírozott egyet a hazai védők közt, kivárta a tökéletes pillanatot, majd kíméletlenül kilőtte a kapu bal oldalát.

A mérkőzés végefelé is maradt még lehetősége a Chelseanek, de Morata lábában maradt az ötödik.

A kapott gól nélküli mérkőzés azonban James McCleannek köszönhető, aki nagy lehetőséget halasztott el a meccs hajrájában.

Így azonban maradt a 0-4, ez pedig a legnagyobb különbségű győzelmünket jelentette a Hawthornsban.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com