Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 3-2 Arsenal

Hiába szórtunk el két gólos vezetést még a félidő vége előtt, a második játékrészre sikerült komolyabb mezőnyfölényt kialakítani, ami végül győztes góllá is érett.

Az Arsenal egy Manchester Citytől hazai pályán elszenvedett vereséggel érkezett a Stamford Bridge, míg Sarri már 3 ponttal a zsákban készülhetett élete első bajnoki mérkőzésére a Stamford Bridge-en.

A kezdőt illetően nem történt változás, Eden Hazard ismét a padon kezdett mert még mindig nem volt 100%-os fittségi állapotban.

A túloldalon 2 változtatást hajtott végre a szintén első londoni derbijére készülő Emery: Nacho Monreal és Alex Iwobi kapott helyett a kezdőben a City elleni vesztes csapathoz képest.

A kezdő sípszót követően pedig egy igazi Premier League klasszikusnak lehettünk szemtanúi.

David Luiz adta meg az alaphangot, aki egy távoli próbálkozással próbálta meglepni korábbi csapattársát, Petr Cechet. Hasonló volt a forgatókönyv Pedro próbálkozásánál is, aki szintén a kapu fölé küldte a játékszert.

A túloldalon egy élesen belőtt Özil beadás okozott riadalmakat, de egy perccel később már senki nem emlékezett az esetre, mert megvolt a vezetés.

Willian készítette le a félpályától Jorginhónak a labdát, aki mesterien tálalt a tökéletes ütemben (és szinte érthetetlenül nagy) és helyre érkező Marcos Alonso elé. A spanyolnak csak bottal üthették a nyomát a vendégek, ahogyan Pedrónak is, aki a büntetőterületen belül érkezett a beadásra, amit hidegvérrel ellőtt a hosszúba. 1-0!

18 perc elteltével a Chelsea támadásához hasonló akció végén Aubameyang elé került a labda, aki érthetetlen módon a kaput sem találta el lövésével, így maradt az 1-0. A játék képe alapján azonban voltak okok az aggodalomra…

Ismét gyorsan ráfizetett az Arsenal és a félpályáig tolt védelmük. Morata menetirányba, lendületből kapta a labdát Azpilicuetától, miközben az Ágyúsok belső védői még csak fordulni kezdtek. Alvaro pedig tökéletesen, a kapus mozgásával ellentétes irányba ellőtt lövéssel már 2-re növelte a hazaiak előnyét. 2-0!

37 perc elteltével azonban meglett a böjtje a védekezési hiányosságainknak. Mkhitaryan tüzelhetett a büntetőterület elől és ha nem is volt félelmetesen erős lövés, annál pontosabb volt, így utat talált Arrizabalaga hálójába. 2-1.

A hullámvasút tovább folytatódott, egy igazán lüktető, jó hangulatú londoni derbi kerekedett a napsütéses angol fővárosban. Helyzetek itt is, ott is.

A lehető legjobbkor (a vendégek szempontjából) pedig egyenlített az Arsenal. Iwobi életerős lövése talált utat Kepa kapujába, miután teljesen érthetetlen módon kerültek létszámfölényes helyzetbe a bal oldalunkon a vendégek. 2-2.

A második félidőre elkezdett konstans hazai mezőnyfölény kialakulni, Eden Hazard valamint Mateo Kovacic pályára lépésével pedig egyértelműen sebességet tudott váltani a Chelsea. A belga varázsló beszállásával a vendégek motivációja is látványosan megváltozott – volt is miért.

David Luiz erős, de annál pontatlanabb távoli szabadrúgását Cech ütötte ki, Hazard pedig nem talált játszótársat a büntetőterületen belül egy szép akció után, de érezhetően érett a gól.

Változatos, szép támadásokat vezetett a Chelsea, de az utolsó pillanatban valahogy mindig hiba csúszott a képletbe. Pedig volt itt még Kante fejes is…

A próbálkozásoknak csak meglett a gyümölcse a végére. Eden Hazard verte meg nagyszerűen az emberét, centerezett középre, ahol Marcos Alonso érkezett és juttatta a labdát laposan Petr Cech kapujába. 3-2!

Ez volt a mérkőzés utolsó igazi helyzete, így a Bridge-en maradt a 3 pont, így augusztus végére máris 6 pont előnyt sikerült kiharcolni az Ágyúsokkal szemben.

A 100%-os rajt fenntartását Newcastleben folytathatjuk…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com