Blog bejegyzés

Mérkőzés előzetes: Newcastle – Chelsea

A newcastle-i kirándulás sosem ígérkezik sétagaloppnak, ami most sincsen másképp. Bár Benítez csapata  körül áll a bál, így is körömrágós mérkőzésnek nézünk elébe…

A közelmúlt statisztikáit böngészve igencsak aggasztó képet kapunk. Legutóbb 7 éve, André Villas-Boas irányításával sikerült nyerni az akkor még St. James’ Parkban (azóta Sportsdirect Stadium). Ráadásul a legutóbbi 5 egymás elleni idegenbeli találkozón veretlenek ellenünk a Szarkák, 4 győzelem mellett 1 döntetlen “rondít csak bele” a statisztikájukba.

Az említett 2011-es találkozón Drogba, Kalou és Sturridge voltak eredményesek… Ugye milyen régen is volt már ez?

Maurizio Sarri az Arsenal elleni mérkőzés nagyjával elégedett volt, 15 percet azonban egyenesen borzasztónak nevezett és láthatóan inkább ez foglalkoztatta a győzelmet követően is. A “Sarriballnak” becézett játékstílusa megköveteli a lehető legnagyobb kompaktságot minden csapatrésztől és ezt egyelőre nagyon hiányolta.

A szezon előtt 2-3 hónap tanulási időről beszélt a játékstílus elsajátítására, a mostani mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján azonban elmondta, hogy elképesztően intelligens játékosokkal dolgozhat itt, így akár 1 hónap múlva megvalósulhatnak az elképzelései.

Kovacic és Hazard továbbra sincsenek 90 perces állapotban Sarri tájékoztatása szerint, de elképzelhető, hogy ettől függetlenül kezdeni fognak, mert 50-60 perc bennük van.

Edennek egyébként kimondottan jól megy a Szarkák ellen, 10 találkozó alatt 6 gólt szerzett ellenük, köztük az eddigi egyetlen bajnoki mesterhármasával.

A túloldalon 50. győzelmére készül Rafa a Newcastle kispadján, amihez Ayoze Perez is szeretné hozzásegíteni, aki csak a Preston North End ellen szerzett több gólt, mint a Chelsea ellen.

Manquillót a Cardiff ellen le kellett cserélni, a helyére beálló Haydent pedig kiállították, úgyhogy a jobb-bekk pozícióban bajban lehetnek a hazaiak – bár Benítez szerint már a csapattal együtt edzett pénteken Manquillo.

Benítez éppen nyilvános szócsatában van csapata elnökével, aki nem biztosított elég fedezetet az igazolásokra, ami miatt elég feszült a légkör északon…

 

Legutóbbi 10 bajnoki mérkőzés Newcastleben:

2006/07 – döntetlen – 0-0

2007/08 – győzelem – 2-0

2008/09 – győzelem – 2-0

2010/11 – döntetlen – 1-1

2011/12 – győzelem – 3-0

2012/13 – vereség – 3-2

2013/14 – vereség – 2-0

2014/15 – vereség – 2-1

2015/16 – döntetlen – 2-2

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com