Blog bejegyzés

Megtört a jég

Több kulcsjátékosunk is visszatér a válogatott szünetet követően, de addig még megtizedelve is hozni kell a kötelezőt, ugyanis újabb feljutó csapattal találkozunk.

Megtört a jég: előző hétvégén negyedik nekifutásra megszületett a Lampard-éra első tétmeccsen aratott győzelme, és a találkozó képe nem is adhatott volna pontosabb képet arról, mire számíthatunk idén. Volt kreatív és impulzív támadófoci, könnyen átjátszott védelem és bekapott gólok, illetve fiatal, homegrown játékosok, akik végül szállították a három pontot.

Ami igazán üdvözítő, hogy mennyi játékost ki lehetne emelni a szombati teljesítménye után. Emerson úgy néz ki, hogy végre – tegyük hozzá, teljes joggal – kiszorította Alonsót a védelem bal oldaláról, Kovacic továbbra is tündököl a szabadabb szerepkörben, Mountról és Abrahamről pedig tényleg csak szuperlatívuszokban beszélhetünk. Előbbi érdemeit tovább fokozza, hogy percekkel a kezdés előtt volt képtelen Frank a balszélre állítani, de ez a gyors váltás egyáltalán nem látszódott meg.

Az egyedüli komoly negatívum továbbra is a középpályás védekezésben – illetve egészen pontosan annak teljes hiányában – keresendő. A Jorgi-Kova páros továbbra is alkalmatlan az ellenfél támadásainak szűrésére, tényleg úgy kell Kanté visszatérése, mint egy falat kenyér. Rossz hír, hogy erre csak a szünet után fog sor kerülni, jó hír viszont, hogy ma a Sheffield United látogat hozzánk, akiknek nem lenne szabad megoldhatatlan feladatot jelenteniük.

A csapategységgel szerencsére nincs gond

Chris Wilder csapata az idei szezonkezdet egyik üde színfoltja a sajátos háromvédős rendszerükkel. A javarészt brit játékosokat alkalmazó klubot látatlanban szinte mindenki a biztos kiesők közé sorolta, ehhez képest egy Bournemouth elleni döntetlennel és a Palace legyűrésével egyből jelezték, nem csak pofozógépnek jutottak fel. Papíron náluk talán egy kis fáradtság is bejátszhat, ugyanis ők már kedden beszálltak a ligakupa küzdelmeibe, de azt az akadályt gyakorlatilag sorcserével abszolválták, szóval attól nem kell tartaniuk, hogy esetleg kimerülten érkeznének Londonba.

Erre a hétvégére nálunk kissé vékony lesz a keret, mivel a már említett Kanté mellett nem számíthatunk a múlt héten bemelegítés közben megsérült Pedróra sem, az eddigi hiányzók közül pedig még senki nincs bevethető állapotban. Rüdiger tegnap megint 90 percet játszott a tarcsiban, CHO pedig már több, mint egy hete az első csapattal edz, úgyhogy jó esély van rá, hogy a válogatott szünet szünet után már mindkettőjükre számíthatunk. Egyelőre viszont, mivel Bakayoko már Monacóban van, kicsit rövid a padunk, így Billy Gilmour is könnyen a keretben találhatja magát.

Amilyen rosszul nézett ki két forduló után az egy pontunk, annyira vállalhatónak tűnik ebben a pillanatban szezonkezdetünk. Igaz, még nagyon korán van, de a Manchester United és a Spurs váratlan vereségével jelenleg ugyanott tartunk, mint közvetlen riválisaink. Ráadásul holnap North London Derbyt rendeznek, úgyhogy valaki biztosan lépéshátrányba kerülhetne hozzánk képest, már amennyiben ma otthon tudjuk tartani a három pontot, egy, lássuk be, kötelező mérkőzésen. Reméljük, a fiúk egy újabb jó teljesítménnyel rukkolnak elő és kellemes szájízzel mehetünk a válogatott szünetre. Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com