Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: West Brom 3-3 Chelsea

Igazi érzelmi hullámvasút, pont mint a hatodik és hetedik pálinka között a gyomrod. 30 percen belül 3-at kapni gyalázat, egy félidő alatt 0-3-ról felállni férfimunka. Lássuk hát…

A mai értékelésünket Szalkai Balázs főszerkesztőnk állította össze.

 

Caballero: 4,5

Az igazán szörnyű meccs egy kapus számára, mert érdemben semmit sem tudott hozzátenni a találkozóhoz, védeni meg esélye sem volt. Volt azért köztünk vita az első gól kapcsán, de ellentétes irányba mozgott, és kötényben ment el Robinson életerős és pontos lövése, szóval én nem hibáztatom, de ez legyen a legnagyobb gond.

 

Reece James: 7

Ahogy azt várni lehetett elkezdi átvenni a kezdő jobbhátvéd szerepet az idényben és eddig derekasan helytállt. 99 sikeres átadás, ebből 52 az ellenfél térfelén, 7/7 pontos ívelés, 6 kulcspassz, 5 pontos beívelés, hogy csak a pár statisztikát szemezgessek tőle. Aggódtunk, hogy lesz-e méltó utódja Azpinak, szerencsére alakul az az igen James személyében.

 

Christensen: 6

Egy gond volt vele eddig, hogy nem tud rendszeresen hiba nélkül játszani és ezért nem fér be rendszeresen a kezdőbe, de ha kicsit félretesszük a Pool elleni kiállítását, akkor az idei szezonban elégedettek lehetünk a dán teljesítményével. Most nem tündökölt, de hozta a kötelezőt, amit kellett párbajt megnyert, még egy sárga is belefért. Csak remélni tudjuk, hogy beáll a hiba nélküli folyamatos játékra.

 

T.Silva: 4,5

Hát nem ilyen bemutatkozást képzelt el senki sem. Ez is ilyen tipikus “chelsea-s” esemény, hogy a stabilitásért idehozott rutinos, világklasszis belső védő rögtön hibázik. Kicsit izgult és ez látszott is rajta, hogy sok volt hirtelen az a CSK szalag. A hibája után egyébként tanárian összekapta magát. Mivel az ellenfél térfelén zajlott szinte végig a második félidő, ezért nem tudta megmutatni igazi védekező erényeit. Reméljük nem szegi kedvét ez a hiba, nekünk se szegje vele kapcsolatban.

 

Alonso: 2

Lampard is név szerint említette már a meccs utáni nyilatkozatában. Ismét megmutatta, hogy miért nincs helye nálunk. Ha csak a védőket és az első félidőt nézem, akkor is neki vannak a legrosszabb mutatói. Legkevesebb passz, legtöbb elvesztett párharc, legkevesebb szerelési kísérlet és sorolhatnám. Kis túlzással Maatsen is beállhatna helyette, szóval nem kicsit sóvárgunk Chilwellért.

Így kell felszántani a baloldalt

Kanté: 6

Ismét baromi sokat futott és robotolt. 7(!) labdát is összeszedett az ellentől, bár tőle is elvették hatszor és nem ez volt élete meccse. Kihagyhatatlan ez tény, de még neki is bele kell rázódnia, hogy a legjobbját tudja hozni. Ki lepődött meg, hogy volt két bedobása a meccsen? 😀

 

Kovacic: 5,5

Várható volt, hogy őt áldozza be Lampard a második félidőre. Amúgy az első félidőben Ő volt az igazi motor és összekötő kapocs a védelem és a támadósor között. Remek megindulásai voltak, bár neki is akkor megy jobban a játék, ha nem felállt védelemmel szemben találja magát. Tőle is azért picit többet várhatunk majd.

 

Mount: 7,5

Klasszis gól, amit még párszor nézegetni fogunk. Egész meccsen küzdött, hajtott, jól mozgott labdával és nélküle. Merem állítani, ha így folytatja lesz akkora játékos az akadémiáról, mint Terry volt. Azért az látszik, hogy nem szélső, de amit ki tudott hozni abból a szerepből, azt megoldotta. Kezdi jól megérteni magát a két némettel és néha kifejezetten tetszetős kispasszos játékot játszottak és ne feledjük Tammy gólját az Ő remek lövése előzte meg.

 

Havertz: 7

A hétközi mesterhármasa után ismét a saját posztján játszhatott, bár elég sokat kevergették a kártyákat Mounttal, de egyértelműen látszik, hogy ez az Ő helye. Most a gól hiányzott, de többször is láthattuk kivételes technikai tudását. Főleg szorult helyzetben sikerült higgadtnak maradnia és megoldania a feladványt. 2 kaput eltaláló lövés és két kulcspassz önmagában nem mond sokat, de aki látta, az elégedett lehet vele.

 

Werner: 6

Most balszélsőként kellett helytállnia, de ez nem áll tőle messze, hisz Lipcsében is többször tört balról befelé a csatár mögött. Mindene megvan, hogy igazán nagy csatár legyen, de talán túlságosan akar és ezért kicsit görcsös még a játéka. Volt egy kapufája és egy kihagyott ziccere. Nála is az első gól kell, ami áttöri a jeget, aztán beindul a szekér. Gyerünk Timo!

 

Abraham: 7

Egyenlítő gól, ami nagyon kellett. Most megkapta a középcsatár szerepet és keményet küzdött végig a West Brom belső védőivel és nagyjából hozta azt, amit kellett. A végén azért az a szélső szerep nem illett rá és néha kicsit gyorsabban is gondolkodhatna, de Tammy gól és ez a legfontosabb. Őt is fejben kell összerázni, hogy rendszeresen jól teljesítsen.

Cserék:

 

Azpilicueta: 7

Nem kérdés, hogy lett baloldalunk hátrafelé és előre is onnantól kezdve, hogy beállt. 45 perc alatt több pontos passza, kapura lövése, megnyert csatája, kulcspassza volt mint spanyol elődjének. Ha neki nem gond, akkor Chilwell teljes felépüléséig inkább Őt nézném a pálya bal oldalán Alonso helyett. Tanár

 

Hudson-Odoi: 7

Végre! Most kijött belőle, aminek ki kellett. Lendületes volt, jól döntött, nem volt önző. Remek kényszerítő volt Havertz-cel és remek lövés. Ott van a feje felett Damoklész kardja, és ezt érzi is. Remélhetőleg ez a 45 percnyi szárnyalás őt is rendbe teszi fejben és akkor nem lesz gond hosszútávon.

 

Giroud: 6

Játszott nagyjából 20 percet, bár én nem értettem igazán az Ő beállítását, főleg nem Silva helyére, de Lampard biztos tudja. Nem is nagyon találta a helyét ott a nagy tömörülésben és nem is rajta keresztül folyt a játék. Mindig meg tud lepni minket egy góllal a semmiből, szóval maximum ennek a számlájára írom a becserélését.

 

Így láttam én, most ti jöttök…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com