Blog bejegyzés

Londoni lutri

Hiába indult a szezon egy Manchester City elleni tétmeccsel, mégis csak most, a bajnokság második fordulójában lesz először alkalmunk igazán felmérni, hol is tart a Sarriball-projekt.

A Huddersfield ellenében sikeresen megvívott nyitófordulóval alapvetően elégedettek lehetünk: láttunk gólokat, Kepa clean sheet-el mutatkozott be, Hazard is nagyon élesnek tűnt az utolsó 15 percre beszállva, ám Sarri mégsem volt elragadtatva a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy inkább egyéni villanásoknak, mintsem egy jól működő rendszernek hála szereztük meg a három pontot, jelezvén, hogy messze vagyunk még az általa elképzelt játéktól. Kifejezett pozitívumként emelhetjük ki Kanté játékát, a kis francia alig egy hét edzés után sem tűnt idegennek új szerepkörében, a megszokotthoz képest előrébb tolva is nagyszerűen megállta a helyét.

Az Ágyúsoknak még ennyi okuk sem lehetett az örömre a nyitóforduló után. Egyelőre Papus lemondását kirúgását követően sem változtak jelentősen a dolgok az Emiratesben, Guardiolaék bántóan simán lépték le őket 2-0-ra, épp úgy, ahogy egy héttel korábban tették azt velünk is. Egyértelmű, mindkét csapat egy átmeneti időszak elején jár, amikor még mind a mutatott játék, mind pedig az eredmények szükségszerűen ingadoznak. Épp ezért lenne szinte lehetetlen megjósolni, mi fog este történni. A City elleni vereségek mellett egyedül a két héttel ezelőtti, dublini barátságos meccsünk adhatna bármiféle támpontot, ahol bár a sorcserékig mi játszottunk jobban, annyi hiányzó volt mindkét oldalon, hogy felesleges volna érdemi következtetéseket levonni.

Nálunk Hazard visszatérését leszámítva sok változtatásra nem kell számítani. Sarri elmondása szerint Kovacic még nincs kezdésre alkalmas állapotban, Cesc térdsérülése pedig továbbra se jött rendbe, így az egyedüli komoly kérdőjel az lehet, hogy RLC ki tudja-e szorítani Barkleyt a kezdőcsapatból (remélhetőleg igen, de attól tartok nem). Emery meglepetésre továbbra is Cechnek fog bizalmat szavazni a kapuban, Maitland-Niles kényszerűségből történő kiválásán kívül valószínüleg a múlt hetihez hasonló összetételben fognak játszani a vendégek is.

Mivel még mindig nem a lehető legerősebb felállásunkat fogjuk látni, így helyén kell kezelni az este látottakat. Maurizio talán legsürgetőbb feladata a csapatszintű védekezés megszervezése. A Community Shield-en nagyon kiütközött, hogy a letámadásunk sokszor esetleges, és egy komolyabb csapat röhögve passzol át a középpályánkon, hogy aztán létszámfölényben vezethessék a labdát a magára maradt védőinkre. Mindez a Huddersfield ellen nem okozott problémát, de Özilék ellen komolyan bajban lehetünk, ha nem sikerül fejlődni. Érdemes lesz figyelni Eden pozícióját is, múlt heti beállását követően látványosan többet húzódott középre Williannél, ezzel hosszú távon nagyobb felelősség hárulhat támadásépítéskor Alonsora a bal oldalon.

A legfontosabb, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bárhogy is alakuljon az este, türelmesnek kell maradni mind Sarrival, mind pedig a játékosokkal. Hosszú út elején állunk, aminek lehet nem egyből, hanem csak hetek, hónapok múlva fogjuk eredményét látni. Addig pedig nem tehetünk mást, mint élvezzük a csapat játékát. Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com