Blog bejegyzés

Belépő

Elővarázsoljuk azt az életszerű helyzetet, amikor egykori szokásunkhoz híven – az azóta már nem annyira – bloggerek előjönnek a kikezdhetetlen véleményözönnel, azaz, jöhet a nonplusultra top5+1 összművészeti megállíthatatlan üveggömbgladiátorozás, olyan predikkel, ami aztán még hónapokig instant megőrülést hoz össze egy akármilyen kocsmapulti könyöktámasztás közepén, két törköly között.

Megpróbálunk felzárkózni a csapathoz, mint az ország az államszocializmus megdöntése óta a nyugathoz, s bár nem kisebb U-turn az, amit a klub képvisel jelenleg, mint amint a narancsvidék elővezet napjainkban, remélhetőleg ez kevéssé lesz hatással az életünkre, legalábbis negatív értelemben véve. Néhányan most csak feltűnünk és eltűnünk, mint egy napfolt, de nyugi, mégis komoly égési sérüléseket tudunk okozni így is. Na. Felpattintottam a Krusovicét, következzen a crazy dance, megmondjuk a semmit, de úgy, hogy elszédültök, mint forró nyáron egy jéghideg 10 korsótól. Jöjjenek hát a Chelsea blogvilág Goethéi, világjobbító alvafutók, vagy kik is vagyunk valójában.

Kérdés: Ismerős a nóta, új szezon, új menedzser, rövid nyár. Nem nagyon lehet más az első kérdés: mit vársz a szezontól?

Cech: Összességében ha bemásolnám azt, amit Conte kinevezésekor írtam az elvárásokkal kapcsolatban, talán teljes mértékben megállná most is a helyét.
„A magam részéről már elégedett leszek, hogyha ismét a magunkénak tudhatunk egy stílust, és egy magjaiban működőképes koncepciót” – kezdtem anno a taccson. 2018 első félévében ettől szintén roppant messzire álltunk, elsősorban ezt szeretném ismét látni.

Zenzo: Bár világ életemben amolyan félig-teli pohár ember voltam, de mindig vitt előre valami – nekem mindig az kell, amit nem érek pont el, sosem vágytam azonnal a csúcsra, viszont mindig kellett a következő lépcső. Ezt várom a csapattól is: az utóbbi években, szezonokban egyre nagyobb az amplitúdó a fentek és a lentek között, most remélem a felfelé jön. A Vb és a rövid nyár miatt lassú és nyögvenyelős indulásra számítok, egyszerű lesz, mint faház és sátor, de remélhetőleg, mire összeáll a mindenség, rá tudunk menni egy BL helyre, legyen az top4 vagy EL győzelem. Jelen pillanatban nem tudom, hogy az első lesz-e az egyszerűbb.

Zsoca: Zola február fulltime manager lesz, miután Sarri-t kivágták. Na jó, remélem nem. 🙂
Egyébként: lassú kezdést, szenvedést, türelmetlen, panaszkodó, hitüket elvesztő szurkolókat. Utána javulást és talán, neccesen, de odaérünk az egyik BL helyre. Bízom benne, hogy Loftus-Cheek a keret állandó tagja lesz, a VB-n bizonyította, hogy kiváló játékos. Jó lenne rámenni az EL-re, főleg, ha a bajnokságban jobban döcög majd a gépezet, hátha úgy összejön a BL-indulás.

Wudigessboi: Nem most nyáron kezdődött, de elég sok a vészjósló jel az utóbbi időben: bénázások az átigazolási piacon, flopok, öltözői feszültségek, Conte körüli balhék… Egyre kevésbé vagyunk vonzó célpont, ráadásul már a húzóemberek megtartása is komoly küldetés lesz. Innen kell elkezdeni felkapaszkodni, megerősödni. Azt várom a klubvezetéstől, hogy visszatalál a helyes útra és megteremti a feltételeit egy top4-es szezonnak, a csapat pedig megy és megcsinálja. Trófea nem hiszem, hogy összejön, de tetszetős játék és top4 elvárható.

Kérdés: Állítólag a változatosság gyönyörködtet, sok ismeretlennel viszont még jósolni is nehéz, se keret, se taktika, se igazolások, homálybantapogatózás, de a kérdés ettől még adja magát: mit vársz Sarritól?

(*megj.: Zenzon kívül a válaszok több, mint 1 hete érkeztek)

Cech: Nincsenek illúzióim, nem igazán várom azt, hogy bármilyen hosszabb távú tervet vagy építkezést Sarri közreműködésével fogunk levezényelni. Amit remélni tudok, az az, hogy Sarri nem prezentálja hasonló elánnal a gyengepontjait és a határait, mint tette azt az olaszoknál, s felismeri, hogy ezek kijavítása nélkül a PL-ben még kevésbé kivitelezhető a konstans formatartás.

Zenzo: Egyelőre főleg azt tudom mondani, hogy legalább az első szezonját legyen képes lerántani itt. Ellentétben sokakkal, én kevésbé látom benne a megmentőnket, és vannak fenntarásaim vele kapcsolatban, és korántsem vagyok biztos abban, hogy nem vágják ki idő közben. Ő maga is elismerte, kelleni fog 2, inkább 3 hónap, mire egyáltalán össze tud érni és fel tud pörögni majd a csapat, 3 hónap alatt viszont ölég randa hátrányt lehet felépíteni a bajnokságban. Nekem annyival könnyebb, hogy már látom a végleges keretet, és őszintén szólva nem lesz egyszerű a helyzet úgy, hogy mindössze két senior csatárt hagytunk a keretben, és azok is Morata és Giroud. Ennek tekintetében a másik dolog, amit mondani tudok, az az, hogy Moratát pörgesse a csúcsra.

Zsoca: Azt, hogy kitartóan és Guardiola-hoz hasonló megszállottsággal hisz a módszerében, abban a módszerben, ami a Chelsea kispadjáig röpítette. Nem hiszem, hogy Villas-Boas 2.0 lesz belőle, de sajnos benne van a pakliban. Jorginho megszerzése sokat segíthet, már most olvasni cikkeket, ahol kiemelik, hogy mennyit segít a többieknek a mester focijának megértésében. Szerintem jó focit fogunk játszani – főleg a szezon második felében. Remélhetőleg se eredményekben, se morálban nem válik addigra a gödör betemethetelenné.

Wudigessboi: Egyberántott öltözőt, dicsőséges momentumokat, támadófocit és a BL-indulás kiharcolását. Hogy ez kevés vagy sok? Mindkettő és egyik sem.

 

Kérdés: Elvárások a szezon végét illetően?

Cech: Ha Sarri rögtön egy PL-serleggel kezdene, az még nagyobbat szólna, mint anno Conte menetelése, azonban ez jelenleg pont annyira valid elvárás, mint 2 éve. Véleményem szerint a top4 idén sem lesz sima menet, és bár a papírforma simán borulhat (José harmadik évébe lépve), jó eséllyel az Arsenal-Chelsea-Spurs trió fogja megvívni a hadak útját a főtáblát érő utolsó helyért. Idén is előnyünk lehet (Emery csapatához hasonlóan), hogy a hétközi fellépések alól felmentést kaphat az alapkezdő akár tavaszig is, ebből pedig jobb esetben ismét tudunk profitálni. Európa porondján serleget nem várok, viszont hazai terepen a dobogóval már elégedett lennék, mellé bármilyen kupa pedig „édes plusz”.

Zenzo: BL hely. Hiszem, hogy a csapat nem olyan szar, mint amit a legutóbbi szezonban összehozott Conté alatt, az igazolásokat tekintve pedig még jobb is lett, de legalábbis Sarri-kompatibilisebb lett, de hiszem, hogy Sarri Chelsea karrierje sem sokáig töretlen, ha nem lesz meg így vagy úgy a Bajnokok Ligája indulás lehetősége. Egyre szűkebb a kozmosz minden héten, ahogy haladunk majd előre a szezonban, jó lenne majd, ha nem a nyakunkon szorulna a bugyi.

Zsoca: A BL-indulásnál többet elvárni nem lehet, nem szabad és tekintve a helyzetet (riválisok, belső káosz), az is nagy eredmény lenne.

Wudigessboi: Álljunk egy fejlődési pályán, érezzük azt, hogy tart valamerre a projekt. A BL-nek meg kell lennie, egy kupa pedig megtenné grátisznak.

 

Kérdés: Mi az, amit kifejezetten látni szeretnél a szezon során, és mi az, amit semmiképpen sem?

Cech: A fentebbi idézet önmagába foglalja mindazt, amit mindenképpen látni szeretnék. Több széttartásból viszont semmiképp sem kérek a Chelsea-n belül.

Zenzo: Kifejezetten szeretném látni magam vigyorogni a képernyő előtt, amikor azért panaszkodok álságos mozdulatművészként gátlástalan szemtelenséggel, hogy már megint öttel nyerünk miközben Kepa CS-i már beláthatatlan számot kezdenek megütni. Viccet félre téve, _akarom_, hogy ez működjön, a Chelsea pedig működjön jó gépként minden szinten, együtt. Semmiképp sem szeretném látni értelemszerűen az értelmetlen húzásokat, amikből eddig több jutott, mint amennyinek egy évtizedben illene megesnie, nem kell a töketlenkedés, a széthúzás, nem kell, hogy a szeretett csapatom ismét úgy nézzen ki, mint akinek megint egyel több lett a vodka-szóda, mint kellett volna.

Zsoca: Edzőt búcsúztató írást a chelseafc.com-on nem szeretnék látni 😀 Amit mindenképp? Talán amit fentebb említettem: Sarri tartson ki abban, amiben hisz.

Wudigessboi: Amit mindenképpen látni szeretnék: koncepció, minőségi támadójáték és BL hely. Amit semmiképpen sem: fejetlenség, széthúzás és kilátástalanság.

 

Kérdés: A végére pedig szintén a szokásos marad: PL? Ki nyer, ki BL, ki esik ki, gólkirály, citromdíj, bírózás, akármi, satöbbi?

Cech: Bár még bőven lehetnek változások a bigsix tizenegyeiben, előzetesen: címvédésre szerintem az előttünk álló szezonban sem kerül sor, a győztest megtippelni már pár fokkal nehezebb. A Liverpool az elmúlt félévben effektíven igyekezett betömni azokat a hézagokat, melyek a Klopp-éra eddigi időszaka alatt gyakran kigáncsolták a törekvéseiket, így ők Peppel megfuthatják a maguk versenyét. Mellettük José harmadszor is nekiveselkedhet annak, hogy a Uniteddel valami érdemlegeset is összehozzon, bár nem hiszem, hogy idén kevésbé fogja prezentálni a maga kereteit, mint elmúlt két szezonban. A 4. helyért Sarri, Poch és MRI versenghet, ugyanakkor nem lepne meg, ha a szezon vége felé Mouéknak is izzadnia kéne a BL-ért.
A 2017-18-as idény végén 6 év után fordult elő az, hogy egy feljutó sem esett ki. Idén nem valószínűtlen az ismétlés, ugyanitt a feljutásbajnok Warnock Cardiffjának januárra várt összeomlása eladó.

Zenzo: Szerintem a Pool ezt behúzza a két manchesteri csapat előtt, mi pedig befutunk a Wenger helyre, kiesők Cardiff, Hudds, Brighton. Gólkirályt nem tudom, ott kivételesen meglepetést várok, na nem akkorát, hogy Moratát toljam be, de talán Auba. A citromdíjas negatív meglepetésem a Wolves, aki a komoly piac ellenére is majdnem ki fog esni.

Zsoca: PL? City behúzza, de a Pool közel lesz nagyon. A MU remélhetőleg szétesik José szarkavarásai miatt. Előre várom a drámát, élvezet lesz ezt kívülről nézni.
A Spurs remélem kiesik, bár szakértői véleményem szerint nem fog. De bízni azért lehet benne, nem?
Kiesők – Huddersfield, Bournemouth, Watford.
Gólkirály – Higuain
Várom a szezont, szerintem izgi, érdekes lesz.

Wudigessboi: Címvédés lesz, nem sokkal a City mögé a Poolt várom, utánuk a MU és remélhetőleg mi. Kiesőelöltjeim: Cardiff, Huddersfieldet és Watford.

 

A végére meghagytam a szokásos +1 lehetőséget, ami még kikívánkozott a válaszadókból, de Zs és W úgy érezte, mindent elmondott, egyedül Cech küldött egy valamit, és hát, hogy ne maradjon egyedül a porondon, végül én állok be mellé:

 

 

Cech: Bold: valamelyik honi kupát egy underdog csapat nyeri a Spurs kárára.

Zenzo: A várható 4-3-3 fájdalmasan üvölt egy olyan középpályáért, ami szétdominálja az egész PL-t, azt akarom, hogy Mohaman, Vitamin és Cory ugyanazt vezesse elő, amit az eredetiek a ’90-es évek közepén: kérjenek egy kulcsot a szívemhez, legyen több korszakuk, mint Picassonak, és egyáltalában legyen belőlük egy Happy Gang. Tudom, ez talán nagyobb teljesítmény lenne így elsőre, mint 160 centis embereknek sűrű kézfeltartásokkal magasabbnak látszani, de ha igazán bízni kell valamiben, hát én erre teszem fel a balatoni villát, ami nincs, pedig lehetne.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com