Blog bejegyzés

Lehetőség

Nem rajtunk múlt az angol csapatok hibátlan európai hete, a Dinamo Kijev felett aratott magabiztos sikerünk fényében a visszavágó már csak formalitásnak tűnik. A bajnokságban a Wolves legyőzése a következő feladat, amit ha sikerrel abszolválunk, a forduló nagy nyertesei között leszünk.

 

Hiába gondolhattuk előzetesen, hogy csütörtökön az eddigi EL-szezon legnagyobb erőpróbája vár ránk, szerencsére ebből semmi sem látszott. Felforgatott kezdőnk ellenére nagyon könnyen léptük át az ukránokat, akik az utolsó negyed órát leszámítva még lövéssel sem tudtak próbálkozni. Fontos volt a nagyobb arányú győzelem, ezzel az eredménnyel valószínűleg több kulcsjátékosunkat is meg tudjuk majd kímélni egy fárasztó kelet-európai túrától, ami jól fog jönni az Everton elleni találkozó előtt.

Olivier, hányat rúgtunk csütörtökön?

Szeptember óta először nyerhetnénk zsinórban három meccset a bajnokságban, de nem csak ezért állunk nagy lehetőség kapujában. Bár pillanatnyilag csak a hatodik helyet foglaljuk el a tabellán, elmaradásainkat pótolva egészen máshogy nézhet ki az állás. A Spurs folytatván az elmúlt fordulókban bemutatott leolvadását ismét belefutott egy teljesen váratlan zakóba, így ha sikerülne ma legyőzni a Wolvest és behúzni az elmaradt Brighton-meccset is, már pontelőnnyel állnánk a harmadik helyen. Ráadásul nem Pochettinóék az egyedüliek, akik pontokat fognak hullajtani a hétvégén: a mi mérkőzésünk után Arsenal-United találkozót rendeznek, így legalább egyik riválisunk lépéshátrányba fog kerülni. Hosszú távon a top4-ért folytatott harcban szintén jó hír, hogy a Spurs mellett Solskjaerék is továbbverekedték magukat a BL negyeddöntőjébe, tehát még legalább néhány hétig nekik is bírniuk kell a kettős terhelést. Sérültjeik számát tekintve ez nem lesz egyszerű feladat.

Hiába vagyunk kedvező helyzetben, távolról sem lesz könnyű dolgunk, ha ki akarjuk használni vetélytársaink botlását. A Wolvesnál kellemetlenebb ellenfelet kívánni se lehetne hasonló helyzetben. A Farkasok szerezték eddig a legtöbb pontot a top6 ellen, amellett, hogy döntetlent értek el az Old Traffordon és az Emiratesben is, a Spurs vendégeként hátrányból felállva szerezték meg a három pontot, szóval egyáltalán nem illetődnek meg attól, hogy idegenben kell szerepelniük. Persze nem kell más példájából tanulnunk, decemberi mérkőzésünkön a saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, hogy nem lehet biztosra menni Nuno Espirito Santo csapata ellen.

Van miért visszavágni

Mindössze egy hiányzó van a két oldalon összesen, a vendégek Ryan Bennett játékára nem számíthatnak eltiltás miatt, egyébként mindenki egészséges. Nálunk Sarri elmondása szerint Loftus-Cheek továbbra sem alkalmas 90 perc játékra, de a kispadról minden bizonnyal be tud majd szállni, ha a helyzet úgy kivánja.

Bár a mai találkozó semmiképp sem esik a klasszikus, „országos egyes” kategóriába, jelen körülmények között mégis csak a győzelem lehet elfogadható. Újonc csapat nem tudott minket oda-vissza verni 2001 óta, úgyhogy már csak ezt elkerülendően is oda kell tenni magunkat és visszavágni a télen elszenvedett vereségért. Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com