Blog bejegyzés

Újabb lépés a döntő felé vezető úton

Ma este hazai pályán fogadjuk a Dinamo Kijev csapatát az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Eddig mindössze két alkalommal találkozott a két gárda egymással, a 2015/16-os BL kiírás csoportküzdelmei során. Hazai pályán 2-1-re nyertünk, míg idegenben egy gól nélküli döntetlenre futotta. Ezzel a forgatókönyvvel tovább is jutnánk, de senki nem örülne ma ha csak 1 góllal bizonyulnánk jobbnak az Ukránoknál. Ma el kell dönteni minden lényegi kérdést, azért hogy a jövőben már csak azon kelljen izgulni hogy ne az Intert vagy az Arsenalt kapjuk a következő körben.

Úgy tűnik az utóbbi hónapok kétségbeejtő eredményei után végre kezdjük elkapni a fonalat és talán sikerül egy olyan sorozatot produkálni, mint ahogy tettük a szezon elején. Igaz ha komolyan gondoljuk hogy oda akarunk érni a BL indulást érő helyek valamelyikére akkor nincs is más lehetőségünk mint sorra nyerni a hátralévő mérkőzéseket. A legfontosabb hogy a sorsunk a saját kezünkben van, mivel vesztett pontok tekintetében csak 2 egységgel vagyunk lemaradva a dobogós Spurs mögött. És végre úgy tűnik hogy a játék is kezd összeállni, talán most először lehet azt érezni, hogy megvan az összhang Sarri és a játékosok között. Lehet hogy ehhez a Kepa féle balhé is kellett, de a srácok összeszedték magukat és már csak nyomokban látni azt a tanácstalan alibi focit amely az újévben hétről-hétre jellemezte a csapatot. Valószínűleg az is segített a helyzeten hogy Sarri elkezdte rotálni a csapatot, mert láthatóan nem olyan enerváltak a játékosok, mint 1-2 hónapja. Sokkal több párharcot nyerünk, sokkal jobban látszik a tűz, a győzni akarás a játékosokon. Reméljük a mai napon is meglesz a kellő motiváció és akkor nem jelenthetnek akadályt az ukránok. Ahogy lenyilatkozta Sarri pihentetnie kell pár játékost, de nem hinném hogy B csapatot küldene a pályára. Senki ne várja Ampadut a kezdőbe, személy szerint Christensen vagy RLC kezdetésére látok reális esélyt a fiatalok közül, Odoi pedig valószínűleg csereként kaphat lehetőséget. Fontos lenne ma eldönteni a párharcot, mert a Wolves elleni haza találkozó könnyebbnek ígérkezik, mint a jövőheti Everton elleni idegenbeli. Ezért inkább a jövő héten küldenék fel hasonlóan tartalékos csapatot mint a Vidi ellen. Azt viszont biztosra veszem hogy Higuain helyett az EL-ben szárnyaló Giroudt rakja be a kezdőbe Sarri. A francia center az utolsó 5 meccsén 6 gólnál jár a sorozatban és ezzel a 2. helyen van a góllövőlistán. Lehet hogy a bajnokságban nem megy neki, de az EL-ben szebbnél szebb találatokat szerez, emellett passzjátékban is nagyon hasznos. Várhatóan a hétvégén pihenő Alonso-Luiz-Kovacic-Pedro négyes újra a kezdőben kap helyet. A kérdés inkább az hogy a Jorginho-Kanté párosból valamelyiket leülteti-e a padra az olasz. Zsorzs kezd újra magára találni, hétvégén meg is szerezte első akciógólját a szezonban, emellett pedig kiosztott még 3 kulcspasszot is a károgók nagy bánatára. Kanté pozíciója miatt sok kritika éri Sarrit, de az utóbbi 2 mérkőzésen a 3 tüdejű francia megint felszántotta a pályát, leszarva azt hogy nem a kedvenc posztján játszik, olyan teljesítményt tett le az asztalra amit megszokhattunk tőle az elmúlt években. Mindenkit megelőzött, mindenhova odaért és még olyan cseleket is bemutatott amit korábban nem láthattunk tőle.

Az Ukrán csapat jelenleg a Sahtar mögött 2. hazája bajnokságában, de míg a Sahtar kerete tele van brazilokkal, addig a kijevi gárda főleg a hazai játékosokra épít. Van azért pár légiósuk is, közülük talán számunkra a legérdekesebb a hazánk válogatottjából jól ismert Kádár Tamás. Gondolom senkinek nem kell bemutatnom, mind tudjuk hogy képes nagyon jó teljesítményre is, az egyik legstabilabb pontja hazánk válogatottjának, de azért időnkénk képes hajmeresztő hibákra is. Honfitársként annyiban szurkolok neki hogy ha pályára lép akkor ne róla kapják a gólokat. Sérülésből tért vissza és az elmúlt bajnokin már kapott néhány percet így van esély a játékára. Van viszont nagy hiányzójuk is, mivel nélkülözniük kell az újonnan igazolt spanyol csatárt Sol-t, aki a múlt heti bajnokin sérült meg. Nagy érvágás ez számukra mivel a Real Madrid nevelésű támadó, első 3 meccsén 2 gólt is jegyzett, korábban pedig a holland bajnokságban 17 mérkőzésen 13 gólig jutott. A két csapat keretét össze sem lehet hasonlítani. A Dinamo játékosainak összértéke nem éri el a 75 millió fontot, összehasonlításképpen ez kevesebb mint a nálunk legtöbbet szidott 2 játékos Jorginho (58,5m) és Alonso (40,5m) összértéke.

Lényeg a lényeg a 2 csapat között hatalmas a különbség minden téren, és nagyon szeretném ha ez este a pályán is tükröződne. Nem szabad elbízni magunkat mert pórul járhatunk lásd Real-PSG duó, de úgy érzem hogy nem fogják megnehezíteni a dolgunkat Kádárék. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti magyar idő szerint 9 órakor. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com