Blog bejegyzés

Lássuk, miből élünk!

Egy örökkévalóságnak tűnő válogatott szünet után egyből a mélyvízben kell helyt állni, hiszen a következő héten komoly erőpróbák előtt állunk a bajnokságban és a BL-ben egyaránt. A legizgalmasabb fejlemény viszont mégis az, hogy lassan végre teljes kerettel feszülhetünk neki a kihívásoknak.

Két hete láthattuk utoljára kedvenceinket, ami úgy tűnik, meglehetősen jót tett a csapatot övező közhangulatnak. A ’Pool elleni érthető, ám frusztráló zakó, a Hawthornsban előadott szerencsétlenkedés és a Spurs otthonában elszenvedett kiesés eredményeként már a szezon legelején felütötték fejüket az első elégedetlen hangok, de egyelőre úgy tűnik, a Palace elleni sima győzelemmel eloszlottak a kételyek. Pedig ennyire talán nem volt nagy kilengés mutatott teljesítmények között: a West Brom ellen a három oltári nagy egyéni hiba ellenére is sok tetszetős dolgot láthattunk a támadóharmadban (tudom, WBA, de akkor is), a Palace ellen pedig hiába a négygólos különbség, a nagy öröm közepette úgy tűnik sokan elfelejtették, hogy open playből szinte semmit nem tudtunk kezdeni Hodgsonékkal – igaz, hogy a védelmünk legalább ez alkalommal nagyszerűen működött, de árnyalja a képet, hogy négy találatunkból egyet a Palace hátsó sorának köszönhettünk, a másik három pedig pontrúgás után esett.

Jó hangulatban mehettünk a válogatott szünetre

A lényeg – főleg ennyi hiányzóval, előszezon nélkül – mindenképp a három pont, és bár ritkán mondhatjuk ezt egy győztes mérkőzés után, most kifejezetten jó ütemben érkezett a kéthetes szünet. A rengeteg utazást szerencsére megúsztuk fertőzés nélkül, egyedül Mendy-t veszítettük el, de ha hihetünk a híradásoknak, akkor hétközben már ismét új halóőrünket láthatjuk majd a kapuban. A pozitívum viszont, hogy a nyári nagybevásárlás óta először vehetjük (szinte) teljes pompájában szemügyre megújult támadósorunkat: Pulisic minden bizonnyal már 100%-ig bevethető állapotban van, Ziyech pedig marokkói cameója után készen áll, hogy legalább a padról beszállva segítse a csapatot. Havertz és Werner egyaránt produktív napokat töltött a válogatottal, így remélhetjük, hogy legalább egyikük megszerzi első PL-gólját.

Merthogy mai vendégeink, a Southampton tökéletes ellenfél lehet e célra. A Szentek négy forduló után hat ponttal állnak, így abszolút nincs okuk szégyenkezni, de a Spurs ellen már láthattuk, hol sebezhető Hasenhüttl gárdája: az osztrák által favorizált nagyon magasra tolt védelmi vonalat Kane-ék röhögve rugdosták át a szabad területet támadó Son irányába, aki ennek eredményeként mesternégyessel büntette mai riválisainkat. Persze ettől még nem kell gólfesztiválra számítani – a Soton legutóbbi két meccsét egyaránt clean sheettel hozta le –, de ez a mérkőzés mindenképp alkalmas lehet arra, hogy Timo gyorsaságát középen is eredményesen kamatoztathassuk (arról nem is beszélve, hogy Pulisic is Havertz is rendre kitűnően támadja labda nélkül az üres területeket).

Remélhetőleg a bajnokságban sem kell sokat várni az első találatra

Mendy mellett a hosszúra nyúlt hazaút okán Thiago Silvára sem számíthatunk ma, de ennek ellenére is van okunk bizakodni. Az elmúlt öt év során mindössze egy alkalommal veszítettünk a Szentek ellen, igaz, pont a legutóbbi találkozásunkkor tudták elhozni mindhárom pontot a Stamford Bridge-ről, szóval van miért visszavágni vendégeinknek.

A következő héten előbb az EL-címvédő Sevillával meccselünk, majd az Old Traffordra látogatunk, úgyhogy nagyon fontos lenne a győzelem a komoly próbatételek előtt. Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com