Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Chelsea-Southampton 3-3

Többszörösen is megnyert meccset engedett ki kezéből a Chelsea a PL ötödik fordulójában. Az első félidő sokáig olyan simának tűnt, hogy arra lehetett számítani, megint egy kiütéses hazai győzelem következik. Ehhez képest… Jöttek a súlyos egyéni hibák, majd amikor úgy tűnt, hogy ismét kezünkbe vettük a gyeplőt, a végén egy drámai gól belerondított a képbe, és a Southampton döntetlennek örülhetett. Lássuk az osztályzatokat!

Kepa 4 A meccs előtt a szerkesztőség tagjai egyetértettünk abban, hogy Mendy sérülésével neki kell kezdenie. Kapott még egy lehetőséget, amivel sajnos nem tudott élni. Hiába volt néhány fontos védése, a bohózatba illő második gól előtt Zouma nehéz helyzetbe hozta, és erre még a spanyol is rátett egy lapáttal – érthetetlen, hogy csúszott el a lába mellett a labda, aztán az is, hogy nem kaparintotta meg a kapufánál. Ez a meccs vélhetően tovább tépázza az önbizalmát, így nem lenne meglepő, ha kedden, a Sevilla ellen Caballerót látnánk.

Azpilicueta 5,5 Sok robotolás, a szokásos hasznos mezőnymunka, és négy szerelés, de a támadásokat ezúttal kevésbé tudta segíteni, mint máskor, mert Redmond lekötötte az energiáit.

Christensen 5,5 Ezúttal nem az ő hibái vezettek a gólokhoz, és már ez is nagy szó. Megnyert négy légipárbajt, hatszor tisztázott, de Ingsék a 40. perctől sok fejfájást okoztak neki. Egy keményen letámadó ellenfélnél nem tűnik a magabiztosság szobrának.

Zouma 4 Már azzal, hogy nem Thiago Silva játszott mellette, sokkal idegesebbnek tűnt, főleg a második félidőben. Hiába uralta a légteret (9 párbaj) és volt egy veszélyes kísérlete is, a rövid és teljesen felesleges hazaadása fog megmaradni mindenkinek. Emellett sajnos néhányszor lemaradt az emberéről.

Chilwell 7 A védelem legjobbja volt ismét. Védőmunkájába nem lehet belekötni, felfutásai pedig lendületesek és veszélyesek, beadásai pontosak, ráadásul Werner első góljánál övé volt az assziszt. Új távlatokat nyithat meg a Chelsea taktikájában.

Kante 6 Szokás szerint mindenhol ott volt, szerelt, labdát szerzett, de sokszor kettő helyett kellett védekeznie, ez pedig érződött a hatékonyságon is.

Jorginho 5,5 Remek mélységi gólpasszt adott Wernernek a második találat előtt, és volt pár fontos szerelése, de a második félidőben eltűnt, amikor a Soton nyomást helyezett a Chelsea-re. Kétarcúsága a Chelsea minden erényének és hibájának a lenyomata: amikor dominál a csapat, akkor ő is lubickol a szerepkörében, jól forgatja a labdát és keresi a legjobb megoldást. Ha viszont hátra kell húzódni, kijön, hogy ő nem egy védekező vagy egy box-to-box középpályása, és fizikuma sokszor kevésnek bizonyul.

Pulisic 5,5 Voltak biztató megmozdulásai, Havertz góljában fontos szerepet játszott, de még nagyon nincs formában, és a második félidőben már keveset is volt játékban.

Havertz 6 Nagyszerű első félidő egy csúnya hibával, ami sokba került. Ha ott 2-0-val tudunk a szünetre menni, teljesen másként alakulhatott volna minden. Meg kell tanulnia kevésbé kockázatos és néha gyorsabb megoldásokat választani. A gólja ziccer volt, de azt is be kell lőni persze. Mutatott szép dolgokat, és még sokkal több van benne, reméljük, hogy ki is hozza magából.

Mount 5,5 Rendre beljebb húzódott a szélről, hogy teret nyisson Chilwellnek, és akadtak jó összjátékai, de a szezonban talán most volt a legszürkébb, és ebben a válogatott meccsek miatti fáradtság is közrejátszhatott. Egy lövés, két kulcspassz és 15 sikeres átadás a neve mellett – főleg utóbbi kevés. A második félidőben védekezésben sem sokat tudott hozzátenni, indokolt volt a csere.

Werner 8,5 Két gól, egy gólpassz, mi kell még? Egyáltalán nem rajta múlott, hogy nem nyerte meg a csapat a mérkőzést. Ráadásul mindkét góljáért sokat melózott, nem lehet mondani, hogy csak a seggéről pattantak be a labdák. Megmutatta azokat az erényeit, amelyeket a Bundesligában is látni lehetett tőle. Bednareknek rémálmai lehetnek a meccs után. A hajrára kicsit eltűnt, kevesebb labdát kapott, így vissza kellett lépnie vagy szélen próbálkozni, és ebből kevesebb veszélyt okozott.

 


Zijes 6 Bemutatkozott végre, és bár volt pár szép megmozdulása – például az a kötény –, lesz ennél sokkal jobb is. Az összeszokottság hiánya még nagyon érződött, és fel kell vennie a PL ritmusát.

Játszott még néhány percet James és Abraham is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com