Blog bejegyzés

Kepát kaptuk

Felpörögtek az események az átigazolási időszak utolsó napjaira. Megoldódott a kapuskérdés, és egy évre kölcsönbe érkezik egy középpályás is.

Thibaut Courtois már nem a Chelsea játékosa. A hét éve szerződtetett, a Chelsea-ben négy szezont lehúzó belga klasszis családi okok miatt kierőszakolta távozását, és a Real Madridhoz igazol. Hiába a világ egyik legjobbja, mivel már csak egy év volt hátra a szerződéséből, akciós áron kellett elengedni, és a hírek szerint 35-40 millió eurót kap érte a klub.

Courtois 154 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, két bajnoki cím mellett egy-egy FA- és Ligakupát nyert.

A Chelsea-nek tehát gyorsan új kapus után kellett néznie, miután a belga jelezte távozási szándékát, a megoldás pedig a fiatal spanyol Kepa Arrizabalaga lett. A csapat kifizette a 80 millió eurós kivásárlási árat az Athletic Bilbaónak, ami új csúcsnak számít a kapusok között. A baszk származású egyszeres válogatott játékos már alá is írhatott: hét évre kötelezte el magát.

És rajta kívül még van egy érkező: a horvát középpályás, friss vb-ezüstérmes Mateo Kovacic egy évre kölcsönben kerül a Chelsea-hez a Realtól.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com