Blog bejegyzés

Idény eleji forma

0803 idényelejiforma1A Community Shield afféle felvezető kör. Félig-meddig már éles meccs. Szuperkupa, amiért trófea jár, miközben a megszokott háromnál többet is lehet cserélni. Arra jó, hogy a felkészülési időszak végéhez közeledve belője a csapatot az induló szezonra. Ehhez mérten értékeljük a tegnapot alább.

Az első pár perc kapkodása után átvettük a kezdeményezést, ezért is volt bosszantó a kapott gól (ami egyrészt szép volt, másrészt nem teljesen a semmiből érkezett). A találatért elsősorban Azpilicueta okolható, őt verte meg a labdát nagyon tisztán átvevő, majd a lövőhelyzetet is szépen kialakító Oxlade-Chamberlain. Huszonnyolcasunk később sem állt mindig a helyzet magaslatán, sőt általában az ő territóriumán többnyire találtak szabad területeket az Ágyúsok, amiből érkeztek veszélyes beadások.

A kapott gól és a találkozó végét jelző hármas sípszó közti bő hetvenöt perc összefoglalható annyiban, hogy nem igazán tudtunk felpörögni, így kevés helyzetet alakítottunk ki. Három komolyabb azért akadt (Ramires fejese, Hazard ziccere, Oscar szabadrúgása), amelyek legalább egyikét illő lett volna gólra váltani. Persze azt is be kell ismerni, hogy Courtois még így is többet bravúrkodott, mint tavalyi csapattársa a túloldalon. A belga egyébként remekül védett, a gólért dőreség lenne hibáztatni.

A gond inkább a támadójáték körülményességével volt. Lassan járt a labda, sok volt a rontott passz, Hazard keveset volt játékban, Rémy nem tudott a kapu közelében érdemben labdába érni, ezen pedig félidei cseréje (Falcao) sem tudott sokat javítani. Mindez annak ismeretében volt kissé szokatlan, hogy a csapat nem sokat változott tavalyhoz képest – persze felfogható mindez úgyis, mint a tavalyi nyögvenyelős focink reaktiválása.

Kár érte!

Kár érte!

Az idény eleji forma kifejezést általában kifogásként szokás használni, így van ez most is. Kikaptunk, ami nem szokásunk. Az Arsenaltól, ami még úgysem. Voltak gondok hátul, miközben elől sem voltunk az igaziak. Mindezt egy nyeretlen felkészülés vége felé (az első fordulóig ugye még játszunk a Fiorentina ellen). Ezt magyarázzuk az idény eleji formával.

Aggasztónak tűnhet, miközben mind tudjuk, hogy nem maradtunk le semmiről. Elengedtünk egy kupát, ami általában nem hoz szerencsét a bajnokaspiránsoknak, ennyi történt. A szezon szombaton kezdődik, akkor viszont már kutyakötelessége a csapatnak megcsapni a Swansea-t. Addig meg még van mód helyretenni pár dolgot. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com