Blog bejegyzés

Menekülés a győzelembe

A cél előtt néhány lépéssel egy meglehetősen könnyűnek ígérkező feladatot kaptunk, mivel a tök utolsó és már biztos kieső Norwich City csapatát fogadjuk hazai pályán. Mondanom sem kell, hogy csak és kizárólag a 3 pont elfogadható, mert a fennmaradó három találkozóból egyértelműen ez lesz a legkönnyebb. Személyes véleményem hogy ha nem nyerünk ma este akkor nem is érdemeljük meg, hogy benne legyünk a top4-ben.

Az esélyekről mindent elmond, hogy a Kanárik az utolsó 10 fellépésükből 9-szer pont nélkül hagyták el a pályát. Ami miatt viszont nem szabad fél vállról venni a találkozót az az a tény, hogy mi is nagyon kiszámíthatatlanok vagyunk, idén már több a tabella alsó felében helyezkedő csapat is sajos pont ellenünk szakította meg a heteken át tartó rossz szériáját. Nem mellesleg mivel az előző fordulóban már matematikailag is eldőlt, hogy Pukki-ék búcsúznak a Premier League-től, így már nem lesz rajtuk semmilyen teher így újra felszabadultan játszhatnak és biztos vagyok benne hogy néhány játékos az utolsó szalmaszálba kapaszkodva még megpróbálja eladni magát. A csapat legveszélyesebb játékosa egyértelműen Teemu Pukki, aki a mi Abrahamünkhöz hasonló utat járt be idén. Az előző szezonban a Championship góllövőlistájának első és második helyezettje is ott folytatta az idény elején ahol tavaly abbahagyta, sorra rúgták a gólokat de a lendület megtört és szinte azonos pillanatban, február elején indultak el lefelé azon a bizonyos lejtőn. Azóta a finn center 11 mérkőzés óta képtelen a kapuba találni, míg angol sorstársa 8 mérkőzésen mindössze 1 gólt tud felmutatni. És hogy mennyire függ Pukkitól a Norwich támadójátéka azt mi sem szemlélteti jobban, minthogy ezen a 11 gól nélküli mérkőzésen a társai is csak kettőt tudtak szerezni. És egy 11 mérkőzés alatt mindössze 2 gólt szerző gárda nem is érdemli meg hogy a világ legerősebb bajnokságában szerepelhessen.

Szerencsére nálunk nem csak az első számú csatártól függ a támadójáték, mert a korábban epizódszereplő Giroud tudja hozni fiatal társának év eleji formáját. A Férfi ráadásul nem csak a gólszerzési feladatokat vette át Tammytől, hanem ezt még meg is fejelte hihetetlen mezőnymunkájával.Eddig is tudtuk róla hogy egy igazi target man akire bármikor fel lehet ívelni a labdát, erős fizikumát kihasználva nem tudják úgy elnyomni a védők mint a magas de nem túl izmos Abrahamet, így elég jó százalékkal meg is tudja a játékszert tartani, esetleg tovább játszani. Véleményem szerint a szezon elejétől kezdve ő a legjobb csatár a keretben, viszont Lampard méltatlanul kevés lehetőséget adott neki, egészen Abraham sérüléséig. Ebben a helyzetben rengetegen összevesztek volna az edzővel vagy rontották volna az öltözői morált viszont ő megmutatta hogy igazi profi, tűrte a mellőzést, az edzéseken keményen dolgozott és az első adandó alkalommal amikor hosszú idő után újra lehetőséget kapott bizonyította hogy helye van a kezdőcsapatban. Nagyon remélem hogy Lamps a Sheffield elleni zakó után végre belátta hogy ha meg akarjuk tartani a BL indulást jelentő helyek valamelyikét akkor az utolsó 3 fordulóban a kezdő sípszótól a pályán kell lennie Giroudnak.Mindkét csapatban lesznek hiányzók. A vendégeknek több alapembere is sérült, így nem lép ma pályára a védelmük két oszlopa, a kapitányuk Hanley és Zimmermann sem, ahogy a november óta sérüléssel bajlódó Leitner és Bryam sem. Nálunk a legnagyobb hiányzó az újraindulás óta az eredeti posztjára visszakerülő és nagyon jól is teljesítő Kanté lesz. Az ő pótlása jelentheti a legnagyobb problémát, annál is inkább mivel az utóbbi időben első számú alternatívájává váló Gilmournak a szezon hátralévő részét ki kell hagynia. Így az utóbbi időben mellőzött brazil-olasz passzmester, Jorginho kezdhet a védelem előtt. Jó hír viszont hogy a szezon talán legjobbja, Kovacic újra a kezdőben kaphat helyet valószínűleg a Sheffield ellen gyengén teljesítő Barkley helyén. Rajta kívül még a jobb és középhátvéd poszton várok változtatást, mivel Christensen és James sem teljesített jól az elmúlt meccseken. És most fontos hogy ne hozzunk össze megint egy buta gólt, mert szerintem ha magabiztosan, a kezdetektől fogva mi irányítjuk a meccset akkor a Norwich játékosok fejében meg se fog fordulni hogy lehet itt keresnivalójuk,  és akkor egy nagyon sima győzelemmel hangolhatunk a Pool elleni rangadóra.

De igazából a bajnokság messze leggyengébb csapatát jelen helyzetben még a második sorunkkal is meg kellene vernünk, főleg akkor ha komolyan gondoljuk a BL indulást. Remélem újra egy sima győzelmet láthatunk a csapattól, nem szeretnék újabb érzelmi hullámvölgyeket ma is átélni, egyébként is elfogyott az összes Xanax az utóbbi pár mérkőzés után. A mérkőzést hazánkban a Digisport 1 adja élőben. Mindekinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com