Blog bejegyzés

Fontos mérföldkő előtt

Kivételesen kettő helyett három pihenőnap után, de ma újra pályára lépünk. Dobogón állva vágunk neki a maradék négy fordulónak, remélhetőleg telve hittel és magabiztossággal. Utolsó előtti idegenbeli túránk a szezon meglepetéscsapatának, a Sheffield Unitednek a szentélyébe vezet.

Bár kedd este felléptünk a dobogóra, nagy könnyelműség lenne alapvetésként kezelni a három pontot. Chris Wilder csapata jó párszor adott már ízelítőt abból, hogy hibát követ el, aki leírja a csapatát. Erről sajnos mi is tudnánk mesélni, hiszen augusztus utolsó napján kétgólos előnyt szórtunk el Londonban a második félidőben.

Az odavágón két gólos előnyt adtunk le

Újonc létükre, angol edzővel, brit és ír játékosokkal a hetedik helyen állnak, ami erősen várakozáson felüli. Mindössze 33 gólt kaptak, amit talán úgy lehet a legjobban kontextusba helyezni, hogy ez eggyel kevesebb, mint a címvédő Manchester City termése és tizenhárommal(!) kevesebb, mint a miénk. Aki pedig követte a meccseiket, megerősítheti, hogy a performanszuk túlmutat a külsőre hasonló paraméterekkel romboló Burnley fociján, hiszen annál azért egy fokkal kombinatívabbak és labdabiztosabbak – ezzel együtt a támadó statisztikáik alapján nyilván felülreprezentált a helyezésük. Kissé aggasztó adat, hogy a sheffieldiek a legutóbbi 10 fellépésükből 5 olyan is volt, amikor betaláltak szögletből. Vajon van odds arra, hogy ez 6/11 lesz ma estére?

Ha van menedzser, aki ódzkodik a variálástól, az mindenképp Chris Wilder. Nagyon stabil a védelem és a középpálya összeállítása is, mindkettőbe csak szükség esetén nyúl bele a szakember, érdemi rotáció csupán csatárposzton van. Meglepetésekre, taktikai finomhangolásokra tehát nem kell számítani, a Sheffield játszani fogja azt, amit tud – nagy munkabírással, megalkuvás nélkül.  Legyőzni amúgy nem könnyű őket, a legutóbbi 9 hazai meccsükön 6-2-1 a mérlegük.

Ami minket illet, a kényszerszünet utáni visszatérésünk alapvetően jól sikerült. Négy győzelem és egy kupa továbbjutás mellett „mindössze” a West Ham elleni fiaskó árnyalja a képet. Az öt bajnokin szerzett 12 gól teljesen rendben van, a 7 kapott már kevésbé, bár ez utóbbi sem előzmény nélküli.

Pulisic húzóember az újrakezdés óta

Nehezítő körülmény, hogy Kanté és Gilmour se lesz bevethető a hírek szerint, vagyis a nyáron gyakorlatilag nullkilométeres Jorginho maradt egyedül egy kulcsposztra. Öröm viszont az ürömben, hogy Abraham megtörte a Palace ellen kínosan hosszú gólcsendjét, így tőle talán felszabadultabb és magabiztosabb játék várható, mint az utóbbi hetekben.

Amíg ki nem mondják a City kizárását a jövő évi BL-ből, addig úgy kell kezelni a dolgot, hogy a negyedik hely a lélektani határ, ami alá nem süllyedhetünk. Ma tehát muszáj még fokozni a tempót, mert egy fiaskó esetén akár két helyet is zuhanhatunk. A következő körben a már kiesett Norwichot fogadjuk, ott talán már nem kell megfeszülni, ma viszont nagyon észnél kell lenni. Otthon és idegenben is 9-3-5 a mérlegünk, vagyis nem jelent hátrányt, hogy nem hazai pályán vagyunk – ezt remélhetőleg ma is bizonyítjuk majd. Voltak már idén szép skalpjaink vendégségben, elég a Wolverhampton, az Arsenal vagy a Tottenham legyőzésére gondolni. Ma pedig itt a lehetőség a jubilálásra. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com