Blog bejegyzés

Főpróba

Négy nap múlva múlva abban a tudatban fogadhatjuk a ’Poolt, hogy egy esetleges győzelemmel megelőznénk az eddig hibátlanul menetelő Vörösöket. Először azonban még az Anfielden van jelenésünk, ahol a Ligakupa keretein belül szerezhetünk tapasztalatot Klopp csapatáról.

 

 

Vasárnap sor került az első botlásunkra a West Ham otthonában, ráadásul hiába a mezőnyfölény és a kihagyott helyzetek, mindent egybevetve még azt sem mondhatjuk, hogy a döntetlennél sokkal többet érdemeltünk volna. Persze, a csütörtöki szereplés és a péntek délelőttre átcsúszó repülőút kifogásként szolgálhatna, de ha őszinték akarunk lenni, az EL csoportköre által jelentett kettős terhelés nem lenne szabad gondot okozzon egy ekkora keretnek. A pályán mutatott szenvedős játékon hiába próbált Sarri Barkley és Morata beállításával lendíteni, elkeserítő volt látni, hogy az egyedüli, szélsőként bevetésre váró emberünk Moses volt. Hudson-Odoi érthetetlen okokból utoljára a Community Shielden volt a 18 fős keretbe nevezve, Pedrót meg hiába játszatta volna saját bevallása szerint Maurizio, a PAOK ellen összeszedett sérülése következtében nem volt bevethető a spanyol.

A mérsékelt rotálásnak Pedro látta kárát

Ezzel pedig meg is érkeztünk az egyik, már nyáron felmerült kérdéshez, miszerint mennyire fogja tudni újdonsült vezetőedzőnk rotálni a csapatot. Pedro látszólag teljesen feleslegesen játszott 90 percet Görögországban, főleg annak fényében, hogy Sarri számolt vele a hétvégére. Az olasz által képviselt stílus valamilyen szinten magyarázza ezt a jelenséget: támadójátékunk nagyban épít az automatizmusokon alapuló harmadik emberes beindulásokra, így érthető, ha nem akar egyik meccsről a másikra sorcserét végrehajtani, ám a későbbiekben muszáj lesz többet változtatni, főleg amikor a Videotonhoz MOL Vidihez hasonló veretes ellenfelekkel kerülünk szembe.

Zola a sajtótájékoztatón utalt rá, hogy Loftus-Cheek ezúttal szerephez jutott volna, ám őt sérülés miatt továbbra is nélkülöznünk kell Rüdigerrel és a korábban említett Pedróval egyetemben. A változtatások mértékéről nem tudtunk meg sokkal többet, annyi derült ki, hogy mind Ampadu, mind CHO esélyes a játékra és ezúttal Hazard sem kap hétközi pihenőt. Klopp sem a legerősebb csapatával készül, szerencsére Mignolet helye a kapuban már biztos, de Virgil van Dijk hiánya vagy Solanke rebesgetett kezdőbe jelölése sem feltétlenül rossz előjel.

Vannak jó emlékeink az Anfieldről

Hiába a Liverpool nagyszerű formája, azért van miben bíznunk. Ha nem is feltétlen győzni járunk az Anfieldre a közelmúltban, általában legalább egy pontot mindig sikerül megcsípni, utolsó vereségünkért 2012 májusáig kell visszalapozni a naptárban. Természetesen minden fronton a győzelem a legfőbb cél, ám a Ligakupában való menetelésnél most talán még fontosabb, hogy a mai győztes jobb lelkiállapotban várhatja majd a komolyabb jelentőséggel bíró szombati bajnokit. Ennek szellemében kell este megpróbalni idén elsőként megállítani a Vörösöket. KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com