Blog bejegyzés

Egy új remény

Hiába tűnt korábban teljesen reménytelennek helyzetünk, a vasárnapi ’Pool-verés, illetve a Spurs gyengélkedésének hála ismét elérhető közelségbe került a top4. Az utolsó két fordulóban ehhez kötelező lenne 6 pontot gyűjteni, első prédánk a Huddersfield Town lehet.

Lássuk be, mindenféle előjel nélkül táltosodtunk meg a ’Soton elleni nagy fordítást követően. A váratlanul jött javulás eredményeképp már zsinórban négy győzelemnél járunk a bajnokságban, ilyen szériával november közepe óta nem büszkélkedhettünk. Szerencsénkre a Liverpoolból sokat kivesz az európai menetelés, a Spurs pedig kétes hírnevéhez méltóan igyekszik elcseszni a bajnokság hajráját, így újra reális esélyünk lehet az utolsó BL-hely megkaparintására. Ehhez jelenleg az kell, hogy a Vörösök hazai pályán ne verjék meg a Brightont, vagy a Tottenham a Wembleyben hullajtson el legalább 3 pontot a Newcastle-Leicester duó ellenében. A mostani helyzetet figyelembe véve egyik forgatókönyv sem tűnik teljesen esélytelennek, de elsősorban a Spurs-faktor az, amiben érzésem szerint bízhatunk. Már amennyiben mi meg tudjuk nyerni hátralévő meccseinket.

Első akadályként azon a Huddersfielden kell átlépnünk, akik hétvégén döntetlennel távoztak az Etihadból, és akik még továbbra sem vehetik teljesen biztosra bentmaradásukat. A Terriereknek egy pont még kell a matematikai biztonsághoz, érthető módon nem szeretnék a záró fordulóra hagyni a lényegi kérdéseket. Főleg, hogy az utolsó körben is top6-os csapattal mérkőznek, és bár az Arsenal idegenbeli formája nem ad okot aggodalomra, még semmiképp sem dőlhetnek hátra az újoncok.

A hétvégi meccsünk után arra számíthatunk, hogy Conte kicsit frissíteni próbálja majd a kezdőt. Morata újra egészséges, vele szinte biztosan a meccs elejétől számolhatunk, de valószínüleg szerepet kap a mostanában kissé jegelt Christensen is. Érdekes lesz, hogy megmaradunk-e  az újonnan előhúzott 3-5-2-nél, az utóbbi két találkozón kifejezetten jól működött az ősszel sokat használt játékrendszer. Bakayoko külön említést érdemel, nagyon hosszú idő után először játszott úgy, mint akinek helye van egy első osztályú csapat keretében, remélhetőleg nem csak átmeneti fellángolást láttunk vasárnap.

Az odavágón Bakayoko is betalált

Az előjelek mindenesetre pozitívak: David Wagner csapata PL-rekordot jelentő 13 idegenbeli meccsén volt eddig gólképtelen, az eddigi nyolc, londoni csapat ellen megvívott találkozójukat pedig 5-22-es gólkülönbséggel abszolválták.

Nincs mese, az esti találkozó tényleg az az országos egyes, amit ha nem tudunk behúzni, meg se érdemeljük a top4-es helyezést. A meccset a Spíleren élőben követhetjük, jó szurkolást, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com