Blog bejegyzés

Az utolsó szalmaszál

Nyakunkon a nyár, egy hónap múlva kezdődik a világbajnokság és a Premier League 2017/18-as szezonjának küzdelmei is véget érnek a mai napon. Egyáltalán nem lehetünk elégedettek csapatunk idei teljesítményével. Hiába nyerhetjük meg az FA kupát, ha a BL-ről lemaradunk. Igaz matematikai esély még van, de az is nagyon kevés.

Szerencsére mi magyarok imádunk számolgatni, mert szinte minden nagy nemzetközi torna selejtezőjének a végén hasonlóan kilátástalan helyzetben voltunk az utóbbi évtizedekben. Lássuk a lehetőségeket. Jelenleg az 5. helyen tanyázunk 70 megszerzett ponttal, ami pontosan 20-szal kevesebb mint tavaly ilyenkor. Előttünk a még BL kvalifikációt érő 4. helyen a BL döntős Liverpool van jelenleg 2 ponttal lemaradva a Tottenham csapatától, akiket mi már nem érhetünk be mivel a múlt héten hazai pályán nem tudtunk megverni egy kiesés ellen menekülő újonc csapatot. De térjünk vissza az esélyekre. Csak akkor indulhatunk jövőre a Bajnokok Ligájában ha megelőzzük a Liverpoolt. Ez két módon lehetséges. Vagy kikap Klopp csapata az Anfielden az újonc Brightontól, miközben mi ha csak egy góllal is de nyerünk a Szarkák ellen idegenben. Sajnos erre van a nagyobb esély, mert a második verziót még leírni is szörnyű. Akkor lehet még meg a 4. helyezés ha a Liverpool döntetlent játszik, miközben mi minimum 16 góllal nyerünk a St James’ Parkban. Ez még viccnek is rossz. Ilyen kilátásokkal nincs más mint elfogadni hogy jövőre ismét a csütörtökönként fogunk majd a TV elé ülni, a kedd/szerda helyett. Már csak azért is mert a Pool nem engedheti meg magának hogy azzal a teherrel menjen a Real elleni döntőbe hogy ha nem nyer akkor jövőre nem indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban. Az utóbbi hetekben igaz rosszul teljesítettek, de csak azért mert többször B csapattal játszottak a BL miatt. De a döntő 2 hét múlva lesz, ezért nem indokolt hogy ma is tartalékos kezdőcsapatot küldjön fel a gyepre Jürgen Klopp. Ha fogadnom kellene akkor azt mondanám hogy a Vörösök 5-6 góllal meg fogják szórni a már biztos bentmaradó újoncot.

Talán a legjobb ha kizárjuk a tőlünk független tényezőt és csak a saját mérkőzésünkre koncentrálunk. Nem lesz egy egyszerű feladat, mert a Szarkák ellen idegenben legendásan szarok vagyunk. Mióta Roman Abramovich megvette a csapatot mindössze 4 alkalommal sikerült elhozni a mind a 3 pontot a St James’ Parkból. Erre még rátesz egy lapáttal az a tény hogy a játékosok nagy része motiválatlan, és ezen még Conte sem segíthet. Már csak azért sem mert ha egész szezonban nem tudta normálisan felkészíteni a csapatot, akkor pont most sikerülne amikor már szinte nincs remény?

Az az érzésem hogy ez lesz az olasz utolsó bajnokija a csapat kispadján, mert egyértelműen ő a legnagyobb hibás a csapat idei rossz teljesítményéért. Lehet itt bármire fogni, hogy rosszul igazoltunk,hogy nem elég erős a csapat és hogy nem volt megfelelő a csillagok állása de nem érdemes, mert a tavalyi nagyszerű eredményt is közel ezzel a kerettel értük el. Azóta sorozatos rossz döntések kellettek ahhoz hogy ide jusson a csapat. Az egész talán Diego Costa elüldözésével kezdődött, majd folytatódott egy rossz taktika alkalmazásával amire rátett egy lapáttal az is hogy a távozókat nem tudtuk megfelelően pótolni. Mivel nem volt még elég bajunk ezért az olasz úgy döntött hogy száműzi a kezdő csapatból David Luizt is, aki az előző idényben a csapat egyik legjobbja volt. Tény hogy Antonio kiváló edző, de az is hogy augusztus óta nincs a helyzet magaslatán. Azt figyelembe kell venni hogy ha marad Conte akkor 4-5 igazolás kellene neki a kezdőbe hogy a 3 védős taktikája újra működőképes legyen, ezért az a valószínűbb és sokkal olcsóbb megoldás hogy ahogy már megszokhattuk újra egy új edző után néz Abra. Bármit is dönt a vezetőség, a legfontosabb hogy azt gyorsan tegye, még a világbajnokság megkezdése előtt különben nem lesz idő a meglévő csapatot erősíteni vagy egy újat építeni.

Ha ez lesz Conte utolsó bajnokija ha nem, akkor is úgy kell ma felküldenie a játékosoknak a gyepre hogy szívvel-lélekkel harcoljanak a csapatért és értünk szurkolókért. Hajrá Chelsea, zárjuk le szépen ezt a szezont. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com