Blog bejegyzés

Még számolgathatunk

Zsinórban három győzelemnél járunk – ráadásul mindet idegenben arattuk –, mégsem kerültünk lényegesen a top4-hez. A matematikai esélyünket tudtuk megőrizni, ami több a semminél, de azért nem sok. Nem titok, hogy ha kedvezőtlenül alakul a hétvégi forduló, akkor azzal elszáll a maradék remény is, szóval kis túlzással az életünkért küzdünk majd vasárnap délután. Számolgatás és kedvcsinálás alább.

 

Kezdjük a számokkal. Szerény 66 pontot sikerült összekaparni az eddig 35 mérkőzésen, vagyis 75 egység a maximum, ami kihozható a folytatásban. Ahhoz, hogy ez BL-t érjen, a Tottenham maximum 4 pontot gyűjthet három meccsen (de a gólkülönbség miatt inkább hármat) és/vagy a Pool is legfeljebb kettőt tehet hozzá az eddigi 72-höz (de mivel velük játszunk most, ezért ez inkább egy – és az se ellenünk). A spúrok mennek a tönk szélén ügyeskedő West Bromhoz, hét közben fogadják a Newcastle-t, zárásképp pedig a Leicestert: akárhogy is nézzük, ez reálisan 5-7 pont, vagyis nagyon erős Sp*rs-faktor kéne ahhoz, hogy őket befogjuk, esetleg meg is előzzük. Furcsamód tehát épp a Liverpool kárára lehet reálisan több keresnivalónk, egyrészt velük még játszunk (ami persze inkább hátrány, de akkor is kapaszkodó), másrészt nekik már csak két meccsük van (az utolsó fordulóban fogadják a már bennmaradó Brightont). Saját kezükben a sorsuk, de hátra még ők sem dőlhetnek.

Willian szépségdíjas gólja egy pontot ért Liverpoolban

Ami minket illet, a legtöbb, amit tehetünk, az a saját munkánk maradéktalanul hibátlan abszolválása. A Liverpoolon kívül fogadjuk még a Huddersfieldet, zárásképp pedig megyünk a Szarkákhoz. Buktatója mindháromnak van, de egyik sem az a teljesíthetetlen feladat. A Vörösök túl vannak egy kiszenvedett katarzison: az látszik, hogy csapágyasra vannak már hajtva, ráadásul jól felfogott érdekük tartalékolni a Real Madrid elleni döntőre, ugyanakkor ne tegyük félre, hogy Conte még nem győzte le a Liverpoolt. Vagyis ha szerencsénk van, egy római túra után kifacsart, helyenként akár tartalékos csapat ellen játszhatunk, viszont lehet, hogy ez sem lesz elég és Kloppék lendületből lerendeznem minket is.

Ha valahogy mégis vesszük az akadályt, akkor már „csak” a két újonc marad hátra. A kiesés elől menekülő, ám az utóbbi időben már keveset mutató és egyik leggyengébb idegenbeli mérleggel rendelkező Huddersfieldet kötelező lenne ütni, ha pedig ez is megvan, akkor egy pontra lennénk a Liverpooltól a záró fordulóra. Innen viszont már a mi dolgunk nehezebb, ráadásul a MU elleni FA kupa döntőt sem szabad figyelmen kívül hagyni, bár ha még lesz miért küzdenünk Newcastle-ben, akkor biztos vagyok abban, hogy fogunk is.

Hárommeccses győzelmi sorozatnál járunk – még három kéne a BL-álmok életben tartásához

A realitás természetesen az, hogy ebből nem lesz BL. Túlságosan eltávolodtak tőlünk az üldözöttek, s hiába botladoznak, mi meg hiába indítottunk el valami hajráfélét, ez most eléggé túl kevés túl későn ízű. Ha majd felidézzük, hogy hol ment el a szezon, jussanak eszünkbe Bournemouth vagy a Watford elleni arcpirító zakók, a Tottenham ellen szégyenszemre otthon elbukott élet-halál meccs, vagy a West Ham elleni hazai szerencsétlenkedés. Csupa elkerülhető és elkerülendő blama, amik után illetlenség kikövetelni, hogy a legnagyobbak között tartsanak minket is számon.

Amíg viszont tart a szezon – no meg az esélyek sem szálltak el végleg –, addig muszáj küzdeni. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com