Blog bejegyzés

Egy küldetést már teljesíthetünk

A kedd este a Bajnokok Ligája jegyében telik. A Rennes otthonában már a csoportkör negyedik fordulójában bebiztosíthatjuk a 16 közé jutást.

Márciusig nem fogja megszakítani a klubfutball eseményeit semmiféle válogatott szünet, így a csapatok most már teljes gőzzel összpontosíthatnak arra, hogy a lehető legjobban megfeleljenek az előzetes célkitűzéseiknek. A Chelsea számára az egyik ilyen feladat a könnyen menedzselt BL-csoportkör, ami a negyedik fordulóra elérhető közelségbe került.

Persze az őszeleji sorsolásnál Mi voltunk a topcsapatok közül az egyik legszerencsésebbek, de nekünk is ugyanúgy sűrű a menetrend, ami nagyobb próba elé állítja a játékosok erőnlétét és ugyanúgy ott lebeg a COVID-19 kardja is a fejek felett. Ekkora hajtásban a Sevilla-Krasnodar-Rennes trió ellen egyaránt kapott gól nélkül, 7 pontot gyűjteni elégedettségre adhat okot – főleg, hogy közben a bajnokságban is elkezdtek jönni az eredmények. Az őszi időszak egyik fő feladatát azonban csak most teljesíthetjük. Kedd este 18 óra 55 perckor a Rennes otthonában lépünk pályára, új kapusunk, Edouard Mendy pedig visszatér a Roazhon Parkba. A képtlet egyszerű, ha nyerünk, akkor 16 közé jut a csapat. Ha pedig a csoport másik meccsén a Krasnodar kibabrál az EL-címvédő Sevillával, még a csoportelsőséghez is közeledhet a csapat.

A Stamford Bridge-n 3-0-ra nyertünk a Ligue 1 tavalyi bronzérmese ellen, ám győzelmünket nagyban segítették Felix Zwayer játékvezető kifogásolható döntései. Két büntetőt is megítélt, illetve a második tizenegyest megelőzően kiállította breton csapat balhátvédjét, Dalbertet, a német spori ítélete pedig már az első pillanatokban is túl szigorúnak tűnt (még második sárga lapnak is). A piros-feketéknek nem sok esélye volt aztán a dupla gól- és a szimpla emberhátrányban, de a körülményekből kihozták a legtöbbet, mezőnyben így is nagy nehézséget okoztak kedvenceinknek. Ez lehet a fő intőjel a visszavágóra, hiszen Európa egyik legjobb játékvezetője, a holland Björn Kuipers dirigál majd.

A Rennes felemelkedésének fő letéteményese kétség kívül a vezetődző, Julien Stéphan. A 40 éves szakember német névrokonához, Julian Nagelsmannhoz hasonlítható, ugyanis az RB Leipzig szakemberéhez hasonlóan ő is nagyon fiatalnak számít a szakmában, de képes egy adott csapatot pár polccal feljebb emelni. Stéphan ugyanúgy támaszkodik a 21. század technológiai vívmányaira, továbbá kezére játszik egy jól teljesítő utánpótlás-képzés és megfigyelő hálózat is. A lassan már megszokottá vált EL- vagy akár BL-szereplésnek is köszönhetően nemzetközi rutinnal felvértezett játékosokat is magukhoz tudnak csábítani (Dalbert,Rugani, Niang, N’Zonzi), ám a csapat szekerét igazán a még mindig csak 18 éves (és 14 napos) Eduardo Camavinga húzza. A francia középpályásnak hamarabb lett válogatottsága a Les Bleus-nél, mint B-kategóriás jogosítványa. Minden adottságban megelőzi a korát, nem csoda, hogy kivetette rá a hálóját a Real Madrid. Az előző meccsen nem játszhatott sérülés miatt, de a francia élvonal jelenlegi 7. helyezettje újra számíthat rá.

Kecsegtető lehetőség előtt állunk, de ebben az időszakban nem biztos, hogy helytálló az az edzői közhely, hogy mindig csak egy meccsre koncentrálunk. Ott lesz ugyanis vasárnap a szezon első nagy londoni derbije a listavezető Tottenham ellen, ami kimondva-kimondatlanul is prioritást élvezhet és Frank Lampardnak ez alapján lesz érdemes összeraknia a kezdő 11-et. Remek alkalom lehet ez azon játékosok számára, akik idén még kevesebbet játszottak (pl.: Hudson-Odoi, a COVID-fertőzésből kigyógyult Havertz, Giroud, vagy éppen a padra szorult hátvédek). José Mourinho Spurs-e is kezdi nagyon elkapni a fonalat, nagyon nagy szükségünk lesz majd arra, hogy legjobb játékosaink a lehető legjobb állapotan álljanak Super Frankie rendelkezésére.

Szerencsére a klub gólrekordere eddig jól menedzseli a nyáron rendesen feltuningolt keretet és nem függ a csapat teljesítménye kizárólag egy-két játékosétól, szinte mindenki kiveszi a részét abból a remek szériából, amibe most belekerültünk és remélhetőleg benne is maradunk minél tovább. Ráadásul a korábbi achilles-saroknak számító védelem is kezd felnőni a középpálya és a támadó sor nívójához.

Nincs mit itt nagyon ötölni-hatolni: rotált kezdőcsapattal is kötelező feladat előtt állunk. A találkozót Magyarországon a Spíler 2 TV közvetíti majd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com