Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Newcastle 0-2 Chelsea

A válogatott szünetről visszatérve a szombati első meccs jutott nekünk ráadásul idegenben a St. James’ Parkban, ahol az elmúlt 7 látogatásunkból 5-ször üres kézzel tértünk haza. Na, de most…

Mai értékelésünket Nagy Dános András (NDA) és Wudigessboi (WB) szerkesztőink állították össze.

Mendy: 7

NDA: A Newcastle nem volt hajlandó túl sokat focizni ma, úgyhogy viszonylag száraz maradt Mendy törölközője a végére, azonban amikor kellett akkor a helyén volt és továbbra is magabiztosságot sugárzik hátulról a védelemnek. (7)

WB: Adódott ugyan komoly lehetőség a Szarkák előtt, de egyik sem késztette bravúrra szenegáli kapusunkat. A játékkal viszont szépen együtt élt, 13 hosszú labdája volt (annyi, mint a négy korábbi bajnokiján összesen), s hozta újabb, immáron negyedik kapott gól nélküli ligameccsét. (6,5)

Chilwell: 7

NDA: A mélyen tömörülő hazai védelem miatt nem volt helye, amit befuthatott volna támadásban, védekezésben pedig volt 1-2 apróbb bizonytalansága. Az első gólból viszont masszívan kivette a részét, így egy rossz szavunk nem lehet rá. (7)

WB: Szerencsére nem volt komoly a válogatottban összeszedett sérülése, így kezdhetett. Nem is tétlenkedett, belakta az ellenfél térfelét, előle pöttyintett öngólt Fernandez, így idén már harmadszor volt tevékeny részese vezetést jelentő találatnak (de ezúttal csak jelenlétével). Hátul is jól dolgozott, háromszor is tisztázott a hazaiak elől, de volt szerelése és lefülelt átadása is. (7)

Rüdiger: 7

NDA: Hosszú idő után láthattuk újra Rüdigert a kezdőben és talán nem vagyok egyedül azzal, aki egy kicsit kényelmetlenül fészkelődött a fotelben miatta a kezdő sípszó előtt. Ennek ellenére gyakorlatilag hibátlan teljesítményt nyújtott és két fontos blokkjával vette ki a részét a néhai Newcastle támadások hatástalanításából. (7)

WB: Először játszott idén a bajnokságban, s nem meccselt rosszul, bár majdnem összehozta az egyenlítést a Szarkáknak, amikor telibe lőtte Haydent, aki előtt így hatalmas lehetőség adódott a gólszerzésre. 3 tisztázást, 2 lövésblokkolást és 2 tisztázást tett be a közösbe, s Zoumához hasonlóan ő is sokat és jól passzolt (101/108). (7)

Zouma: 8 MOTM

NDA: Tisztelettel kérem, hogy Torghelle Sándor adja át neki a Levegő Ura címét, mert amit ez a srác művel a levegőben az elképesztő. 9 fejpárbajt nyert ma és nem sokon múlott, hogy tovább növelje a legeredményesebb védő címét a ligában. 96%-os passzpontossága pedig jól jelzi, hogy a liga elitjéhez tartozik minden tekintetben. (8)

WB: Nem zavarta meg Thiago Silva hiánya, a találkozó egyik legjobbja volt. 9 megnyert fejpárbaja, 6 tisztázása és 1 blokkja remekül illusztrálja, milyen keményen és hatékonyan melózott hátul. 106 átadásából 102 talált társat, ami a legmagasabb idén tőle, mint ahogy a 96,2%-os passzhatékonyság is. A második félidő elején volt egy veszélyes fejese, amivel közel állt az újabb gólhoz. (8)

James: 6,5

NDA: Ahogy Chilwellről, úgy róla is elmondható, hogy kevés helye volt befutni a hazai védelem mögé, de ez a nap inkább Saint-Maximin semlegesítéséről szólt, amit kiválóan megoldott, hiszen a francia mindössze 1 lövésig és 14(!) passzig jutott 75 perc játékideje alatt. (7)

WB: Védőfeladatait szépen ellátta (két ízben szerelt, háromszor tisztázott), miközben szokása szerint sokat tartózkodott a támadó harmadban (két lövést is megeresztett, emellett volt egy veszélyes beadása is). (6,5)

Kovacic: 7,5

NDA: Ez volt az a teljesítmény Mateotól, ami komoly fejtörést fog okozni Lampardnak, ha a helyére akarja majd passzírozni Havertzet. Mindenhol feltűnt a horvát középpályás, a párharcai 60%-át megnyerte, 3 kulcspasszt osztott és elképesztő 94%-os hatékonysággal passzolt. (8)

WB: Megőrizte helyét Havertz posztját, ráadásul most végig is tudta játszani a találkozót. Védekezésben nem volt emlékezetes momentuma, de a támadójátékot remekül segítette, jöttek tőle a beadások és a kulcspasszok is. (7)

Kanté: 7,5

NDA: Ismét elérkeztünk életünk azon fejezetéhez, amikor N’Golo Kanté az első név, akit fel kell vésni a kezdőbe. 3 megelőző szerelés, 4 szerelés és 3 tisztázás a neve mellett, igazi klasszis performansz. Élményszámba ment nézni a kis franciát ma (is). (9)

WB: Elnyűhetetlen a kis francia, pihenő nélkül is hozza a megszokott minőséget. Lefülelt 3 labdát, 3 ízben tisztázott és volt 4 szerelése is. Előrefelé is hasznos volt, osztogatta a társaknak a támadásépítéshez szükséges labdákat, emellett 1 kulcspasszt is prezentált. (7)

Mount: 7,5

NDA: Az elnyűhetetlen Mason ma is betette a közösbe, amit kivétel nélkül be is tesz, talán csak a két középpályás társa miatt tűnt kicsit halványabbnak egy hajszállal. Persze ha eltalálja a kaput _az_ a labdalevétel után, akkor most követelném neki a 8-as mezszámot. (7)

WB: Nagy kedvvel és hasznosan játszott, felbukkant a pálya majd’ minden pontján. Ő tette középre a labdát a vezető gól előtt, jöttek tőle a kulcspasszok (3) és a hosszú átadások (3) is, s mindössze 5 átadása ment rossz helyre egész meccsen. (7.5)

Ziyech: 6,5

NDA: Kicsit pazarló volt a labdával ma, 18-szor sikerült azt eladnia, de már kezdünk hozzászokni, hogy az életveszélyes beadásaira oda is kell tudni érni a túloldalon. Amíg ilyen terror alatt tudja tartani az ellenfél védelmét gyakorlatilag bárhonnan a félpályán túl, addig egy rossz szavunk nem lehet a passz hatékonyságára. (6)

WB: Sejthető volt, hogy nem fogja tudni megismételni a Sheffield United elleni varázslatot, így is történt. Tette a dolgát, de igazából nem láthattunk tőle váratlan vagy zseniális megmozdulásokat. (6,5)

Werner: 6,5

NDA: Ez volt Werner talán eddigi legrosszabb meccse Chelsea mezben, nem jöttek a cselek és a lövései is elég gyatrára sikeredtek. A második gól előtti szólója miatt azonban kalapot kell emelni előtte. Ha ilyen egy rossz Timo meccs, akkor nem sok álmatlan éjszakánk lesz a következő pár évben. (6)

WB: Az első félidőben volt egy veszélyes lövése és egy kissé elszórakozott hatalmas helyzete, a második játékrészben pedig egy majdnem és egy valóban asszisztja Abrahamnek. Megjátszható a büntetőterületen belül, ki tudja alakítani magának (és a társaknak is) a lehetőséget, ami mindenképpen dicséretes, de olykor érthetetlenül gyenge megoldást választ, ami miatt gólok maradnak benne. (7)

Abraham: 7,5

NDA: Pattogott tőle a labda mindenfelé, csak oda nem ahova kellett volna és az első félidőben majdnem ráfáztunk egy eladott labdájára. 9 pontos passzal fejezte be a mérkőzést, ami nem túl hízelgő. A góljával és az első félidei fejesével mentette meg a napját, ami lehetett volna ennél jóval szebb is. (7)

WB: Már az első félidőben betalálhatott volna, de fejesét nagy bravúrral védett Darlow. Térfélcsere után viszont már jött a gól, be is állítva a végeredményt. Élvezi a bizalmat, jól kooperált a társakkal, nyert 4 fejpárbajt, adott 3 kulcspasszt, s ha kellett, szépen visszalépett labdáért vagy az összjáték kedvéért. (8)

Emerson: 6,5

NDA: Annyi dolga akadt, hogy az utolsó 10 percben adjon pár visszapasszt Rüdigernek. Emellé még egy szerelést is bemutatott, de ennyi labdaérintés mellett nehéz eldönteni, hogy jól fog-e illeni ebbe a játékba, ha Chilwell kiesik. (6)

WB: Két Nemzetek Ligája meccset is végigjátszott az olaszokkal, de klubszinten csak peremember, ez volt az első bajnokija idén. 8 perc jutott neki, de ez idő alatt is volt 3 tisztázása és 1 szerelése, emellett mind a 8 passza pontos volt, szóval úgy játszott, mint aki többet akar. (7)

Hudson-Odoi: 6

NDA: Nem hozott új színt a támadójátékba az utolsó negyed órában. Nehéz szezon elé néz, ha nem talál magának csapatot kölcsönbe januárban. (6)

WB: Werner helyére jött, negyedórát kapott, 7 passzából 6 ment társhoz, emellett volt 1 lövése is. (6,5)

Giroud:

NDA: Egyetlen egy labdaérintés jutott szegénynek.

WB: A kissé halovány Ziyech helyére állt be, de az idő rövidsége miatt nem tudta letenni névjegyét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com