Blog bejegyzés

Egy hónap idegenben: októberi beharangozó

Új hónaphoz érkeztünk, nézzük is meg, mit tartogathat a számunkra.

Sok alkalmunk nem lesz szerepelni a Stamford Bridge-n, ami az előttünk álló rövidebb időszakot illeti: hat meccsből csak kettőt fogunk játszani hazai pályán. Teljesen mindegy azonban, hogy merre fog járni a csapat, kötelező feladatok előtt állunk, ám nem megoldhatatlanok előtt.

A hónap második napján rögtön pályára is lépünk, mégpedig a Bajnokok Ligájában. BL-visszatérésünk nem sikerült túlságosan jól, hiszen otthon szenvedtünk kimondottan bosszantó vereséget a spanyol Valenciától. A nem teljesített kötelező feladat miatt duplán szükségünk lesz a győzelmekre a folytatásban, ami a nemzetközi porondot illeti, ehhez azonban alkalmas lehet első ellenfélnek a tavalyi francia ezüstérmes Lille csapata idegenben. Az észak-keletiek az előző idényben nem kis meglepetésre előztek meg mindenkit a PSG-n kívül, de ahogyan várni lehetett, egy kiugróan teljesítő kiscsapat gerincét hamar szétkapkodták Európa leghíresebb csapatai – gondoljunk csak Nicolas Pepére, aki az Arsenalba ment.
Christophe Galtier már-már új legénysége azonban eddig tartja magát odahaza: 8 meccsből csak kettőt veszítettek el, a PSG-től 4 ponttal elmaradva állnak a Ligue 1 4. helyén. A nemzetközi szintű támadó foci azonban talán nincs ínyükre, erre az engedhet következtetni, hogy a csoportkör első meccsén 3-0-ra kaptak ki az Ajax vendégeiként. A győzelmi kényszer őket is nyomhatja tehát, de ezen a meccsen minden körülmények között illene nyerni Frank Lampard legénységének.

Lesz mit kijavítani a BL-ben…

Ezután két bajnoki jön, a Southampton fogad minket majd mi fogadjuk a Newcastle-t, a két meccs között pedig a kéthetes válogatott szünet lesz. Két olyan csapattal találkozunk, akiknek hamarabb lehet célja a kiesőzónától való távolodás, mint a top 6-hoz való közeledés. “A Szentek” eddigi 7 meccsükből csak 2-t tudtak megnyerni a top 6 csapatai közül pedig csak a Manchester Unitedet tudták megakadályozni a győzelemben (1-1), a Liverpoolt és a Tottenhamet nem. A déliekkel szemben jó a közelmúltbeli mérlegünk, legutóbb szinte napra pontosan 4 éve tudtak minket megverni – jó előjelek.
“A Szarkák” azonban még rosszabb passzban vannak. Mindösszesen egy győzelmük van, igaz azt a Spurs otthonában szerezték. Minden esetre Anglia észak-keleti részén nagy az aggodalom. Az Ayoze Perezért kapott pénzt eddig úgy tűnik, szakmai szempontból nem megfelelően költötte el Mike Ashley, mindemellett a szurkolók az új menedzser, Steve Bruce jelenlétét is kifogásolják, nemcsak Sunderland-es múltja miatt. A fekete-fehérek 7 meccsen mindössze 4 gólt lőttek és 13-at kaptak, ebből 5-öt a Leicestertől. Ehhez hasonló mennyiség talán nekünk is összejöhet, pláne hazai pályán.

A bajnokságban azonban elkezdődhet a felzárkózás!

A hónap második BL-meccsét a tavalyi meglepetés-szereplő Ajax otthonában vívjuk. Ez lehet a H-csoport rangadója. A dicsőséges menetelés ellenére a hollandok csak De Ligtet és De Jongot veszítették el, az edző Erik Ten Haag és a támadósor “showman”-jei, David Neres, Dusan Tadic, Hakim Ziyech és Donny van de Beek maradtak Amszterdamban. A totális futball zászlóvivőiről lévén szó egyértelmű, mire számíthatunk, de Lampard nem sokban különböző stratégiája szórakoztató meccset vetíthet elő. Azért remélhetőleg erre a napra az eddig ingatag védelemünk összeszedi magát, illetve ki tudjuk használni a De Jong és De Ligt után hagyott űrt. Az Ajaxnak ugyanis idén már nélkülöznie kell azt a stabilitást, amit a két fiatal holland biztosított tavaly a pálya hátsó felén.

Ezutáni ellenfelünk szöges ellentétét képviseli Johan Cruyff egyik nagy örökségének. A PL-ben a mezőny kőműves brigádjához, a Burnley-hez látogatunk. Sean Dyche-ék már most beágyazták magukat a középmezőnybe, ez pedig talán arra is engedhet következtetni, hogy tőlük sem lehet majd valami újra számítani. Kellemetlen, ember ember elleni párharcokra épülő játékuk a közelmúltban néhány alkalommal borsot tört az orrunk alá, de bízhatunk abban, hogy Lampard a Championshipben tapasztaltakat ezen a meccsen kamatostul fel tudja majd használni és képesek leszünk gondmentesen hozni azt a mérkőzést (is).

Októbert pedig végezetül egy hamisítatlan rangadóval zárjuk, a hónap végén rendezik meg a Manchester United elleni Ligakupa-nyolcaddöntőt. A Vörös Ördögök elleni meccseket amúgy sem kell túlságosan elmagyarázni, de a fájó emlékű PL-rajt kiváltképp felpaprikázhat minket arra a mérkőzésre.

Ilyen volt az, mikor legutóbb a Ligakupában játszottunk a United ellen…

A hónap mérkőzései

Október 2. (szerda) Lille – Chelsea Bajnokok Ligája
Október 6. (vasárnap) Southampton – Chelsea Premier League
Október 19. (szombat) Chelsea – Newcastle Premier League
Október 23. (szerda) Ajax – Chelsea Bajnokok Ligája
Október 26. (szombat) Burnley – Chelsea Premier League
Október 29. (kedd) Chelsea – Manchester United Ligakupa
Az előttünk álló hónap jó lehetőséget adhat arra, hogy rendezzük sorainkat. A bajnokságban olyan csapatokkal nézzünk szembe, akik ellen könnyedén hozhatjuk a mérkőzéseket, ezzel pedig a pontok mellett önbizalmat is gyűjthetünk. A BL-ben azonban elegedhetetlen lesz háromnál több pontot szerezni. Abban pedig csak reménykedni tudunk, hogy a válogatott szünet nem szed újabb áldozatokat…
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com