Blog bejegyzés

No fear, no vember!

Úgy tűnik, októberre összeállt a Frank Lampard vezette Chelsea. Hoztuk a bajnokságban a kötelező meccseket, javítottuk a hibát a BL-ben, egyedül a Ligakupa-kiesés bökheti a csőrünket. Az új hónap azonban nehezebb feladatokat hozhat.

Örömmel láthattuk, ahogyan az elmúlt 8 mérkőzésünkből 7-et sikerült megnyerni. Csak azt az egy kakukktojásnyi meccset sajnálhatjuk a Manchester United ellen. Nyilván nem a Ligakupa miatt, de ha megbosszultuk volna a 4-0-s zakót a bajnoki nyitányról, teremthetett volna valamiféle lelki egyensúlyt. Így sem érezhetjük rosszul magunkat: ki-ki meccset nyertünk Amszerdamban, Burnleyben és Southamptonban összesen nyolc gólt lőttünk, egyedül a hazai pályán lőtt gólokkal és a clean sheetekkel vagyunk még adósak.

Nem felejthettük el a siker ízét októberben.

Minden esetre élre ugrottunk a BL H-csoportjában, a bajnokságban pedig mi vagyunk a harmadik erő a Nagy 6-osból: amellett, hogy a Liverpool menetelését senki se tudja követni, két ponttal van előrébb a Manchester City, de néggyel vagyunk az Arsenal, héttel a United és nyolccal a Tottenham előtt. Az idei meglepetés csapat, a Leicester City pedig jobb gólkülönbsége miatt taszít le minket a pillanatnyi dobogóról. Novemberben azonban erősebb csapatok várnak ránk a bajnokságban, egy ellenfelet leszámítva mindegyik ott van a felső házban 10 forduló után, így egyértelmű, hogy nincs ok a lazsálásra!

Premier League

November hónap első meccsén a sereghajtó Watford lát minket vendégül. Az előző szezon FA Kupa-döntőse pocsék formában van, “a Lódarazsak” még mindig nem tudtak mérkőzést nyerni, pedig a Pozzo család vérfrissítés gyanánt elküldte Javi Graciát és visszahozta a csapatot korábban is irányító Quiqe Sánchez Florest. Mégis úgy tudták le az októbert, hogy csak egy gólt lőttek, azt is a vergődő Spursnek. Ha abból indulunk ki, hogy szeptember végén mekkora mészárlást rendezett ellenük a City (8-0), akkor dörzsölhetjük a tenyerünket. Országos kettes mérkőzés.

Aztán kezdődik a kemény menet. November 9-én fogadjuk majd a Crystal Palace-t. Roy Hodgson csapata nem hagyta háta mögött azt a szokását az előző szezonról, hogy nem félnek játszani a Selhurst Parktól távol. Elcsentek egy pontot az Arsenaltól, megverték a West Hamet és a bajnokság elején még az Old Traffordot is győztesen hagyhatták el, egyedül a Spurs elleni négygólos vereség lóg ki a sorból. A megtartott jó vendég forma mellett azonban odahaza elért győzelmekkel is büszkélkedhetnek idén, így nem kis meglepetésre a bajnokság hatodik helyén zárták az előző hónapot. Nem szabad félvállról venni őket, annyi szent…

Újra láthatja majd Gary Cahillt a Stamford Bridge közönsége.

Ezután következik az újabb kéthetes válogatott szünet, amely remélhetőleg nem jár súlyos áldozattal. Szükség is lesz a teljes értékű hátországra, ugyanis november 23-án a Manchester City-hez látogatunk. Ezt a meccset nem kell különösebben agyon ragozni. A bajnokság kétszeres címvédői és a Liverpool mellett a másik “szuper gépezet”. Egy Guardiola-csapat elleni meccs fényt deríthet a csapat korlátaira. A “Citizens” azonban idén kicsit sebezhetőbb, gondoljunk csak a Wolverhampton és a Norwich fricskáira, melyek a jelentős védő problémákra vetíthetőek vissza. Idén eddig bátran játszottunk, nem ijedtünk meg a Liverpooltól, tőlük sem szabad!

Reméljük, hogy ezúttal Mi ünnepelhetjük majd Lampardot az Etihadban…

A hónapot végül a West Ham vendéglátóiként zárjuk 30-án. A “Londoni Vasas” kerete jól csengő nevekből áll, de a Leicesterrel ellentétben nem tudott kilépni a saját árnyékából. Októbert a 10. helyen zárták, viszont anélkül, hogy nyertek volna mérkőzést. Ennek ellenére is oda kell figyelni majd, főleg, ha Manuel Pellegrini addigra megoldja a jelenleg még pillanatnyi krízist.

Bajnokok ligája

Ez a hónap újabb két nemzetközi mérkőzést tartogat. A Watford elleni találkozóra három nappal rendezik az Ajax elleni visszavágót. Amszterdamban Batshuayi hajrábeli találatával nyertünk meg egy küzdelmes mérkőzést, de pont ezen jellege miatt adhatott egy kis pluszt akár az egész szezonra a csapatnak és a belga csatárnak egyaránt. Hat megszerzett pont a holland bajnok és tavalyi elődöntős ellen remek fegyvertény lenne, amellett hogy a továbbjutási esélyeinkhez is adna egy jó alapot.

A City és a West Ham elleni összecsapás közé ékelődik be a Valenciai találkozó. Szeptemberben a BL-csoportkör első fordulójában egy roppant bosszantó vereséget mértek ránk “a Denevérek”, de voltaképpen ez a legnagyobb sikerük eddig a szezonban. Hazai pályán kaptak három gólt az Ajax ellen, majd a Lille is elcsent tőlük egy pontot, ráadásul a bajnokságban is csak a középmezőnyben tengődnek. Kötelező feladatnak tűnik, mindemellett az se lenne rossz, ha megtorolnánk azt a hazai fiaskót.

A teljes novemberi menetrend

November 2.

Watford – Chelsea Premier League

November 5.

Chelsea – Ajax

Bajnokok Ligája

November 9.

Chelsea – Crystal Palace

Premier League

November 23.

Manchester City – Chelsea

Premier League

November 27.

Valencia – Chelsea

Bajnokok Ligája

November 30. Chelsea – West Ham

Premier League

Az októberi győzelmek megadhatták a csapat önbizalmát. Szükség is lesz erre, hiszen a következő hónap már komolyabb feladatokat tartogat. Az egyenes kieséses szakasz esetleges elérése a BL-ben és a Manchester City elleni mérkőzés lényeges dolgokról is dönthetnek. Novemberben akár a szezonbeli sorsunk is eldőlhet, de eddig nem úgy fest a Lampard-csapat, hogy félteni kellene bármitől is. Maradjon is ez így!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com