Blog bejegyzés

Családi idill

Az a közvélekedés, hogy a top6 idén is ki fog emelkedni a ligából és egymás ellen ádáz csatát vívnak majd a bajnoki címért és a BL-helyekért. Ehhez képest eddig a három derbiből kettő tükörsima volt. A forduló rangadóját most mi játsszuk és hozzánk hasonlóan az Arsenal is másodszor készül topcsapat ellen. Nem könnyű sorba venni a győzelmünket előre vetítő jeleket és statisztikákat, azonban akadnak óvatosságra intő tényezők is. Részletek alább.

 

Ha két szóval kellene jellemeznem a hangulatot, azt mondanám: családi idill. Győzelem győzelmet követ, a sérültek szinte mind felépültek, az új szerzeményekre eddig nem lehet panasz, végre vannak variációs lehetőségek, Conte BL-debütálása meggyőzőre sikeredett, a tavaly balul sikerült szeptembernek idén nyoma sincs, vagyis minden szép és jó. Mint amikor a vasárnapi ebédnél a pedáns háziasszony Anyu ínycsiklandozó étkeket tesz az asztalra, sikeres családfő Apu szelíd dicsekvéssel meséli újabb előléptetése részleteit, a jó tanuló jó sportoló Bátyó beszámol tanulmányi előmeneteleiről, a csinos Hugi pedig boldogan újságolja, milyen kedves helyes srác az udvarlója.

Bombagól és álomszerű bemutatkozás

Ebbe a paradicsomi békébe érkezik felforgató szándékával az Arsenal. Az Ágyúsok tavaly a wengeri érát alapul véve történelmi mélypontot jelentő ötödik helyen zártak, amivel nyertek maguknak néhány kéretlen csütörtök esti elfoglaltságot – mindezt egy olyan évben, amikor épp az a téma, hogy soha ennyi angol nem indult még a BL-ben, ráadásul az öt csapatból négy nyert is. Ha ez nem lenne elég, a bajnokságban sem megy jól a szekér: két kötelező győzelem otthon, viszont két vereség idegenben, ráadásul rúgott gól nélkül. Különösen a Pool elleni rangadón festett nagyon rosszul az Arsenal: úgy és annyira kiscsapatok szoktak kikapni a ligában.

A veszély azonban e két bekezdés ellenére ott leselkedik. Olyannyira, hogy nekem konkrétan rossz előérzetem van. Az még hagyján, hogy a szeptembert az Arsenal is két 3:1-es győzelemmel hozták eddig. Sokkal komolyabb probléma, hogy Conténak olyannyira nem megy eddig Wenger ellen, hogy elvesztett chelseas tétmeccseinek fele-harmada a francia mesterhez és csapatához köthető. A tavalyi idegenbeli háromgólos zakó ugyan még katalizátorként hatott, az FA kupa döntője viszont óriási gyomros volt: itt bajnoki cím és hurráoptimizmus, ott BL-ről lemaradás és kimaradó kulcsemberek voltak a mérlegen, mégis megfojtották a játékunkat és megérdemelten nyertek. Ha pedig a Community Shieldet is ide vesszük, akkor egy pocsék büntetőzéssel elbukott trófea fájdalma is nyomaszthatja Contét.

Örök emlék

Persze dőreség lenne rástresszelni a derbire, de azért országos egyesként se kezeljük a dolgot. A szendvicstechnika jegyében a nyomasztás után ismét lélekemelő sorok következnek, már csak azért is, mert a jelenből bőven van mibe kapaszkodni. A keddi győzelemből – ahogy arról már írtam – sok mindent lehet meríteni, ami nem feltétlen erre a hétvégi meccsre lehet hatással, hanem inkább a közeljövőre. Zappacostának és Bakayokonak is meglőtte az elsőt Kékben és a csetlő-botló Michynek is talán önbizalmat ad a (majdnem) duplája, emellett Christensen játéka is egyre letisztultabb és magabiztosabb.

Miközben a csapatnak megvannak a megkerülhetetlen figurái, lehetőség van érdemi rotációra is, ami előrelépés tavalyhoz képest. Ha tippelni kéne, azt mondanám, hogy a Moses-Bakayoko-Willian triumvirátus fog kezdeni Zappacosta, Fabregas és Hazard kárára, de épp az az idei idény különlegessége, hogy Conte gálakezdőzés helyett bátran variálgat. A védelmet remélem, nem borítja meg Cahill rendelkezésre állása, mert a csapatkapitánynál a másik négy védő jelenleg jobb opciónak tűnik, de én már nem lepődöm meg semmin.

A bajnoki sorsolásunk továbbra sem könnyű (az más kérdés, hogy az eddigi egyetlen előzetesen könnyű meccsünkön hasaltunk el), de nincs mese, menni kell tovább. A MU múlt heti pontvesztésének köszönhetően már csak egy pont a hátrány a manchesteri duóhoz képest, jó lenne nem visszaesni. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy győzelemmel hat pontra szakítanánk le az Ágyúsokat. Továbbra is Blue Is The Colour!

 

 • balazsh

  Na üdv errefele, milyen volt a meccs? Van valami levonható pozitívum vagy sima következmények nélküli sörmeccs?

 • Endy919

  Ez a meccs remekül megmutatta , hogy miért nem szabad reménykedni bárkiben is , aki a Champóban villog. Az ifinkel félgőzzel szétszedtünk egy Champo középcsapatot.

  • ez a komment meg, hogy még mindig milyen végtelenül egyszerűen szemléled a futballt. Ez kb olyan következtetés, mintha elmennél egy fehér ház mellett, majd a falra mutatva közölnéd, hogy íme a példa, minden fal fehér 🙂

   • Endy919

    Bizti ? ki robbantott nagyot a Champo után a PL-ben is az elmúlt pár évben?

   • ejha, csipázom a logikádat. De várj, ilyet én is tudok. A Spurs hosszú évek óta nem nyert semmit, tehát ez megmutatja, hogy nem kell elájulni ott senkitől, mert láthatóan mindenki sz*r 🙂

   • Endy919

    már megint nem vagyunk egy hullámhosszon 🙁

   • voltunk mi valaha is? 🙂

   • Endy919

    volt egy-két kósza eset.

   • amikor az aurora borealis lyukat ütött a tér-idő kontinuumban, és kilökődött a valóság a semmibe 😀

   • Rammschein

    xD ez haláli 😀

   • Szerintem nyugodtan lehet említeni a Leicester keretének felét, Austint, Lambertöt, Lallanát, Holtot, Ashley Williamst, mit tom én még kit, akik egyikből másikba hoztak kiemelkedő szezonokat.

   • Ighalo, Stones, Ings

   • myheartisblue

    Nem ertem a logikadat…vegre egy jo meccs amire buszkek lehetunk, lehet pozitiv dolgokat meriteni, erre elkezdesz itt keseregni. Nyertunk, 5 golkulonbseggel, ifik es B csapat jatszott, Michy tripla erre Te nagy savanyuan fintorogsz. Most nem tudom h. menstrualsz vagy DiegoCosta irogat az accountoddal…?! #nohardfeelings

   • Endy919

    Ki fintorog ? 😀 örülök a sima meccsnek, csak a Champóról írtam le a véleményemet.

 • Spurs vs WHU
  Bristol City vs Crystal Palace
  Chelsea vs Everton
  Arsenal vs Norwich
  Man City vs Wolves
  B’Mouth vs M’Boro
  Leicester vs Leeds
  Swansea vs ManU

  • balazsh

   legalább gyorsan kiesünk (remélhetőleg)

   • Endy919

    Pedig én már nagyon várok egy ligakupa sikert.

    Hatalmas lenne , ha a tréning szettben vennénk át a kupát 😀

   • na, csak, hogy egyetértsünk gyorsan: elég jót tenne a csapatnak minden szempontból – egyrészt idén láthatóan rotálunk, de attól még az eszetlen pirosakat leszámítva részben ez a sorozat az, amikor a “bések” is meccseket kaphatnak tutira, másrészt úgy érzem, hogy ahhoz, hogy a végén ott lehessünk a fontosabb sorozatokban, ennek a részben fiatalokból, részben épülő csapatnak nagyon kellene egy ilyen siker, ami fejben és bandában is összerázza őket. Nem a kezdő11-et, hanem a csapatot.

   • Remélhetőleg ne essünk ki.

   • balazsh

    Hát nem tudom, én elengedném ezt a felesleges hétközi terhelést. Nem elég mély a keret egy full B csapat pályára küldéséhez, míg a kupa nem ér valami sokat.

   • Pedig kb. minden arra utal, hogy egy kupaemeléses mentális boost jól fog jönni még azelőtt, hogy megkezdődne a hajrá.

   • balazsh

    Ez is benne van a pakliban, de én a keret frissességét előbbre tartom ennél. Plusz egy döntő elbukása nemcsak, hogy nem ad boostot, de még el is vesz, döntőkben pedig nem igazán tündöklünk mostanában 😀

   • Oké, csak így nem lehet nekivágni egy kupának, hogy inkább ne jussunk döntőbe, mert el is veszíthetjük. A keret frissességét pedig egyelőre nem fenyegeti veszély, a Bonszmosz ellen pl. aránylag kockázat nélkül tudnánk 2-3 játékost pihentetni.

   • balazsh

    Se presztízse, se anyagi ösztönzői nincsenek a kupának. Egyelőre nem, de pl. jelenleg 3 középpályásunk van, ebből 1 tud pihenni CC-s héten, a másiknak 2 nap pihi van a meccsek között. És a maradék csapat se full B lesz egy Everton ellen, ha tényleg tovább akarunk jutni.
    Ez pedig amellett, hogy fárasztó, szörnyen sérülésveszélyes. És nehogymár a bajnoki meccseket háttérbe szorítsuk egy ilyen negyedrangú ifista bohóckodásért.

   • Háttérbe szorítás? Mert rotálunk? Lol már, mi a francért vettünk olyan embereket, akikkel nem gálakezdőt akarunk meg valami leszakadt izét mögéjük, ha már 3 csere is “háttérbe szorít”, istenem.
    Az meg, hogy nulla a presztízse, már csak azért sem igaz, mert az elmúlt 10 évben csak kétszer nem olyan csapat nyerte meg, aki részese a bigsixnek (pont mint a fakupát), és nem, nem a Pool meg az Arsenal (Wenger még életében meg sem nyerte, szóval nem tudom, honnan ez a “Arsenal annak próbálja beállítani” dolog, de kb. okuk sem lenne rá ), hanem mi kétszer, a MU háromszor meg a City még kétszer, szóval egyáltalán nem olyan kupáról beszélünk, amire csak úgy szarnak a nagyok böszmén bármikor, vagy aminek olyan nulla jelentősége lenne, ahogy azt beállítod csak mert szerinted ez ilyen, és neked van egy ilyen baszomerős szubjektív véleményed, amit kb. a PL összes elitmenedzsere mellőzött vagy éppen ellentétesen vélt.

   • balazsh

    Oké, elfogadom, bocsánat. Azt hittem kb mindenki ezt gondolja róla, de akkor ezek szerint tévedtem.

   • tény, hogy fura megítélése van ennek a kupának, mert mindenki lesajnálja, aki nem nyeri meg, és mindig csak annak fontos, aki megnyeri, de annak nagyon. Ettől még kupa, és vége van, mire a többi fronton az érdemi harc elkezdődik, és őszintén szólva bármennyire is reménykedek egy szép menetelésben, BL-t nem idén fog nyerni újra a Chelsea, szóval én nem dobnám el csak úgy ezt a trófeát.

   • balazsh

    Az én szememben akkor se lenne fontos, ha mi nyernénk. Szerintem az természetes ha egy Liverpool vagy Arsenal annak próbálja beállítani, de ez csak azért van mert másra esélyük sincs, így ezzel kell csillapítaniuk a szurkolók trófeaéhségét vagy nyugtatgatni a játékosokat. De szerintem a Chelseanél más van a fejekben. Aztán persze meglátjuk mennyire vesszük komolyan.

   • “Az én szememben akkor se lenne fontos, ha mi nyernénk”
    Akkor elég rossz szemed van 😀
    (de most tényleg, hogy lehet így lefitymálni egy kupát?)

   • balazsh

    Nincs presztízse, alig jár érte valami szotyipénz, mindenki ifik és mellőzött játékosok játszatására használja, aki meg nem, az majd megnyerheti és verheti a mellét, hogy azért annyira csak nem volt szar az év. Másra nem jó. (Jó, még a harmad-negyedosztályú csapatok fundraisingjére.)
    Egy U18-as bajnoki címnek jobban örülök.

   • Hazard

    Ezt a kupát mindenki leszarja, csak a m(o)u tesz úgy, mintha számítana valakit. Ők ajnározzák az El, Ligakupa, CS treble-t :DDDDD Köztudott, hogy ezt a kupát senki nem tartja annak, ellentétben mondjuk a FA kupával.

   • Hazard

    Arra mindenképp jó, hogy játszassuk a fiatalokat vagy az épp kevesebbet játszó embereket. Ilyen lötyögés nem vesz ki sokat a játékosokból. Ha utazni kell az más, az kicsit húzósabb, de azért elengedni nem kell.

   • balazsh

    Persze, szép gondolat, hogy fiataloknak jó lehetőség, csak sajnos mi nem játszatunk olyanokat, míg egy mély kerettel rendelkező MU röhögve feltesz 11 mellőzött vagy tehetséges játékost a pályára. Nekik megértem, hogy megéri.
    A lötyögés a Nottingham ellen még oké, de Everton ellen már kevésbé tudom elképzelni. És minden meccs kivesz a játékosokból, ha más nem, a párharcok, ütközések, sprintek de akár csak annyi, hogy aznap nem teljes edzés van, este későn mennek aludni, másnap pihenőt kapnak (vagy akár az utazás) stb.

   • Hazard

    Az Everton elég szar mostanában és ők is lehet, hogy tartalékolnak. Amíg nem jöttek a fiatalok, addig egész erős csapat volt fent. Mást nem tudsz kiállítani, tehát nem látom, hogy miért ne lehetne félig komolyan venni a sorozatot. Drinkwater még sérült, ha bevethető lesz ő is kaphat játékperceket. Michy csak ilyen meccsekben reménykedhet, ahogy Cabalero is. Christensen is ki tudja mennyi lehetőséget kap eltiltások nélkül, neki is jót tesz a játék és a jövőbeli csere RWB-nek se árt. Középpályán is simán el lehet osztani a szerepet, valaki mindig pihentebb lesz a másiknál. A szélen meg ha Musonda-t emberszámba vesszük, akkor a másik helyre marad 3 ember( Hazard/Pedro/Willian), aki pályára küldenek.

  • Sandic

   Már csak ilyen kevés csapat van versenyben?

   • jaja, ez már a negyedik kör

 • lamps8

  fasza hetünk lesz. hétfő watford, szombat bonszmoonsz. a kettő között everton.

 • Hazard

  Mivel Costa már többet nem fog pályára lépni, ezért megváltoztatom a felhasználónevemet. Ezentúl Hazard néven fogok hozzászólásokat írni.

  • Stonci81

   Hogy-hogy nem Willian? 🙂

   • Hazard

    Próbáltam, csak az már foglalt volt… :DDDD

   • Sandic

    A Cahill még nem az 😉

   • Hazard

    Őt meg se próbáltam, hiszen ő egy fantasztikus játékos, a karszalag is rajta van, így biztos választotta valaki. 🙂

 • Hazard

  Nagy pacsi Conte-nak, hogy használta a fiatalokat. Ampadou-ról lehetett hallani, hogy játszhat és végül igaznak bizonyultak a hírek. Az mondjuk vicces volt, hogy 17 évesen beállt és úgy irányítgatott, mutogatott, mintha Luiz lenne… (pedig csak a fia :D). Clarke-Salter is beállt, őt is nagy tehetségnek tartják, de sokan nem láthattunk most belőle. Musonda-ból viszont annál többet. Simán megállná a helyét a PL-ben, csak egy kicsit lenne vastagabb. Szerintem ez az egy dolog tartja őt vissza a PL-től, emiatt nem játszatja Conte.

  Kíváncsian várom, hogy a következő fordulóban is ilyen bátran nyúl-e a fiatalokhoz. Ha már ennyit embert be dobott a mély vízbe, akkor remélem, hogy Hudson-Odoi is lehetőséget kaphat. Főleg ha ilyen nagy lesz a hajtás, akkor Hazard-ot lehetne pihentetni és akkor Odoi-Musonda párossal rohamozhatnánk a szélen.

  • lamps8

   Miert kell ennyire túlkapni?

   • Hazard

    Mit?

   • lamps8

    Odoi-Musonda páros. A következő fordulóban jó ha Musonda padon lesz, Kenedy meg kezdőben.

   • Hazard

    Musonda szerepeltetése szerintem egyáltalán nem lenne meglepetés, rászolgált. Odoi valóban longshot, de azért reménykedni lehet.

  • “Kíváncsian várom, hogy a következő fordulóban is ilyen bátran nyúl-e a fiatalokhoz”
   Őszintén szólva – ahogy lentebb is írtam – én bízom benne, hogy komolyan vesszük a sorozatot, és mivel az Everton jön, ott erre már nem lesz lehetőség ezesetben, max Musonda-Kenedy, akik szóba jöhetnek. CS-nek, Ampadounak és Sterlingnek szerintem ez a vége, hacsak a kövi fordulóban nem kapunk ismét valami alsóbb osztályú ellenfelet v majd az FA-ben.

   • Hazard

    Odoi mondjuk pont az a játékos (szélső), akit elbírna a rendszer adott esetben. Mondjuk egy két gólos vezetésnél. Elég tehetséges, meglepődnék ha nem tudna róla Conte. Everton valóban egy fokkal komolyabb erőpróba lesz, de én kicsit reménykedem, hogy ha nem is ilyen mértékben, de lehetőséget kapnának. Musonda kezdősípszótól, Odoi meg csereként.

 • Hazard

  Hoppá!!

  Csak így a semmiből: Megegyeztünk az Atletivel Costa ügyben.

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/09/diego-costa-transfer-agreed.html

   • kormolar

    jó áron egyeztünk meg ha hinni lehet a pletykáknak…sztem a lehető legjobban jöttünk ki…

   • most olvasom, hogy
    Sky sources indicate Atletico will pay more than £50m for the Spain international

    Na az azért kemény, ha ezt – már csak akár az 50M-t is – ki tudtuk taposni az Atletiből.

   • Endy919

    Meglepő. És akkor januárban elengedik Grizecskét?

   • miért tennék?

   • Endy919

    Mert nem szokásuk csak úgy eltapsolni 50+ millió fontot egy játékosért.

    Meg a 4-4-2ben szerintem nem nagyon passzolnak egymás mellé, de lehet , hogy rám cáfolnak.

   • ideális esetben senkinek sem az, de tavaly + idén meg főleg (f)elborult a piac, ráadásul ugye van egy kiadós ban-juk, ha versenyben akarnak maradni, illetve legalább fenntartani a jelen helyzetüket, nem maradhatnak ki a pénzszórásból. Van egy pazar ifi csatárpárosuk (Vietto+Correa), de főleg a BL-ben ill. a Lali nagy meccseken meg kell a rutin, és most nincs más, csak Torres 🙂 legfeljebb a most futó 4-4-2-ről visszaváltanak 4-3-3-ba, és elöl Correa-Costa-Griezmann, vagy tényleg eladják, és akkor Carrasco a harmadik, csak télen nem tudom, ki ad érte rendes árat, hiszen a BL-ben már játszott idén. Szerintem legalább nyárig várnak vele, de igazából nincsenek eladási kényszerben.

   • adam10

    ne felejtsd el Gameirot, szerintem Grizi menni fog télen

   • Én nagyon könnyen eltudom képzelni, hogy Griezmann így egyezett meg az Atleticoval, hogy ő fél évig marad lojalitásból, hogy ne hagyja szban a csapatot, mert nem tudnák senkivel sem pótolni a bann miatt, cserébe télen, amikor már az utód bevethető, elengedik oda, ahová menni akart. Nyilván ennek az is feltétele, hogy a MU kiadja érte a megbeszélt árat, és ne csessze át őket, mert a francia 5éves szerződése miatt továbbra is az Atletico dönt mindenről.
    Ebben az esetben így nézne ki elől az Atletico: Carrasco-Correra-Gaitan-Costa-Vietto-Gameiro-Torres, ami azért elég jó névsor, és őszintén Costa sem lenne feltétlen essential húzás dupla annyiért majdnem, mint amennyiért eladták, csak 30 évesen és félév játékhiánnyal. Viszont abban az esetben, ha januárban már kelleni fog, meg tudom érteni ezt a rohadt magas összeget, aminek én személy szerint örülök és megint úgy kezdhetjük az évet, hogy egy közel 60 milliós bevételt összehozunk az ffp-re, de ha mi produkálnánk hasonlót úgy, hogy nem vagyunk rászorulva, én eléggé húznám a szemem.

   • kormolar

    szerintem már csak a Bl miatt is nyáron fog váltani….

   • Hazard

    60-an jobban örülnék. 🙂

   • Rammschein

    ne legyél telhetetlen….

   • myheartisblue

    En ma olyat olvastam h. a vegosszeg 58 millio. Errol tud valaki valamit?

 • myheartisblue

  http://www.talkchelsea.net/news/bakayoko-involved-in-car-crash-on-way-home-from-chelsea-training/

  Bakayoko autobalesetet szenvedett a Sun szerint. uram add h. pletyka legyen.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Tiemoue Bakayoko suffered no major injuries in the crash, according to the London Evening Standard.

   They claim he is still very much available for selection for the game against Stoke.

   • Hazard

    Huhh, akkor jó. Valamiért izgultam, nehogy nagyobb baja legyen. Szerintem ilyen még nem is történt egyetlen játékosunkkal sem. Szerencsére nem szokott komolyabb baja lenni senkinek.

   • Tornando Ferres

    Keress rá Marcoa Alonsora és az autóbaleset kulcsszavakra. Meg fogsz lepődni.

   • Hazard

    Ő még nem CFC játékos volt akkor.

   • Chelsea játékos esetében nekem sem rémlik, a legkomolyabb eset talán Carloval történt, bár akkor éppen a Spursnél volt, amikor 2009-ben motorral felmászott egy Ford Fiestára, kettős csuklótörésért meg adott a medencéjének is.

    Pedig azért nem mondhatnánk, hogy ritka az ilyesmi sajnos, nemrég ugye Abraham volt, aki jogsi nélkül okozott balesetet, Alonso még nem Chelsea játékosként ugye egy nagyon durvába szaladt bele, de anno Mikelnek is bevonták a jogsiját ittas vezetésért és többszöri gyorshajtásért, 2015-ben Rahman otthon, Accraban ütközött éjjel, még a Chelseabe igazolása előtt.
    Anno JT meg egy szekust ütött el kocsival, de még ágyúsként Cesc is jól lezúzta a mercijét pl.
    Korábbról egy arc ugrik be, ő a ’60-as évek végén, ’70-es évek elején volt Chelsea játékos, tagja a ’70-es FA Kupagyőztes csapatnak, Peter ‘Tiger’ Houseman, aki a feleségével együtt autóbalesetben hunyt el.

   • myheartisblue

    Marcos Alonso halalos balesetet okozott tudtommal.

   • így van

   • Frenky54

    “Korábbról egy arc ugrik be, ő a ’60-as évek végén, ’70-es évek elején volt Chelsea játékos”
    Nem is gondoltam eddig, h egykorúak vagyunk:D

  • adam10

   Állandóan instagramozik a volánnál, egyáltalán nem lep meg..

 • myheartisblue

  Jo hir a kodos Brittania Stadionbol:

  Stoke will be forced to reshuffle against Chelsea due to a defensive injury crisis
  Kevin Wimmer is a doubt while Ryan Shawcross and Geoff Cameron are injured
  Chelsea loanee Kurt Zouma is unavailable to feature against his parent club
  Mark Hughes is hopeful Wimmer will recover from his hamstring injury to play
  As they currently only have one fit recognised centre-half in Bruno Martins Indi
  Hughes may be forced to hand 18-year-old Josh Tymon first Premier League start

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4909410/Stoke-face-defensive-injury-crisis-ahead-Chelsea-clash.html#ixzz4tOv95eSR

 • Endy919
 • Hazard
 • Hazard

  Utolsó pillanatok Costa angliai kalandjából.

  https://twitter.com/SkySportsNews/status/911153114274607104

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com