Blog bejegyzés

Vissza a helyünkre!

  1. A jelenleg futó évtizedben mi nyertük a legtöbb angol bajnokságot, szám szerint hármat. A legutóbbit tavaly sikerült begyűjteni, amikor nem volt nemzetközi kupaterhelés. Most ennek köszönhetően térünk vissza a Bajnokok Ligája küzdelmeibe, ahová ennek a csapatnak egyszerűen tartoznia kell, pláne, hogy az utolsó angol BL-győztes a Chelsea. A csoport nem egyszerű, elég kiegyensúlyozottnak tűnik első ránézésre. Kezdetnek fogadjuk az azeri bajnok Qarabagot. 

Atletico Madrid, AS Roma, Qarabag FK. Spanyolország, Olaszország, Azerbajdzsán. Madrid, Róma, Baku. 3 különböző ország fővárosi csapatával mérjük össze majd tudásunkat. Ez a 3 együttes szeretne ebben a kvartettben elérni minél több pontot, természetesen velünk együtt kiegészülve. Utazunk majd két alkalommal is Angliánál kicsit melegebb térségbe, aztán majd kelet felé vesszük az irányt. Nem kevés utazás vár a fiúkra, annyiból lesz könnyű a dolog, hogy mindhárom ellenfelünk fővárosi csapat, így a repülő azonnal az úticélra tesz le. Viccet félretéve, ilyen szinten nincs kifogás. Pedig a bakui kirándulás tényleg nagyon kemény lesz, történelmünk során ez lesz majd a leghosszabb megtenni szükséges táv a nemzetközi porondon, körülbelül 2500 mérföldnyire van egymástól London és Baku. Két szezonnal ezelőtt Tel-Avivba sem vezetett rövidebb út a maga 2200 mérföldjével. De 2012-ben a klubvilágbajnokság helyszíne, Yokohama (Japán) még ezeknél is messzebb volt. Na de majd a mérföldekkel, kilométerekkel ráérünk hetekkel később is foglalkozni, mert most még nem kell semerre sem túrázni, csak a Stamford Bridge-ig.

Papíron a legkönnyebb mérkőzéssel indítunk 1 szezon kihagyás után a BL idei kiírásában. Számomra nagyon fontos sorozat ez és azt gondolom, minden top játékosnak így kell erről gondolkodnia. BL-mérkőzésen pályára lépni kiváltság, az itt lejátszott meccsek pedig sok mindent meghatározhatnak, elsősorban képességekben. Persze, nem biztos, hogy egy totál újonc gárda ellen derülnek ki bizonyos dolgok, csak mert korábban a Qarabag nem szerepelt soha Európa elsőszámú kupasorozatában, sőt, Azerbajdzsán még csak nem is képviseltette magát. Na, máris van egy indok, amiért ez egy nagyon kemény ütközet lehet. Ha ettől az azeriek nem lesznek motiváltak, akkor semmitől sem.

Sok időnk nem volt a rehabilitációra, de ez a szezon erről fog szólni. Tavalyról ehhez nagyon nem szokhattunk hozzá, idén alkalmazkodni kell. Ezért várható változtatás a kezdőcsapatban a Leicester elleni győztes gárdához képest, viszont szerintem nem túl sok helyen. Azt gondolom például Gary Cahill visszatér majd, miután a bajnokságban kihagyta az elmúlt 3 fordulót eltiltás miatt, és én számolok Zappacosta kezdőbe kerülésével is, ahogyan valószínűleg Batshuayi is átveszi majd Morata helyét a center posztján, mivel a spanyol támadó sokat lett terhelve Conte szerint. Viszont, hogy Hazard-t be meri-e tenni már a kezdetektől olasz mesterünk, az kérdéses, mivel fokozatosan szeretné terhelni a belgát. Én lehet adnék neki egy 60-70 percnyi játékidőt.

Conte eligazít és épp azt mondja, hogy jó lenne már 2-nél több gólt szerezni a szezonban.

Utolsó mérkőzésünk tehát az elmúlt esztendő tavaszán volt a ligában, a Paris-Saint Germain elleni csalódást keltő hazai 2-1-es vereség a nyolcaddöntőben. Akkor a csoportunkban elsőként végeztünk, ellenfeleink pedig a Maccabi Tel-Aviv, a Porto, valamint a Dinamo Kijev voltak. Érdekesség, hogy akkor is a papíron legkönnyebb gárdával kezdtünk hazai környezetben – és páholtuk el 4-0-ra őket -, akik szintén BL-újoncok voltak, mint most a Qarabag.

Szóval mit is várhatnánk? Egyrészt a legfontosabbat, győzelmet. Minden más eredmény csalódás lenne, ezzel senkit sem megbántva az ellenfélnél. Másrészt egy kevéske rotálást, szerintem 3-4-5 helyen belefér egy ilyen szintű együttes ellen a változtatás. A jó kezdés mindig nagyon fontos, biztos, hogy valamivel frissebbek is leszünk náluk a már említett nagy távolság miatt, és valljuk be, ez egy kötelezően begyűjtendő 3 pontos mérkőzés.
Utána meg már jönnek a nehezebb kihívások, mint például az Atletico Madrid ellen idegenben játszani, azután pedig a Roma érkezik London kék felébe. Ha ebből a két párharcból jól jövünk ki, akkor sok kérdés nem lehet a továbbjutásunkat illetően. Ha tippelnem kéne, én azt mondanám, hogy sok verejtékkel, de bejutunk majd az egyenes kieséses szakaszba. Aztán, hogy ott mi lesz, – természetesen, ha sikerrel vesszük a kvartett küzdelmeket – azt nem merem inkább megsaccolni, én idén csak annyit várok, hogy minél messzebb jussunk és mindig a győzelem lebegjen a szemek előtt. Senki se felejtse el, hogy még mindig építkezés folyik csapaton belül, amihez az eredményt körülbelül a következő évben kezdhetjük el elvárni, de Conte ehhez 3-4 év türelmet kért. Meglátjuk.

Vajon meddig menetelünk majd?

 

Magyar csatorna nem közvetíti a találkozót, ezért a hétvége után ismételten marad a streamelés. Jó lenne 3 ponttal a birtokunkban utazni majd Madridba, szóval szurkoljuk ki!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com