Blog bejegyzés

Újabb kemény erőpróba

Amikor nyáron ránéztünk a sorsolásra, tudtuk, hogy nem vár könnyű idénykezdet a csapatra, hiszen szinte csak rangadókat és kemény idegenbeli túrákat ígért az augusztus és szeptember. Nem kímélt minket a hatodik forduló sem: megyünk a rettegett és otthon eddig jól teljesítő Stoke katlanjába. Beharangozó alább.

 

 

Kezdjük egy funfacttel: ez lesz a csapat nyolcadik mérkőzése idén (a CS-t most hagyjuk), s a negyedik olyan, amit nem ad itthon élőben tévé. Igen, ez az angol bajnok keserű kenyere. Általában a dicsőséges Manchester United élvez prioritást a kárunkra, ami az elmúlt évek teljesítményét és mutatott játékát tekintve nem feltétlenül indokolt. De hát ennyit számít a marketingérték… Marad tehát a stream.

A kedvünkön amúgy az a tény sem javít, hogy a Stoke zord, kietlen és óriásölő barlangjába látogatunk. Itt ugyanis a nagyok rendre megszenvednek, ez pedig idén sem változott, tekintve, hogy a MU csak egy pontra volt képes, az Arsenal meg még annyira sem. Az új igazolásaik is eddig beválni vagy legalábbis beépülni látszanak: Jese az Ágyúsok, Choupo-Moting pedig a Vörös Ördögök elleni csörte hőse lett, Zouma és Fletcher pedig eddig minden bajnokin játszottak. Mindezek ellenére a Stoke csak a középmezőnyben található, egy pontra a kieső helyen álló 18. Evertontól.

Zouma játszik és nem vall szégyent ideiglenes csapatánál

Persze ez minden bizonnyal változni fog. Mármint a liverpooli kékek is előbb-utóbb felkúsznak majd a top10-be és Mark Hughesék is stabilizálják majd a helyüket. Ritkán illeti bárki is dicsérő jelzővel a Fazekasokat, én sem tartozom játékuk szenvedélyes méltatóinak körébe, de azt meg kell hagyni, rendkívül stabil társaság. Ez zsinórban a 10. idényük a PL-ben és egyrészt még csak a második menedzserüket fogyasztják, másrészt kiesési gondjaik sosem voltak, amit azért sok klub irigyelhet tőlük. Nyilván a kőkemény védekezés és olykor a hentelés is állandó attribútumuk, emiatt a velük való találkozás rendre gyűlöletet szít irántuk.

Ami minket illet, fontos lenne, hogy a múlt heti, Arsenal elleni x után most ne hullajtsunk újabb pontokat, már csak azért se, mert jövő héten jön a csúcsra járatott Manchester City elleni derbi. Igazából epedve várom a könnyebb, Brighton-Bournemouth-Swansea-kaliberű könnyebb meccseket még úgyis, hogy pont a Burnley elleni országos egyest sikerült úgy elbarmolni, hogy azóta is azt nyögjük. A Sp*rs és a Leicester elleni idegenbeli sem volt könnyű, mégis jött a 2:1 itt is, ott is – valljuk be, bőven beérnénk egy minimális különbségű győzelemmel ma délután is. Egyébként tavaly is ez az eredmény született, akkor Willian cseles szabadrúgásgólját büntetőből egalizálta Walters, a győztes találatot pedig az addigi negatív Cahill lőtte a hajrában.

Katarzis tavalyról

A hétközi Nottingham elleni ligakupa meccsnek igazából csak előnyei voltak: Hazard úgy tűnik, játékba lendült, az eddig mellőzött gólszerző triumvirátus megkapta a maga öröm- és önbizalomadagját, David Luiz elkezdte törleszteni az eltiltását, pár alapember pihenhetett, pár tini pedig végre játszhatott. Következő körben már az Everton jön majd: papíron kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de az EL miatt vélhetően Koemanék sem olthatatlan vérszomjjal és gálakezdővel jönnek majd. A hét másik történése Diego Costa eladása volt. Terveink szerint teljes posztot kap majd az esemény, egyelőre annyit a dologról, hogy számomra meglepően nagy pénzért adtunk túl rajta.

Mindent együttvéve negatív és pozitív előjelei is vannak a meccsünknek, amit a két manchesteri csapatéval egy időben rendeznek. Újabb botlás most nem igen fér bele, úgyhogy remélhetőleg a jobbik arcát mutatja a gárda. Bízzunk Hazard visszatérésében és az eddigi jó idegenbeli formánkban! Továbbra is Blue Is The Colour!

 

 • Estére ki mit vár? Én most elég szkeptikus vagyok, már egy iksznek is örülnék, de szerintem kikapunk, egy szolid 2-1-re.

  Én arra számítok, hogy a Spurs féle 3-5-1-1-el megyünk ki este az ATMA ellen, ami részben jó, de én 3-5-2-vel mennék, Ázár még csak 1 meccset játszott a kupában, és inkább tartogatnám a City ellen, Will-Pödrő meg elég halovány az utóbbi meccseken, szóval én betolnám a kezdőbe Morata mellé Batshuayit, középre meg Baka és Kanté közé Fabregast. Talán ez lenne a legjobb opciónk.

  • Sandic

   Én a 3-5-2-t is tartogatnám a City ellen, a 3-4-3 már eléggé kiszámítható, Pepék megesznek reggelire.

   • atti26

    Rangadókon sztem alap lesz idén a 3-5-1-1, sokal stabilab akkor a csapat, csak az a fránya gól nem tudom hogy fog jönni.

  • atti26

   Sztem is 3-5-1-1 lesz, de itt az idő arra hogy Hazard is játszon és felejtsük el már azt a sérülést! Elégé fokozatosan lett felépítve, a válogatotban már hetekel ezelőtt kezdet.
   Én egy sz.r mecset várok, de a mi győzelmünkkel. (1-2)

  • Hazard

   Kezdő hiányában nehéz mit mondani. A kapus poszt kivételével, mind a 3 sorban vannak kivételek. Cahill, Fabre, Hazard.

   Így látatlanban azt mondom, hogy döntetlen lesz, méghozzá egy gól nélküli . A kezdő negatív és talán pozitív irányba változtathat ezen.

   Ha Cahill játszik, és Fabre-Kanté/Baka középpályával kezdünk akkor nagyot nőnek az Atleti esélyei. Úgyis mondhatnám, hogy kikapunk. A középpályán Conte a biztonságra fog szerintem törekedni, Cahill esetében már annyira nem vagyok biztos… Félek, hogy vissza fogja tenni… Ha Rudi,Kante,Baka trió kezdő lesz, akkor egy küzdelmes meccsre számítok. Ebben az esetben lehet 0-0 a meccs. Fabre-nak sem szabadna kezdeni, túl lassú. Ha játszik is valamikor, akkor mindenféle képen a francia fal előtt kell tevékenykedni. Nem tudjuk, hogy Hazard kezd-e és ha igen ízlene neki a nagy visszatérés után az Atleti esetleges durva játéka. Ha viszont nincs Fabre és Hazard, akkor semmi kreativitás nincs a csapatban, a lőtt gólra nem sok esély van. Ezért én egy 0-0-ra voksolok.

   Persze nem bánnám, hogy ha a srácok meglepnének egy győzelemmel. 🙂

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com