Blog bejegyzés

Családi idill

Az a közvélekedés, hogy a top6 idén is ki fog emelkedni a ligából és egymás ellen ádáz csatát vívnak majd a bajnoki címért és a BL-helyekért. Ehhez képest eddig a három derbiből kettő tükörsima volt. A forduló rangadóját most mi játsszuk és hozzánk hasonlóan az Arsenal is másodszor készül topcsapat ellen. Nem könnyű sorba venni a győzelmünket előre vetítő jeleket és statisztikákat, azonban akadnak óvatosságra intő tényezők is. Részletek alább.

 

Ha két szóval kellene jellemeznem a hangulatot, azt mondanám: családi idill. Győzelem győzelmet követ, a sérültek szinte mind felépültek, az új szerzeményekre eddig nem lehet panasz, végre vannak variációs lehetőségek, Conte BL-debütálása meggyőzőre sikeredett, a tavaly balul sikerült szeptembernek idén nyoma sincs, vagyis minden szép és jó. Mint amikor a vasárnapi ebédnél a pedáns háziasszony Anyu ínycsiklandozó étkeket tesz az asztalra, sikeres családfő Apu szelíd dicsekvéssel meséli újabb előléptetése részleteit, a jó tanuló jó sportoló Bátyó beszámol tanulmányi előmeneteleiről, a csinos Hugi pedig boldogan újságolja, milyen kedves helyes srác az udvarlója.

Bombagól és álomszerű bemutatkozás

Ebbe a paradicsomi békébe érkezik felforgató szándékával az Arsenal. Az Ágyúsok tavaly a wengeri érát alapul véve történelmi mélypontot jelentő ötödik helyen zártak, amivel nyertek maguknak néhány kéretlen csütörtök esti elfoglaltságot – mindezt egy olyan évben, amikor épp az a téma, hogy soha ennyi angol nem indult még a BL-ben, ráadásul az öt csapatból négy nyert is. Ha ez nem lenne elég, a bajnokságban sem megy jól a szekér: két kötelező győzelem otthon, viszont két vereség idegenben, ráadásul rúgott gól nélkül. Különösen a Pool elleni rangadón festett nagyon rosszul az Arsenal: úgy és annyira kiscsapatok szoktak kikapni a ligában.

A veszély azonban e két bekezdés ellenére ott leselkedik. Olyannyira, hogy nekem konkrétan rossz előérzetem van. Az még hagyján, hogy a szeptembert az Arsenal is két 3:1-es győzelemmel hozták eddig. Sokkal komolyabb probléma, hogy Conténak olyannyira nem megy eddig Wenger ellen, hogy elvesztett chelseas tétmeccseinek fele-harmada a francia mesterhez és csapatához köthető. A tavalyi idegenbeli háromgólos zakó ugyan még katalizátorként hatott, az FA kupa döntője viszont óriási gyomros volt: itt bajnoki cím és hurráoptimizmus, ott BL-ről lemaradás és kimaradó kulcsemberek voltak a mérlegen, mégis megfojtották a játékunkat és megérdemelten nyertek. Ha pedig a Community Shieldet is ide vesszük, akkor egy pocsék büntetőzéssel elbukott trófea fájdalma is nyomaszthatja Contét.

Örök emlék

Persze dőreség lenne rástresszelni a derbire, de azért országos egyesként se kezeljük a dolgot. A szendvicstechnika jegyében a nyomasztás után ismét lélekemelő sorok következnek, már csak azért is, mert a jelenből bőven van mibe kapaszkodni. A keddi győzelemből – ahogy arról már írtam – sok mindent lehet meríteni, ami nem feltétlen erre a hétvégi meccsre lehet hatással, hanem inkább a közeljövőre. Zappacostának és Bakayokonak is meglőtte az elsőt Kékben és a csetlő-botló Michynek is talán önbizalmat ad a (majdnem) duplája, emellett Christensen játéka is egyre letisztultabb és magabiztosabb.

Miközben a csapatnak megvannak a megkerülhetetlen figurái, lehetőség van érdemi rotációra is, ami előrelépés tavalyhoz képest. Ha tippelni kéne, azt mondanám, hogy a Moses-Bakayoko-Willian triumvirátus fog kezdeni Zappacosta, Fabregas és Hazard kárára, de épp az az idei idény különlegessége, hogy Conte gálakezdőzés helyett bátran variálgat. A védelmet remélem, nem borítja meg Cahill rendelkezésre állása, mert a csapatkapitánynál a másik négy védő jelenleg jobb opciónak tűnik, de én már nem lepődöm meg semmin.

A bajnoki sorsolásunk továbbra sem könnyű (az más kérdés, hogy az eddigi egyetlen előzetesen könnyű meccsünkön hasaltunk el), de nincs mese, menni kell tovább. A MU múlt heti pontvesztésének köszönhetően már csak egy pont a hátrány a manchesteri duóhoz képest, jó lenne nem visszaesni. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy győzelemmel hat pontra szakítanánk le az Ágyúsokat. Továbbra is Blue Is The Colour!

 

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Megfogadtam, hogy kedvenc csapatra nem fogadok, de holnap Stoke ellen hendi győzelem mennyire áll?

  • Endy919

   Ha eljinxeled , megnyúzlak 🙂

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Azt se tudom, mikor és hogyan írtam le ezt a kommentet, szóval talán nem számít! 😀

   • Endy919

    Utolsó mondatnak nem is rossz 😀

  • balazsh

   nem akarok belerondítani az álmaidba de orkfalva idén elég stabilnak tűnik 🙂 én egy tizis 1:0nak is örülnék

   • Endy919

    A tizit ők fogják rúgni és kb 60 percet emberhátrányban fogunk játszani , miután Court lekaszabolja Jesét.

    Én azt mondom , hogy nagyot kellesz küzdeni az 1 pontért is.

  • Hazard

   Pedig őket ismerhetnéd a legjobban, ami előnyt jelent.

   Én alapból keveslem az oddsot a sima győzelemre is, nemhogy a hendisre. A mu ellen is 1.5 körül volt, azt se értettem, nem is jött. Stoke ellen idegenben azért nem egyszerű győzni, főleg nem kettővel. Én saját csapatom ellen nem fogadnék, de így elméletben inkább valami plusszos hendit néznék a Stoke-re ha már ennyire esélytelenek.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Az én mai álom kezdőm: Azpi-Christi-Rüdiger-Zappa-Alonso-Fabre-Bakayoko-Kante-Hazard-Morata. Igaz Cahill szinte tuti hátul a fiatal dán kárára.

  • Sandic

   Álom kezdőnek nem lenne éppenséggel rossz, de a valószínűsége a 0-val egyenlő.

   Ahogy írod, Cahill tuti kezd Kriszti helyett, egyrészt, mert Kriszti jelenleg még nem jobb védekezésben, mint Cahill (kb. egy szinten lehetnek, Cahillt felhúzza a rutinja, Kriszti meg még időnként bizonytalankodik), ellenben az angol veszélyesebb a pontrúgásoknál az ellenfél kapujára (és mivel ebben a meccsben is valószínűleg max. 1 gól van részünkről, meg kell ragadni az ilyen lehetőségeket is).

   Zappát szerintem szerdára tartogatja Conte.

   Hazardt szerintem szintén szerdára kellene jegelni.

   Pedro milyen állapotban van? Ha játszhat, ő szerintem kezdeni fog.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Drinkwater egyedül sérült+ Conte azt is mondta, hogy Hazard teljesen készen áll a játékra, valószínű kezdeni fog.

  • Endy919

   Court-Azpi-Rüdi-Cahill-Moses-Baka-Kanté-Alonso-Willi-Morata-Eden

   én még mindig nem vagyok jóban a 3-5-2-vel . szerintem iszonyatosan lassú formáció. Illetve Cescet max csereként küldeném be. Fasza labdái vannak , meg úgy lát a pályán , mint senki , de fájdalmasan lassú.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ezért is került már az Arsenal ellen is, a Kante-Baka páros mögé, ott jelentősen több területe és ideje van, nem jön ki annyira a lassúsága, ellenben tudja kamatoztatni a klasszisát. Ha átállunk 3-5-2-re az lényegében csak miatta történne, de szerintem megérné.

   • Endy919

    Szerintem nem. Full impotensek voltunk a támadásban. 2 támadó nem elég , főleg ha az egyik a lábát használni nem tudó Morata.

   • lamps8

    3-5-2ben szerintem wb poszton is gyengék vagyunk. Alonso lassú Moses meg Moses.

  • lamps8

   Christi kezdeni fog, ugyanis Cahill nem passzol jobban egy megye1-es kapusnál. Ha mégis kezdene én nem terhelem az idegrendszeremet ezzel a meccsel.

   Ha már álom: az 1 senior (és talán a totál trágya Wimmerrel) cb-vel felálló stoke ellen betolnám a hazard-pedro-will hármast. A pontrúgásoknál talán megéreznénk Morata hiányát máshol nem nagyon.

  • szeszfabresz

   Kapuba meg te kezdesz?:))))

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Gondoltam rá, de a tegnapi bor mennyiség nekiment a hasamnak, így sajnos ma is Tibót kell néznetek helyettem.

   • szeszfabresz

    Kár.. igy nem lesz CS

 • A stoke védelme konkrétan hiányzik, de a levegőben megverni őket még így is nehéz lesz – én Morata helyett Batshuayit tolnám a kezdőbe, úgyis kezd ilyen Inzaghis figurát felvenni, hogy ha arra kolbászol – és arra kolbászol – akkor a bal heréjéről is bepattan a labda.

 • no jó, indulnom kell, meccs majd este megint, jó szurkolást!

 • Endy919

  Puskás díjra láttátok a jelölteket? Matic is köztük van a Spurs elleni bombájávál.

 • Auriernél én gyakran voltam szkeptikus az elmúlt években, de a faszi még az általam várt intelligenciaszintet is alulmúlja.

 • Bukkakebáró Idemitirjak
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com