Blog bejegyzés

Buktassunk edzőt

Ne ijedjen meg senki, nem Lampard menesztéséről beszélek, mert ő kiváló munkát végez, hanem a túloldalon lévő Pellegriniéről. A chilei edző alatt inog a kispad, mivel a Kalapácsosok aligha ilyen szezonkezdésre számítottak. Valószínűleg nem egy esetleges mai vereség után fog edzőt váltani a WHU, de azért egy sima győzelemmel az utolsó előtti szöget üthetjük a dél amerikai edző koporsójába.

A West Ham tavaly nem sokkal maradt le az európai kupaporondról, idén viszont a kiesés ellen kell küzdeniük. Pedig azért a keretet elnézve nem a 16. pozícióban lenne a helyük, mert  vannak olyan játékosaik akik top csapatoknál is beférnének a kezdőbe, gondolok itt Andersonra, Lanzinire vagy éppen Ricera. Az utolsó 5 mérkőzésükön mindössze 1 pontot tudtak összekaparni, ráadásul múlt héten az addig idegenben fél évig nyeretlen Spurs is simán átgázolt rajtuk. Persze ha az eredményre nézünk azt látjuk hogy a vége elég szoros lett, de a játék képe alapján azt kell mondanom hogy közük sem volt a meccshez.

A mi oldalunkon egészen más a helyzet. Igaz rezgett a léc a Valencia ellen, de egy győzelemmel felérő döntetlent értünk el a továbbjutás szempontjából. Az előző bajnokin pedig ugyan nem sikerült pontot szerezni az Etihadban, de partiban voltunk Guardiola fiaival, sőt a szerencsétlenül bekapott első gólig lefociztuk őket. Igaz a meccs hátralévő részében inkább a labdabirtoklásra mentünk, mint a gólszerzésre. Ettől függetlenül az utóbbi 2 hónap csodálatosan alakult, mert nem sokan gondolták volna a szezon előtt, hogy Lampard vezetésével ilyen jó lesz a gárda. Frank a fiatalokkal teletűzdelt csapatból egy kívülálló számára is szerethető csapatot épít. Talán a fiatalok beépítése mellett ezt érzem a legnagyobb sikernek. Joséval, Contéval vagy Sarrival erre esély sem volt. Mostanában viszont rengeteg helyen olvasom hogy más csapat szurkolói is agyon dicsérik a gárdát, pedig pár évvel ezelőtt inkább azt éreztem hogy az egész világ utál minket. És ez egyértelműen Lampard érdeme aki játékosként is egy szerethető figura volt. Ha nagyon bele akarnék kötni az eddigi munkájába akkor egy dolgot tudnék felhozni, mégpedig azt hogy van néhány játékos akiket úgy mellőz hogy szinte lehetőséget sem kapnak a bizonyításra.

Az egyik ilyen játékos Olivier Giroud aki szerintem semmivel sem rosszabb mint a góllövőlista élmezőnyébe tartozó Abraham vagy éppen Batshuayi. Utóbbi kettő mellett az szólhat, hogy a jövőt nem 30+ éves játékosokkal kell építeni. Ez érthető is, de valljuk be Batsmanre szerintem senki nem akarná építeni a csapat jövőjét, még csereként sem számítanék rá hosszú távon. Abraham sajnálatos sérülésével úgy tűnik eljöhet a francia ideje is, mert ma meg kapja az esélyt a bizonyításra és szerintem élni fog vele. Lehet hogy lassú, de olyan játékintelligenciával rendelkezik mint kevés másik csatár a bajnokságban így mezőnyben sokkal többet tehet hozzá a csapat játékához mint a belga társa akin a Valencia ellen gyakorlatilag minden támadásunk elhalt. Lehet hogy nem fog gólokat szerezni ma Giroud, valószínűleg nem fogja egymaga megnyerni a meccset, de nekem az is elég ha 2-3 olyan kulcspasszt ad ami után ziccerig és gólig tudjuk játszani az akciót.

A lényeg ma is a 3 pont megszerzése, de talán nem nagy kérés, ha emellé szép játékot és több gólos győzelmet várunk a srácoktól. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com