Blog bejegyzés

Szarnyaló Oroszlánok: Októberi összefoglaló

Felemásra sikeredett szeptember után vágott neki a csapat az ősz középső hónapjának. 3 bajnoki, 2 BL csoportmeccs és Ligakupa rangadó. Előbbi kettőt 100%-osan hozta a csapat, a hónapzárást meg felejtsük el, inkább gratuláljunk Lampardnak az elismeréshez. Részletek alább…

Lille 1-2 Chelsea

Rögtön javítási kényszer ráadásul idegenben. Eléggé lelombozta a kedélyeket a hazai vereség a Valencia ellen, de szerencsére ezzel nem volt veszve semmi. Volt pár sérült, szerkezetváltás és végre siker 90 perc után. Lamps váltott és 3-4-2-1-gyel küldte ki a fiait a La Manche túloldalára. Emerson távollétében Alonsot kellett néznünk, illetve Dave egy sorral hátrébbkerülésének köszönhetően James kapta meg a lehetőséget a jobb szélen. Kanté még bírta ép lábakkal Zsé mellett, illetve Willian is szebb napjait idézte. A 22. percben Tomori gondolt egy nagyot és szolgálta ki tökéletesen a 22. születésnapját ünneplő (22-22 nem véletlen) Tammyt, aki köszönte szépen és megszerezte a vezetést. Sajnos ahogy az lenni szokott a 11-es sose segít az elszenvedőn, bár itt most inkább percekről beszélhetünk, mert a 33-ban egyenlített a hazai csapat. Inkább vendég fölény volt, de mintha görcsösek lettek volna a srácok és Kepának is több védést be kellett mutatnia, mire a végefelé beérett a nyomás. CHO remekül ívelt a hosszú oldalra, Willian meg kapásból a hálóba pattintotta a labdát. Bő negyed órát követően fellélegezhettek a srácok, meglett az első győzelem a Bajnokok Ligájában.

 

Southamoton 1-4 Chelsea

Idegenben továbbra is szinte megállíthatatlan a gárda. Frankie most visszaváltott a szokásos 4-2-3-1-re és egyedül James-CHO cserét eszközölt a hétközi mérkőzéshez képest. Villámrajtott vett a csapat, majd be is aludt a gyorsan megszerzett előnybe és fél óra elteltével már 1-2 volt a stadion kijelzőjén köszönhetően Abraham és Mount újabb találatának és kb 5-6 kék mezes asszisztálásának Danny Ings góljánál. Azért, hogy ne legyen szoros az állás, a szünet előtt még Kanté növelte az előnyünket, így magabiztosan várhattuk a második félidőt. Több lehetőség is kimaradt a második félidőben, de minden jó, ha a vége jó alapon a csereként beálló Pulisic és Batshuayi tovább növelte az előnyt és magabiztossá tette a győzelmet.

 

Chelsea 1-0 Newcastle

Mintha túlette volna magát a csapat a szombati ebédet követően vagy a góllövőcipők maradtak otthon, de tény, hogy bármennyire is volt fölény a mezőnyben, vagy a helyzetek számában, nem sikerült élni a lehetőségekkel. Kanté kiesésével Barkely kapott lehetőséget, de egy félidőt se húzott ki, őt is sérülés miatt cserélni kellett. Több, mint 70% labdabirtoklás, 8 kaput talált kísérlet, de mindösszesen egy gól a 73. percben a tékozló fiútól, Alonsotól. A legfontosabb, hogy zsebben a 3 pont és a cleen sheet, de ez máskor, másik csapat ellen minden bizonnyal kevés lesz. Mindenkinél vannak döccenők, a lényeg, hogy túl vagyunk rajta.

Ajax 0-1 Chelsea

A nagy megmérettetés, ahol a mennybe emelkedtünk, vagy pokolra jutunk. Szerencsére az előbbi. Az Ajax akár a BL döntőt is megérdemelte volna és bár 2 kulcsemberüket elvitték a nyáron az alapkeret maradt. Bár sérültek náluk is voltak, de nem sokat veszített a fényéből a gárda. 4-2-3-1 ahogy megszokhattuk tőlük. Elől természetesen Ziyech-van den Beek-Promes-Tadic négyes, talán egyedül Dest nem illett a képbe. Lampard 4-3-3-mal reagált Mount visszábjött egy sorral, CHO és Willy felelt a gyors szélekért Abraham meg a gólokért. Alonzo teljesen kilóg ebből a keretből és sajnos nem jó értelemben, aminek köszönhetően sokkal több dolga volt a csapat bal oldalának és azt is használta ki rendszeresen a hazai csapat. Ennek és több pontatlanságnak köszönhetően Tammy kicsit egyedülmaradt elől és nem nagyon sikerült megoldania 1-2 védővel a nyakán azt a pár lehetőséget. Rendkívül rossz napot fogott ki az Ajax is. Már a támadásépítésekbe rengeteg hiba csúszott nem csak a kulcsapasszokba, ennek köszönhetően mindössze 2 alkalommal sikerült kaput találni. Nagyon döntetlenszagú volt a meccs, főleg, hogy a hajrára fordulva a csereként beált Batsman lelátóra lőtt egy ajtó ablak ziccert, de szerencsére kétszer lépett ugyan abba a pocsolyába, igaz másodszorra pár centivel jobban és a B közép 34. sora helyett a keresztlécről a kapuba vágódott a lövése, amire nem érkezett válasz és bármennyire is furcsa ezt kimondani, de meglepetésre elhozta mindhárom pontot Hollandiából a csapat. Két idegenbeli győzelemmel pedig a nehezebbik rész 2/3-át jól teljesítette a csapat.

Burnley 2-4 Chelsea

A hónap utolsó PL meccse, ahol nem vártunk sokat a hazaiaktól, annak ellenére sem, hogy a Burnley-nek jobb a mérlege saját környezetben, mint a Chelsea-nek. Viszont idegenben eddig szárnyalt a csapat és itt sem lassított, nagyjából a meccs utolsó negyedéig. Kovacic-Jorginho kettős mellé becsatlakozott Mount is, így Willian-Tammy-Pulisic trió lehetett előlk. A mérkőzés lényegében Captain Americáról szólt. Triplázott a fiatal szélsőnk, nem is akárhogy, majd azért az egy óra eltelte előtt még Willian is beköszönt, hogy eldöljön a mérkőzés. Alonso teljesítményét mutatja, hogy Lamps inkább lekapta őt a pályáról, Azpit tolta át a helyére és James játszott a jobboldalon nagyjából fél órát. Nagyjából 85 percig még az történt, amit akart a csapat, CHO szerezhetett volna gólt többször is, aztán 5 perccel a vége előtt nagyjából levonult a csapat a pályáról és ennek köszönhetően kaptak is két gólt 3 perc leforgása alatt. Ugyan a végeredményt nem befolyásolta, azért egy cleen sheat jobban mutatott volna. Mindenesetre 100%-osan zárta a csapat az októberi PL-t.

 

Chelsea 1-2 Manchester United

Maradjunk annyiban, hogy nem kell a télen és az új év elején ezzel a sorozattal foglalkozni. Kb így is állt a csapat a mérkőzéshez, illetve ahogy lenni szokott ellenünk lövi meg valaki élete gólját, vagy főnixkölteményt megszégyenítő feltámadást mutat be. Azért Batsman előtt le a kalappal a góljához.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com