Blog bejegyzés

Utazzitthon.FA

lastminuteAktuális télvégi különszámunkban egy kiemelt ajánlattal foglalkozunk: igazi last minute, alkalmi vétel! Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk!

Ha nem akarja elolvasni ezt a hirdetést, vagy nem jelenik meg jól a böngészőben, a hiba az ön készülékében van, és az ‘ön’ azért kisbetűs, mert lehetne ‘te’ is, de az meg olyan snassz. Eltelt a boldog karácsonyt, túlvagyunk a bolgodújéveten is, megvolt a vízkereszt, ti akartátok, farsang csillagaim, és szentválentin napja, nesztek. Mi pedig egyből egy utazást ajánlunk figyelmetekbe: kiemelten akciós ajánlat, manchesteri kirándulás. A csoport minimum 20 fővel indul. A program rövid, de garantált az élmény! Érkezés helyi idő szerint 15:00-kor Manchester városába, majd rövid körbetekintés Anglia egyik legjelentősebb városában. Az egykori iparváros sokak szerint Nagy-Britannia második legjelentősebb városa, persze London után. Londonban még a Kék is szebb.

utazz

Symbolbild - Tag des BieresMivel a vöröset nem kamázzuk, itt is a kék felé vesszük az irányt. Érkezés a stadionhoz, a kezdésig kocsmatúra. Nem lesz nehéz, egy helyre megyünk, ahová éppen beférünk. Negyed óra alatt 6 sör elfogyasztására nyílik lehetőség. Aki kevesebbet iszik, az béna, aki többet, az meg nem fog látni a meccsből sokat. 16:45-kor jegyek átvétele, aztán irány a stadion! A helyek elfoglalása előtt 6 perc alatt további 4 sör elfogyasztása javasolt. Aztán indul a buli.

Érdekes hét volt a 2014. évi hetedik. És legkevésbé sem azért mondom ezt, mert hosszú idő után ismét két egymást követő nap is elérték a melóban, hogy híresen türelmes valómból egyszercsak kikeljek. Hétközi meccsünk volt a PL-ben, amit csakúgy, mint a legutóbbi, baromi régen tett Etihad-i látogatásunk alkalmával sikerült bravúros X-re hozni. Blogbéli kollégám ki is dühöngte magát, bár többnyire általánosságban hülyézett le mindenkit, azért ketten-hárman valóban meg is érdemelték. Nem kis bosszússággal mondhatom, az egyik ezek közül José, a másik pedig Oscar, akik  egyébként letéteményesei idén (és itt tessék a szezonra gondolni ám) annak, hogy ott tartunk, ahol. Persze nem ők ketten tehetnek az egész 1-1-ről, jóval többen megérdemelnék, hogy a meccs utáni tequilát ne (csak) kukaccal, hanem kaktuszbetéttel kelljen letolni. No nem mintha valami veszett nagy dolog lett volna elszórni a két pontot, csak mégsem van ez így jó, vagy mi, vagy ki.

lovakViszont, annak ellenére, hogy ilyen sűrű a hét, itthon beindult a választási kombány, odakünn meg beindult a válaszadási kampány. Az egész egy rendkívül félelmes estén kezdődött, mikor Zsauzé, a tekszaszi lótolvaj nekiállt állatkertet csinálni a PL-ből. Vannak nagy lovak, meg kis lovak, vannak a lovak lábai közt vergődő csivavák, van pár ló, amelyik vak, van, amelyiknek nincs ki mind a négy lába, van, amelyik megbotlik, van, amelyik állítólag gazdag, és van, amelyik egyszerűen csak hülye. Mindenesetre azt hiszem, tekinthetjük ezt a fordulót a finisbe fordulásnak, mert olyan kis kommentháborút rittyentettek a zedzők a héten, hogy csuhaj. A Top 4 oda-vissza leoltotta egymást, mi viszont, mégis azt mondom, koncentráljunk arra, ami holnap vár ránk, ahelyett, hogy azon lamentáljunk, hogy most az mégis mennyire fájó pont, hogy Hodgson rácsapta Terry orrára az ajtót, meg, hogy Cole azt sem tudja, nyitva van-e, vagy sem.

Mondanám, hogy a holnapi meccs igazi Pay-Back rangadó, de olyan hosszú a sor, hogy melyik fél mi mindenért akar revánsot venni, akárcsak az elmúlt 2-3 évből a másikon, én meg így péntek este lusta, fáradt, és minimum frusztrált vagyok, (bazzeg, mi lesz belőlem, nő?!) hogy baszok én felsorolni mindent. Lényeg a lényeg, idén kétszer megcsináltuk a City-t, tavaly meg ők répáztak meg bennünket az FA-Kupában a Wemblyben, szóval leszen egy hangulata a meccsnek, ami az alapja, ugyebár. A medencekorlátkékek jobban rápihenhettek a mérkőzésre, lévén a bjútiful inglish weör elfútta a Sunderland elleni meccsüket. Ezzel, az FA továbbjutással, a BL indulással kezdetét veszi a bajnokság azon szakasza, mikor szóba kerül fordulónként a “vesztett pontok tekintetében” frázis, lévén sok esetben egy, néha akár kettő vagy több mérkőzés különbség is lehet majd csapatok között. A City Sunderland elleni hazaiját ugyanis a szabályok értelmében csak jó későnre tudják tolni, április közepéig ugyanis a Bl meccsek miatt nem lehet PL, FA és COC mérkőzéseket játszani kedd-szerda-csütörtök napokon. Szóval a City valószínűleg a Liverpool-i látogatás előtt kaphatja meg az angol matracosokat, míg a holnapi továbbjutó pedig a nevemnapja PL mérkőzését fogja eltolatni későbbi időpontra.

A felállások tekintetében lesz pár változás a nemisolyrégi PL-meccshez képest, a fogadók oldalán Pelle ragaszkodik a kupában Hart helyett a román gatyóhoz (pantallómon), s bár Aguero és Fernandinho továbbra sem állhat rendelkezésére, Yaya (mivel nem tiltották el) igen, meg még felépült Nasri (ha gólt szerez ellenünk a City, tuti köze lesz hozzá) és Garcia

Mindenki számára más a megoldás

Mindenki számára más a megoldás

is bevethető. A továbbjutó csapat oldalán elöl felépülődött Torres, cserébe nem épült fel Terry, és megsérült Cahill, ami jóval fájóbb, mintha a spanyol tüzér maradt volna maródi még egy dalabig. Persze José egyszer már elhitette mindenkivel Manchesterben, hogy Ivanovics meg olyan sérült, mint a állat, aztán kezdett hirtelen, szóval sosem lehet tudni, de a védelmünk gyaníthatóan az Ápilikveta-Ivanovics-Luiz-Cole névsorral virít majd (jáj), előttük ezért gyaníthatóan a Mikel-Matics retesz dolgozgat, egyrészt, mert Ramires a szezonban 0,2%-os jómeccs mutatóval bír, másrészt a felforgatott védelem előtt fő a biztonság. A támadóhármasban Hazard helye biztos, és gyanítom sem Oscar, sem Willian nem most kap kimenőt, annak ellenére, mit láttunk Westbromban, s hogy ki őrlődhet a City védők gyűrűjében, talán mindegy is, bár, lévén Iva CB-t játszik, rá már nem számíthatunk, max szögleteknél. Mekkora show lenne, ha megint kivégezné a City-t…

A mérkőzés előtt közvetlenül már mérsékelt hangoskodás, fals hangon éneklés, meghitt dülöngélés megengedett, a középkezdés után kötelező. Miközben a csoport másik fele épp azt nézi végig, hogyan aprítja rommá egymást a Pool és az Arsenal, hiába fél szemünk a livescoreon, javarészt illik az itteni találkozót követni. Szünetben ismét 2 sör fogyasztandó. Aki nem szurkol számottevően, azt a biztonságiak kivezethetik, jobb felkészültnek lenni. A mérkőzés végeztével a győztes londoni csapat ünneplése, majd integetés a csapatbusznak. Vérmérséklettől függően újabb 5-8 sör fogyasztható. Efölött a kirándulás hirtelen lezárul padonalvással, fájó ébredéssel. A többieknek gyülekező a buszparkolóban éjfélkor, a szerencsésebbek maguktól szállnak fel, a többieket feltargoncázzák. Mámoros elalvásuk előtt ne felejtsék el kitölteni a megelégedettségi kérdőívünket, hiszen, számunka nincs fontosabb, mint a önök véleménye, viszontlátásra, köszönöm, szívesen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ufVdSSORh3I]

Legutóbb azt mertem mondani, hogy a Chelsea jelenlegi legnagyobb ellensége önmaga. Ez majd javul ugyan a tapasztalattal, de addig is: now it’s really hard to see, that we are the enemy…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com