Blog bejegyzés

Sarri mester utolsó dobása(?)

A változatosság kedvéért ismét az egyik manchesteri brigáddal meccselhetünk, a tét azonban nagyobb, mint a korábbiakban: egy trófea sorsa mellett edzőnk jövője is eldőlhet ma délután.

 

 

A helyzet továbbra is változatlan. Hétfőn hazai pályán, különösebb ellenállás tanúsítása nélkül búcsúztunk az FA-kupától (kétgólos hátrányban 0 kaput eltaláló lövés a második félidőben, hogy mást ne említsünk). A menetrend szerint érkező újabb csalódást keltő eredményt aztán leöblítettük egy Malmö elleni könnyed 3-0-val csütörtökön az EL-ben, így legalább ott hozzuk a kötelezőt és várhatjuk a Dinamo Kijev elleni párharcot.

Az igazi kérdés, hogy ki fog a partvonal mellett állni, mire az ukránok elleni találkozókra sor kerül. A mai meccs után a Spurs következik majd a bajnokságban, és bár elég változatos hírek láttak napvilágot a héten, az biztosnak tűnik, hogy két kedvezőtlen eredmény nem fog beleférni. Sok helyen lehetett olvasni, hogy már egy mai vereség után is elköszönünk Sarritól, de ha ezek a híresztelések nem is bizonyulnak igaznak, akkor sem tűnik rózsásnak Maurizio helyzete. Már az állítólagos helyettese is megvan: egy régi ismerős, csapatunk korábbi másodedzője, Steve Holland vehetné át a gyeplőt szezon végéig amennyiben rosszul alakulnak a következő napok.

Idei kupaszereplésünk legemlékezetesebb pillanata

Magáról a döntőről nem egyszerű okosat írni. Mibe lehet kapaszkodni egy olyan párharc előtt, amit pontosan két hete 6-0-ra elvesztettünk? Az örök optimistáknak tudom ajánlani hangolódásként a hazai bajnoki összefoglalóját, vagy esetleg a reményt, hogy na majd most felszívjuk magunkat, a borúlátóbbakat pedig nyugtathatja a tudat, hogy talán már nem fog sokáig tartani a jelenlegi állapot. Ahogy a hétfői posztban is említettem, egyszer már sikerült megállítani Guardioláékat, szóval még véletlenül sem arról van szó, hogy sansztalanok lennénk a City ellen. Szimplán arra látni kevés esélyt, hogy Sarri ismét a „megalkuvás” mellett döntene, és hajlandó lenne kicsit igazodni aktuális ellenfelünkhöz. Valószínűleg az első másodpercekben ki fog derülni, mire számíthatunk.

Szereplésünk egészét vizsgálva nagyon szép lenne megkoronázni idei Ligakupa-teljesítményünket egy trófeával, még akkor is, ha szezonunk végső megítélése szempontjából gyakorlatilag lényegtelen a mai meccs végkimenetele. Nem jellemző, hogy a legkönnyebb kupasorozatban három topcsapaton keresztül vezessen az út a végső sikerhez, de idén annak ellenére is jól vettük az akadályokat, hogy mind a ’Pool, mind pedig a Spurs elleni párharcnak underdogként vágtunk neki.

Irány a döntő!

Különösebb izgalom nélkül várhatjuk a délutáni döntőt. Reálisan nézve szerintem senki sem várhatja el, hogy kupával térjünk haza a Wembleyből, így igazából bármi pozitívumot váratlan bónuszként élhetünk majd meg. Amennyiben pedig a papírforma érvényesülne, lehet, hogy mozgalmas napok elé nézünk… Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com