Blog bejegyzés

Mindeközben a ködös Albionban

A jubileumi 359. posztunkban itt a taccson egy Chelsea-rekord beállításáról írhatok nektek, ami több vonatkozásban is nagy szó, de legfőképp annak tükrében, milyen mélyről indultunk el a szezon elején. Conte rulez.

Csak ne kellene ilyen rémszar meccsről írni mindezt. Valahogy azt várná az ember, mert azt diktálná a józan ész, hogy egy ilyen esemény adhat egy akkora plusz lökést a csapatnak, hogy méltóképp húzza be a hétre kijelölt meccset, de nem. Igen, igaz, hogy kell a jó

Megállíthatatlan. Há’persze lapokkal még ő sem az.

meneteléshez a nagy győzelmek mellett az utóbbi időben megszokássá váló, ma is leképzett szűk, halovány mestermű, de jó lenne már végre ismét egy combosabb nyerést bemutatni a füvön.

Ha akarnék valami angol nyelvű alcímet adni a posztnak, akkor az tuti Tiesto mintájára a lethal industry lenne (vagy 04/05 mintájára). 1 lőtt gól, 0 kapott, game over. 43 pontunkkal a csúcson csücsülve várjuk, hogy holnap (ma) a resztli önnönmagát aprítsa széjjel, még kellemesebbé téve az év végét a Chelsea szurkolók számára.

Már csak azért is, mert a saját meccseinkben egyre kevésbé találni pozitívumot, a győzelmeket leszámítva természetesen. Nem kell félreérteni, nincs nekem bajom azzal, ahogyan az utóbbi időben a meccseinket nyerjük, dehogy. Csak fura, hogy míg a manchesteri, plusz a kisebb liverpooli csapatokat kivégeztük, addig az aprónép számára már alig maradt kraft.

Amit ma megtudtunk az első 35 percben, nem hatott nagy újdonság erejével, márpedig az, hogy rettenetesen gyengék vagyunk rögzítettből, hogy a háromvédős rendszer a hátrányai még egy CP számára is könnyen felismerhetőek, illetve, hogy Costa végre kisárgázta magát, önmagához képest százezer évnyi jótékony csendbe burkolózás után egy olyan szituációban, ami tök fölösleges volt, de cserébe a drága jó Moss legalább három ilyet engedett el előtte. Az, hogy Costa arcát széttaposták, nyilván nem ért lapot, vagy, hogy Zahát a 27. percben cserébe két sárgával el lehetett volna zavarni a halál faszára, egyet Hazard buktatásáért, a másodikat meg az azt követő, percekig tartó szövegelésért, az nyilván már csak némileg b*ssza fel a csőrünket, naná.

A jövő heti szünet

Esetleg még azt, hogy a társak jól berágtak a bantu jobbfutónkra az elmúlt héten, mert annyira nem hozták játékba, hogy az nem lehet véletlen. Will nyilván még ellenfélhez is többet passzolt, mint Mózihoz.

A 36. percet is csak azért kell kiemelni, mert egy, már majdnem-helyzetet hoztunk semmire, Alonso ugyanis valamiért, ahelyett, hogy kapura tört volna a kontrával 1v1-ben, hát passzolni akart, de hogy minek, azt még most sem tudja nyilván. Ahülye. Értem én, hogy Wili ott integetett a másik oldalán üresen, de köztük egy kb 8 emberből álló CP-massza hömpölygött, azon egy fing nem ment volna át, nemhogy a labda…

Egy rettenetesen, szörnyen rossz félidő volt. Bár, Diego vééégre megtette a végére azt, ami még nem volt a Chelseanek: fejesgólt szerzett. A semmiből jött, egy alapjában nem is jó, magas, túl nagy ívű Ápi beívelésből, az első kapura tartó labdánkból, de szarni rá, deadly Costa betette.

Szeeedddkíííííígecciiiiíííí

Hogy több izgalom ne érje a szurkolót, a Chelsesa a második félidőre beleült ismét a süppedős foteljébe, aztán várt. A CP jött, kötelességtudatból, Mourinho árnyéka pedig elkezdte beborítani a Selhurst Parkot. Jellemző momentum a 60. perc környékéről: egy Palace bedobás után Moses vágja felezőn túlra a labdát, ahol konyak várja, a környéken senki, legközelebb is az asszisztenssé kinevezett partjelző van. Mire ebből az akcióból a hazaiak átlépték a felezőt, már két egész Chelsea játékos is átmerészkedett a térfélre, ketten együtt voltak vagy négy méterre a felestől. Szegény idegenbe kilátogatott szurkolók meg csak szívták a fogukat, mint Tünde a Csongort.

Mivel az FA már sehogyansem talál fogást a Chelsea-n, a következő büntetést e kép apropóján kapjuk majd, hiszen jól látható, amint a rasszista Conte megfenyegeti a hazaiak békésen üldögélő Whoopi Goldbergjét

Moss aztán igazi elvetemült barom módjára kisárgázta Kantét is a buszmusz elleniről, hogy végül mire kapta meg a csokigolyó a lapot, hát csak az égiek tudják, miközben Puncheon meg nagyjából a 247. esetét úszta meg kártya nélkül (az a Puncheon, aki később, 76 perc játék után végleg lap nélkül hagyhatta el a pályát). Kevés akkora bohócot látni feketében, mint ezt a figurát is…

Ez itt mondjuk épp Delaney, a sárgája előtt. Ez még egy sípszót sem ért meg.

Egy Vasudvardi ork gyorsaságával mozgó Willian helyére beálló Fabregas magicjével némileg változott a játék képe, már az első pár percben jegyezhetett volna egy asszisztot és egy gólt is akár, de maradt a 0-1, és a langymeleg izgalom. A 72. majd a 74. percben ismét növelhettük volna szerényke kis előnyünket, de nem, mi inkább nem. Mondjuk főleg azért, mert Béláim módjára túltoljuk mindig a kocsmát, aztán a lövés Kantéra meg Alonsóra jön ki, akik ebben a goal scoring aspectben – minden tiszteletem mellett – egy szardarab szintjét ütik meg. Alig később aztán HBO kapott egy forintos labdát a büntetőterületen belül, ami annyira, de annyira jó volt, hogy inkább megijedt a lehetőségtől, és álcából elesett a labdában, csak nehogy megint mellélője. Ez már elég volt Conténak is ahhoz, hogy Victor helyére a csodafegyvert, Ivanovicsot állítsa.

Vasudvardi orkok, mindannyian a fehér kéz jegyét viselik

Moss nem unta meg a faszkodást a 80. perc után sem, hogy az ilyen játékvezetőnek hogyan lehet munkája még holnap is, jól mutatja, mennyire híján van az FA használható játékvezetőknek. Szerencsénkre a Palace annyira szerencsétlen volt, hogy a spori ámokfutásai egyikét sem tudta kihasználni. Ez még bárgyut is annyira feldühítette, hogy nem tudta kivárni a meccs végét, már a 87. percben kihívta Mosst egy kólára, de Johnathan szólott neki, hogy most még nem ér rá, meg amúgy is feltűnő lenne; azért egy kacsintás után gyorsan ki is intett a negyediknek, hogy a végére még vagy jó 5 percet dobjon rá.

Conte mutatja McArthurnak, hogy mindenki jobban jár, ha inkább visszafordul és öngólt lő

A játékvezetés ellenére a Kékek fehérben is csak kihúzták a végéig a 0-1-gyel, amivel immáron 11 győztesen megvívott sorozatot épített fel. Ezzel ráadásul mintegy kilenc pontos előnyt építve a forduló közepére, ami még a végére is minimum hat pontos marad, tehát a 2016-os évet nagy valószínűséggel az élen zárja a Chelsea, ehhez mindössze 1 pontot kell összeszednie a maradék két meccsének egyikén – ami valljuk be, még az alapelvárásoknál is kevesebb. A Bournemouth-Stoke kettős ellen 5 pontot elszórni fájdalmasan rossz lenne. Az év végéig még lesz egy City-Arsenal, Everton-Pool máris ebben a fordulóban, de jut még egy Pool-City is a végére, a naptári év zárásaként. Minden adott tehát egy kellemes karácsonyhoz.

MerryXmas 🙂

 • Endy919

  Most , ahogy az edzőkről írtatok , elgondolkoztam azon , hogy szinte az angol foci haldoklik.Nem a PL , mert az színvonalas hála a tulajoknak és a szponzoroknak. Hanem maga a britt futbal.

  Nem létezik kiemelkedő angol focista , nem létezik kiemelkedő angol edző , a bírókat inkább nem említem. Egyedül amiben legjobbak az angolok, azok szurkolóik és a hangulat teremtésük.

  • Rammschein

   Azért… a németek is tudnak durva hangulatot tolni. 🙂

   • a törökök mellett a legnagyobb állatok a BVB és a Dynamo Dresden szurkolói, az tuti.

  • “szinte az angol foci haldoklik.Nem a PL… Hanem maga a britt futbal…Nem létezik kiemelkedő angol focista , nem létezik kiemelkedő angol edző , a bírókat inkább nem említem”

   Ez azért nem olyan nagy titok, még maga az FA is észrevette 🙂 már más kérdés, hogy a megoldásuk háááát, olyan, amilyen, semmilyen.

   Ezt egyébként két dolog oldhatja meg záros határidőn belül: HG szabály erősítése, illetve a jelenleg kifutó generáció nagyjainak edzővé képzése (JT, Gerrard, Lampard, Cole, stb, stb). No meg persze a pénz, tolni kell be a pénzt ész nélkül. Ha lesz játék, meg pénz, követni fogja a bírói kar is. De a keményen vaskalapos FA-ben mondjuk ki is kell még halnia egy generációnak, hogy irányváltást lehessen rebesgetni. Sajnos ez szó szerint értendő, mert amíg vannak, addig az idea megmarad.

   • Endy919

    De a felturbózott HG szabály meg csak tovább gyengítené az angol csapatokat az európai kupákban.

    Több középszerrel kellene feltölteni a keretet , mert jelenleg nincs jó angol focista. Ígéretek vannak , de sorra mind felsül.
    JT féle atom generáció kiöregedett , és ez a meg mostani kritikán aluli.
    Mondjuk nem mintha bánnám , mert nekem jó így is a PL , ahogy van és nekem az angolok egyáltalán nem hiányoznak.

   • De a sikertelenség aztán jobb képzésre, jobb módszerekre, jobb eredményekre sarkall, ez elég egyszerű. Eleinte egy felturbózott HG szabály biztos kontraproduktívnak hatna, ahogy írod is, de idővel jobb lenne, és biztosan jobb, mint így, hogy hagyjuk, legyen, ahogy lennie kell, ahogy a jóisten megadta. Ez a probléma nem oldja meg magát, csak irányított, hatékony kezeléssel.

  • El kell szomorítsalak, a brit foci sosem volt kiemelkedő. 1966-ban, amikor VB-t nyertek volt egy jó tornájuk, de előtte-utána visszhang. Anglia mellett edző és játékosképzésben is elszaladt a kontinens. Nem igazán számított sosem, hány kiemelkedő játékosuk van, lehetett akár 11-12 is, a gyöpös, zárkózott brit stílus miatt rendre alulmaradtak. Mindemellett az is akadályozta a tehetségnevelést, hogy a foci még a 2000-es években is a munkáscsaládok sportjának számított sokáig, a középréteg tehetségeitől generációról generációra elesik az angol labdarúgás.

   Egy szóval ne izgulj, nem haldoklik, csak stagnál már régóta. Rosszabb nem lesz semmi, mint 10-20-30 éve 10-20-30 év múlva sem.
   Jobb nyilván lehetne, ha szépen lassan átvennék a holland futballnevelés alapjait, a válogatottat rábíznák egy olyasvalakire, aki ebben jártas (de Boer pl) és a válogatott környékéről is eltiltanák a keményvonalas angolokat, de hogy milyen úton haladnak, jól mintázza az, hogy hiába SGE és Capello rendelkezik a legjobb győzelmi aránnyal a válogatott történetében, még egy gyötrelmes égés után is Sam az, akihez a szövetség nyúl.

   • Endy919

    Félre értesz. Engem az angol válogatott egyáltalán nem érdekel , mert utálom az angolokat. Egy kezemen megtudom számolni , hogzý hány angol játékost szerettem/szeretek(a mostani ifistáinkat nem számolom közéjük).

    Engem az döbbent le , hogy a világ legszínvonalasabb ligájában nincs egy jó hazai játékos sem. Erős közepes akad pár , de jó egy sem ! Az edzőknél meg ez a mérleg még rosszabb , mert még közepesből is kevés van.

   • De pont ennek az okáról beszélek.
    Az angol edzők totálisan megragadtak a 70/80-as évek derekán, képtelen voltak lépést tartani a Bosman-szabály végett 95-től beáramló nyugati tempóval. Wenger akkora újító volt, amikor megérkezett, hogy csoda, hogy nem kötötték fel eretnekség vádjával.
    Ma is ezen a szinten vannak, totálisan ignorálva a holland modellt. Kiemelkedő Angol edző kb. Robson óta nem volt.

    A játékosok hiánya szintén visszavezethető a képzési hiányosságokra, amiket szintén azzal lehet kijavítani, ha elengednék a 60-70 éves tulkokat, és de Boer-féle edzőket alkalmaznának az akadémiákon.
    Egyébként 60-70 angol alapember a PL-ben, amiből röhej, hogy nem jön ki 10 tehetséges mezőnyjátékos.
    Az, hogy egy jó sincs, túlzás. 4-5 zseniális plaja simán felnőhet ebben a generációban is. Butland, Shaw, Kane, Rashford, Alli kimagaslóan tehetséges játékosok mind. Lehetnek akár local-legendek, akár klasszisok is.

   • Endy919

    Kane ok . Őt elfelejtettem , meg Alliból is lehet valami , ha a pszichlókusok meggyogyítják .

    Viszont a többi háromtól nem ájulok el . Rashford a szokásos tini rising star a MU-nál , aki két év múlva kb. a Palaceban lesz kölcsönben , Macheda és Januzaj utótként . Shaw tönkrevágják a sérülései és az edzője , Butland nálam az erős közepes kategória .

   • Butland tavaly az év fiatalja lehetett volna, ha nem nyel be egy ennyire súlyos sérülést. Rashfordot meg idén elkezdte a semmiből Mou a szélen játszatni, de még mindig csak 19, ne felejtsük el, hogy ennyi idősen még Kane sem volt sehol.

    Mindemellett ezek a játékosok csak az elmúlt 3 évben robbantak be, néhányuk fél-egy éve. Legalább ugyanennyi klasszisképességű játékos robbanhat be a VB-ig.

   • Vardy! 😀

 • Rammschein

  Nos nem tudom, hogy ide jutok-e a blogra nap közben, ezért most szeretném leírni, hogy kellemes ünnepeket minden kékvérű szurkernek! 🙂

  • 11Daves

   Úgy van, kellemes ünnepeket mindenkinek!

 • WudigessBoi

  Ez volt? Legjobb, hogy a Chelsea Daggerre vonul be:)
  https://www.youtube.com/watch?v=9kas1MOwjqc

 • Chelsea4Ever

  Közben hivatalos hogy Draxler a PSGbe igazolt kedves dolog hogy Klopp és az Arsenal hoppon maradtak….

  • Rammschein

   Jók azok a pulcsik… főleg Cech-é. 🙂

 • myheartisblue

  Srácok lenne egy kérdésem. Van egy tippjáték a Focitipp oldalán (hónaponta lehet csatlakozni, ahol 25 emberből jelenleg a 4. helyen állok és a mérkőzések közé bekeveredett a Chelsea – Bornszmosz és ezt a mérkőzést és meg kéne tippelnem és komolyan mondom elakadtam. Nem tudom h. milyen eredmény születhet. Lehetne egy kérésem felétek, hogy kommentben mindenki írjon le egy tippet,hogy Ő mit gondol hogy fog elsülni, ami a legtöbbször előfordul azt fogom tenni!

  Előre is köszi! Mindannyiótoknak meghitt,boldog és békés ünnepeket kívánok! Jó hogy vagytok/vagyunk!

  • Köszi, és viszont neked és mindenkinek! Boldog Karácsonyt!

  • adam10

   1-0 🙂

  • 4-4

   • kasata91

    Max Akéval lehetne ennyi 😀

   • Sandic

    A jó kis Villa elleni Karácsonyi meccs 🙂

  • mohacsia

   0-0

  • Ez kérdés? 1-0 nekunk 😀

  • kasata91

   2-0

 • adam10

  Boldog kék karácsonyt mindenkinek!

 • myheartisblue

  https://twitter.com/ManUnitedTalk/status/811256681329991680

  Ez nagyon vicces, ennyi szart, hogy hordott össze a szél! 😀

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com