Blog bejegyzés

Tucatgyőzelem

Amikor már túl vagy mindenen – elfogyott végre az a rohadt nagy pulyka, öklendezve letoltad a hetvenharmadik szelet bejglit és kipréselted az utolsó rokon-mosolyt is – akkor jön a Chelsea és úgy megajándékoz, ahogyan csak ő tud. Boldog karácsonyt mindenkinek, itt van zsinórban a tizenkettedik győzelem és vele egy rekord.

Szóval a Bournemouth, hát valóban nem ők a legélesebb kés a fiókban, de mégis, ilyen sorozatnál, amiben mi vagyunk, már mindenki azt várja, mikor szakad meg. Ellenfeleink rimánkodva ülnek a tévé elé, hogy remegve reméljék, győzelmi hajónk végre zátonyra fut, de az csak tör előre tovább. Végül ez sem az a meccs volt, ahol akár csak le is lassult volna ez a csodás jacht. Pedig megbomlott a nagy menet jelentős részét együtt végigtoló kezdő tizenegyünk, ráadásul a két talán legfontosabbnak mondott játékos hullott ki a főnök, Diegoal és a perpetuum mobile Kanté személyében. És hogy milyen hatással volt ez a gárdára? Összetették azt, amit az előző három meccsen termeltek és belesuvasztották kilencven percbe. Szegény Wilshere olyan nosztalgiát kapott, amire jó eséllyel egyáltalán nem vágyott.

🙁

És mit kaptunk mi? Egy gyönyörű Pedro gólt, mellé rengeteg helyzetet, a végletekig kidolgozott lehetőséget és egy olyan Hazard-show-t, hogy ha compilation videóval akarná magát bárhova eladni, elég lenne ezt a meccset egy az egyben, vágatlanul elküldenie – emlékezzünk csak arra a rabonára, ami épphogy nem ment be. Persze ne akarja sehova eladni magát, jó helyen van itt, termelje csak tovább a gólokat. Amikből egyébként a PL-ben ezzel a mostani büntetővel már 50 van neki, ezzel pedig ő lett a hatodik Chelsea játékos, aki elérte ezt a számot – Lamps, Didi, Hasselbaink, Zola és Gudjohnsen után. Diego, rajtad a világ szeme, szerintem még idén összehozod te is. Misiről viszont nem merném kijelenteni, hogy valaha e kör tagja lesz, mert hiába Diego hiánya, ezúttal sem került be a startcsapatba, így még máig várat magára az első PL kezdő-tagsága. Nagy kérdés, mi lehet az ok, hiszen amikor játszott, kellően agilis és elszánt volt látszólag, ez a hosszas mellőzés viszont azt feltételezi, hogy – mivel a tehetségével nyilvánvalóan nincs – a hozzáállásával vannak gondok. De ezt csak azért írom, hogy legyen itt valami negatív is.

Az ötvenedik előtti pillanatok.

Merthogy egyébként mostanában a pozitivizmus jegyében telnek a napok a Bridge körül, nem is csoda, hiszen ez a tucat győzelem zsinórban már klubrekordot jelent. Két meccsre vagyunk az Arsenal all-time PL rekordjától és ugyan nem lesz egyszerű menet, mert legközelebb – még idén – a Stoke-ot fogadjuk, a tizennegyedikre a Spurs otthonába látogatunk. De eddig sem volt egyszerű, aztán most mégis ott vagyunk, hogy erről beszélhetünk.

Az izgalmak tehát folytatódnak, és ha idevesszük, hogy hamarosan nyílik a transzfer-ablak is, akkor még inkább dörzsölhetjük a tenyerünket. Hatvan misi már tuti hullik bele és akárhogy is nézzük, ebből vagy 15 darab Giaccherrini kijönne, azaz Conténak ez olyan pénz, amiből önmagában fel tudna magának építeni egy csapatot. Most viszont elég, ha nagyságrendileg egy játékosra verjük el (egy részét legalább). Azt azért remélem, hogy ez a játékos nem James lesz, de az is egyértelmű, hogy akárki is lesz, a menedzser jó döntést hoz majd. Ezzel a kellemes gondolattal búcsúzom.

 • Diego Costa

  Tammy góllal zárja az évet.

 • Diego Costa
  • biztos lehanyta az inget par perccel a kep elott.

   • Diego Costa

    :DDDDDDD

    Biztos.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Nem mintha a többiek vagy az asztal olyan elegáns lenne 😀 Zouma mellett az nem Meireles? Neki most nincs csapata és a héten írta hogy mostanában nézett Chelsea meccseket, lehet hogy Londonban kavar?

   • Sir Idemitirjak

    Meireles keze szét van varva. 🙂

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Á igazad van. Csak így profilból annyira hasonlít rá.

   • Diego Costa

    Tudom, de azért az utcai ruha és a (rikító) edzés cucc között is van különbség. Mondom ezt úgy, hogy a képen nem látszik, de épp Conte beszél egy melegítőben. 😀

    El kell hogy keserítselek, de az nem Meireles, hanem a 3. számú kapus, Eduardo.

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Azért azt nem mondanám hogy elkeserítesz ezzel 🙂 És a kopasz koronás ki?

   • Diego Costa

    Azt hittem hiányolod. 🙂 A koronából ítélve Drogba vagy Conte de a másik feltétel miatt ugye kiesnek. 😀

 • £34 millió Chicharióért, Lel.

  • Endy919

   Ennyit kérnek ?
   Vagy mi ajánlottunk ennyit?

   • Állítólag a Leverkusennél ez lenne a minimum.
    (Bild)

   • Endy919

    Nagyon érzi a kaput , de ennyiért tartsák meg 🙂

   • Nem is igazán értem, hogy nekünk most minek kéne egy Chicharito-féle játékos. Ha Schneiderlint meg Schluppot bezsebelnénk, már késznek mondhatnánk a keretet.

   • mohacsia

    😀 Vicces fiú vagy te 😀

   • Legközelebb valami érdemi részt is írhatsz , szabad 🙂

   • mohacsia

    Schluppból gyakorlatilag akármennyit lehet találni kiseeb-nagyobb csapatoknál, gyakorlatilag semmi extra teljesen átlagos játékos, aki a vergődő Leicesterbe nem fér be. Schneiderlin még talán szotyipénzért megérne egy próbát, de valódi összeget érte sem adnék, úgy hogy kb 1,5 éve padozik.

   • Akármennyit? Bocsi, de ez nagyon nem valid. Egy Angliában kimondottan tapasztalt játékosról van szó, aki a baloldalon mindenhol bevethető a lb-lw-lm posztig. Ilyenből viszonylag k. kevés van.
    “Schneiderlin még talán szotyipénzért megérne egy próbát, de valódi összeget érte sem adnék, úgy hogy kb 1,5 éve padozik”
    Remélem azért az megvan, hogy nekünk se a kezdőbe kéne.

   • mohacsia

    Igen megvan, de elhoznád egy olyan posztra, ahova van egy Matic,Kanté, Fabregas hármas mögé egy Chalobah-RLC ifi páros? Minek? Hogy Chalobah lehetőleg egy darab percet ne játsszon?

   • Szerinted rendben van az, hogy a Kanté-Matic kombó pótlására egy darab Chalobah van a padon?
    RLC-ból látványosan támadót akar csinálni Conte, Fabregas meg lópéló védekezésben, ilyen szerepkörben sosem fog huzamosan játszani.

   • Sir Idemitirjak

    Nem lepődnék meg, ha ott még DL is megfordul még ha beüt a gáz, mondjuk védelemmel sem állunk éppen jobban.

   • A legjobb cb-nk jelenleg DL, őt nagyon nem kéne kitolni onnan most.

   • mohacsia

    A látványosan részt kifejthetnéd, mert ez így fikció egyelőre. Szerintem kölcsönjátékost akar belőle csinálni legfeljebb.

    Fabregas pontosan tökéletes alternatíva egy támadóbb felfogású felálláshoz és emellett végre van egy saját nevelésű ifink, aki legalább epizódszereplő. Maximum egy kiöregedett, nem játékigényes squad playert hoznék arra a posztra, akinek meg van mondva, hogy valszeg soha nem fog játszani. Schneiderlint elhozni egy talicska pénzért, hogy utána ugyanúgy ne játsszon tök felesleges. Fájna kb 25-30 millába és keresne 100 k-t egy cserejátékos, aki helyből cserejátékosnak is érkezik. Vagy a másik megoldás, hogy mehet Fabregas Isten hírével aztán vegyünk egy játékban lévő, értelmezhető játékost, akinek nem kell újraépítani a karrierjét.

   • “A látványosan részt kifejthetnéd, mert ez így fikció egyelőre”
    Conte maga nyilatkozott ebbéli terveiről, ennek hűen ha RLC szerepet kapott, szinte mindig támadó is volt. Az meg, hogy kölcsönjátékos lesz, szintén egy opció, de ez a tényen nem változtat, hogy Chalón kívül nincs/ nem lesz emberünk oda.

    “Fabregas pontosan tökéletes alternatíva egy támadóbb felfogású felálláshoz ”
    De helyettesítéshez meg nem, és ez a lényeg.

    Én nem mondom, hogy Schneiderlin lenne a legtökéletesebb, mert nyilván nem, de télen nem sok olyan cdm lesz a piacon, aki képviseli azt a minőséget, hogy Kantét ne teljesen, de viszonylag jól pótolja.

   • Endy919

    Lótuszcsíkból szerintem itt már soha sem lesz senki.

   • Egyébként én sem látom sok esélyét. Aki egyszer felkerül a loan-listára, az többé nem igazán kerül vissza a csapatba.

   • Sir Idemitirjak

    Egy fiatal angol tehetség éppen az idén került be a kezdőbe!

   • Endy919

    Cahill?

   • Sir Idemitirjak

    Moses

   • Endy919

    vicc volt -.-“

   • Sir Idemitirjak

    Gondoltam, csak ő nem volt a loan army tagja, így biztosra mentem

   • mohacsia

    nigériai

   • Endy919

    Lemaradtál Redknapp nyilatkozatáról?

   • mohacsia

    Ja tényleg 😀

   • Egyébként Mózest nem is lenne rossz ötlet előhozni kivételként, mert ő valóban a loanlista pereméről került vissza a kezdőbe, viszont neki cseszettül nagy mákja volt. Egyrészt az, hogy Conte a semmiből 180-as fordulatot vett, másrészt hogy kicsaptuk a nyáron Cuadradot, akit eredetileg szántunk volna a posztjára, csak mert eleinte meghiúsult a 3 védős system bevezetése.
    De ilyen mákja Moszin kívül még senkinek nem volt kb.

   • ez főként rajta múlik gondolom. Én Chalo óta nem merek ilyesmit ennyire biztosan kijelenteni 🙂

   • mohacsia

    Értem a véleményed, de szerintem nem fogják megcsinálni Fabregassal, hogy a Matic-Kanté tengely elsőszámú helyettese se ő legyen. Legalábbis ahogyan most kinéz a helyzet, hogy viszonylag játszogat, számítanak azért rá. Kanté eltiltásánál is ő kapott szerepet. 200 k-s fizuval semmi értelme sokadik opciónak tartani, még a mostani szerepe is erősen luxus kategória.

   • Fabregast egyértelműen a kezdőbe szánjuk majd, ha a helyzet megindokolja a 3-5-2-re való végleges átállást.
    Kanté eltiltásánál csak azért dobtuk be, mert más játékosunk már nincs cm posztra, akit kockázat nélkül be lehetne vetni, de ettől függetlenül érződik, hogy kontráknál Matic nélkül nagyon nagy nyomás alá kerül a védelem.
    Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Oscar kiesésével minden btb játékost eltávolítottunk a csapatból, és az, hogy cm poszton mennyire szűkösen voltunk jelzi, hogy Maticsból faragtunk btb-t.
    Egyszóval valaki kelleni fog, aki Kanté-t elfogadhatóan tudja pótolni, és jelenleg váltani is hajlandó játékost oda a francián kívül nem igazán lehet találni.

   • mohacsia

    Mondjuk Mikel még a keret tagja, szerintem backupnak jó lenne év végéig, amikor lejár a szerződése. Vagy már tuti, hogy megy? Marseille? Nem bízom benne, hogy egy Sch jelentékenyen jobb szintet tudna hozni beugróként. Mikel amit tud azt üzembiztosan tudja álmából felébresztve is, padozás hosszától függetlenül.

   • Mikel jelenleg az a játékos, akinél a vészmegoldások is előkelőbb helyen szerepelnek a csapat hierarchiájában. Conte már a kinevezése óta margón tartja, én elképzelhetetlennek tartom, hogy rá még akár csereként is, de támaszkodnánk. Még Luizt és Williant is előbb raknánk be oda szerintem, mint őt.

   • “Conte már a kinevezése óta margón tartja”
    Ami amúgy némileg fura. Eleinte azt hittem, csak azért van, mert teljesen kihagyta az alapozást az olimpia miatt, de azóta azért már bőven edzett a kerettel, mégsem rémlik, hogy akár a padra is odafért volna

   • Endy919

    Schlupp ? 😀

   • ez a keresztje most egy ideje 🙂 pedig nem is japan..
    :DD

   • En Okazakit hoznam

   • Endy919

    Nagatomo ? 😀

   • Ti kikben reménykedtek arra, hogy elvállalja a padon rohadást őszintén úgy, hogy fél év múlva ne menjen kölcsönbe, és kelljen még egy utódot keresni?

   • mohacsia

    Messi? 😀

   • Endy919

    Azért egy random futni tudó fekánál több kéne , még a padra is.

   • mohacsia

    Esetleg valaki, aki játszott futball meccset az elmúlt esztendőben(ha már szilveszter van)? 😀

   • Sir Idemitirjak

    Akkor nem vesszük vissza Ramirest.

   • Endy919

    Rami egy klasszis.

    Ha rajtam múlna ezért kaptál volna egy 10 éves bannt…

   • Sir Idemitirjak

    Ez nagyon magas labda volt.
    Ha mindenki oszthatna bandit akkor már sok évnél járnék! 😀

   • Endy919

    Már a következő életednél járnál 😀

   • mohacsia

    Te is!

   • Endy919

    Engem mindenki szeret ! Te meg csak irigykedsz , hogy nem lehetsz szlovák 😉

    :DDDD

   • mohacsia

    Tuti ez van a háttérben 😀

    Én szlovák szeretnék lenni, Cech meg japán, kinek mi… 🙂

   • Endy919

    Legalább nekem azt dobta a gép , aminek örülök 🙂

   • mohacsia

    Dobhatott volna szlovákabb nevet, de hát semmi sem tökéletes!

   • Endy919

    Nekem ez is tökéletes 🙂 . De neked lehet , hogy a következő életedben meglesz a full szlovák név ! 😀

   • mohacsia

    Kurvára meglepődnék, szerintem megdöglök és elporladok, de ha mégse, akkor sem élek olyan szörnyű bűnös életet, hogy ilyen kibaszást érdemeljek 😀

   • Endy919

    Akarod mondani , megtiszteltetést … 😀

   • mohacsia

    Igen, igen azt akartam, csak hát félre gépeltem 🙂

   • Endy919

    Semmi gond. A lényeg , hogy tisztáztuk 🙂

   • Lel, ez honnan? 😀 Oké, hogy feka, és gyors, de ha kb. ennyit látsz belőle, akkor totál értelmetlen a vita. Lejjebb már részleteztem miért érné meg tenni egy próbát.
    De lehet konkrétumot is bedobni, ha van jobb ötleted.
    Csak azt se felejtsd el, hogy a VB előtt másfél évvel egy minőségibb játékos sem fog azért ide igazolni, hogy Mózesék cseréje legyen.

   • Sir Idemitirjak

    Aina!

   • Endy919

    Ghoulam , és rotálva lenne Alonsoval ? 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Még jó is lenne, ha nem 50 millió lenne a minimum amiért elengednék.

   • Endy919

    Van pénz . Egy vízhodró fiúért most kaptunk 60 milliót :O

   • Sir Idemitirjak

    Azt inkább egy KHra költeném vagy Hazard mellé egy társra, de mindenképp kezdőjátékosra. Ahogy múllik az idő egyre jobban azt érzem, hogy az a 60 millió is kevés volt érte.

   • Ghoulam jelenlegi csapatában alapember, mindemellett kimagaslóan drága is.
    Értem én, hogy te általában mindig olyan játékosokkal akarod telerakni a padot, akik a riválisoknál kezdők lennének, de ez a valóságban láttuk mennyire működött Schürrlével, Cuadradóval, vagy éppen most Batsuval.

   • Endy919

    “Értem én, hogy te általában mindig olyan játékosokkal akarod telerakni a padot, akik a riválisoknál kezdők lennének”

    Azért ez távol áll az igazságtól. És Ghoulamot inkább a kezdőbe raknám. Alonsonál azért jóval jobb játékos.

    Schürrlét a mai napig sajnálom , hogy eladtuk. Sokkal több volt benne , csak aztán a fenomén nem hagyot neki elég teret. Cuadrado érkezésekor is írtam rögtön , hogy az ultra bukta lesz . Nem is értettem , hogy minek jött.
    Misiről pedig továbbra is az a véleményem , hogy őt nem Conte kérte , hanem Emenalo hozta.

   • De az most tök mindegy, hogy te miként vélekedsz ezekről a játékosokról, ők bemutatták, hogy fél évnél többet nem fognak leülni a padon, főleg nem egy VB előtti évben.
    Te most bedobtad Ghoulamot, akiért teljesen felesleges lenne egy valag lét kidobni, mert nem hiányposztra jön, csak azért, hogy egy 30 milliós játékost a padra túrjon, aminek őszintén semmi értelme úgy, hogy egy jó cserét a padra már ennek töredékéért találnánk. Mindemellett azt se felejtsük el, hogy zéró az esélye annak, hogy Ghoulam januárban dobbantson.

   • “a fenomén nem hagyot neki elég teret”
    Csak ezt ne. Bajnokok lettünk. Pont. Ennyi. A többi csak melléduma. 11 ember fér a csapatba, minden kib*szott edző alatt.

   • ő nem lesz jó, meghalt a Gyűrűk Ura végén

   • Már volt róla szó, wingernek tökéletes lenne a padra.

   • Endy919

    Kerek 140 percet játszott idén a bajnokságban. Biztos egy olyan játékos kell nekünk, aki egy kiesni készülő csapatba sem fér be ? 🙂

  • O_O

 • szeszfabresz

  MATCHDAY!!!

 • Pingback: cheap madden 17 coins mobile coins seller()

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com