Blog bejegyzés

Mi lesz veled Premier League?

Sajnos egyre jobban megszaporodtak a fertőzések a csapatok háza táján ezért az FA sorra halasztja el a mérkőzéseket. Nálunk is találtak Kován kívül további 2 játékost, ha igazak a pletykák akkor Lukaku és Hudson-Odoi kényszerül kihagyni a találkozót. Reménykedjünk benne hogy egyáltalán meg lesz tartva, mivel az Everton közel sincs jó formában, sőt konkrétan nagyon rezeg a pad Benítez alatt, egy esetleges vereség akár az állásába is kerülhet.

Nem is csoda mivel az elmúlt 10 találkozójukból mindössze egyszer hagyták el győztesen a gyepet, igaz akkor pont az Arsenal ellen. Ezen kívül van még 2 döntetlenjük és 7 vereségük. A rossz szereplésük egyik fő oka a rendkívül gyengén teljesítő hátsó szekciójuk, csak 3 csapat kapott tőlük több gólt a bajnokságban. Igaz az utolsó 4 forduló alapján nem akkora nagy a kontraszt a 2 csapat hátsó sora között, mivel ezeken a találkozókon a korábban megszokottakkal ellentétben 7 gólt is berámoltak az ellenfeleink, azóta nem volt egy kapott gól nélküli meccsünk sem. Remélhetőleg nem folytatjuk ezt a sorozatot és végre megint egy clean sheetnek örülhetünk a nap végén. A vendégek helyzetét az sem könnyíti meg hogy gyakorlatilag a fél csapatuk kisebb-nagyobb sérüléssel küszködik, így megtippelni is nehéz hogy milyen tizenegyet küld fel a gyepre a spanyol tréner. A sérültek közül állítólag többen már játékra jelentkeztek, de Lukaku esetéből tudjuk hogy nem mindig kifizetődő ha a sérülésből felépült játékosokat idő előtt bevetjük. A legnagyobb hiányzó egyébként egyértelműen az a Calvert-Lewin lesz aki az elmúlt években a Toffies első sámú gólgyárosává nőtte ki magát.

Dominic Calvert-Lewin 3 meccsen lépett idén pályára és így is a 2. helyen áll a házi góllövőlistán

Hazai oldalon sem lehet felhőtlen az öröm az utóbbi hetek felemás eredményei miatt. Igaz úgy nehéz hogy a középpályán alig van bevethető emberünk már jó ideje, és az aki igen az sem teljesen 100%-os, gondolok itt az aranylabda bronzérmes Jorgira. Kovacic felől biztató híreket kaptunk, már érett a visszatérése, majd ahogy már korábban említettem elkapta a covidot, így kénytelen tovább várni a visszatéréssel. Kanté állapota javult de nem hinném hogy megkockáztatja Tuchel a kezdőbe nevezését. Így nagy valószínűséggel az utóbbi időben megszokott Jorgi-RLC duó fog kezdeni középen. Körülbelül ennek a duónak az összeállására datálhatjuk a védekezésünk visszaesését. Ezért nagy téttel nem fogadnék hogy az Everton nem talál be ma. Legnagyobb feladata Tuchelnek a fejekben rendet rakni, mivel az elszenvedett góljaink többsége nem szervezetlenségből hanem egyéni hibákból adódott.

A csapat védekezése nagyon megsínylette Kanté hiányát, akinek sajnos nincs igazi alternatívája

Amiben bízhatunk az az utóbbi időben formába lendült támadósorunk, Mount vezérletével. Az ifjú angol titán nagyon nagy formában játszik az elmúlt 1 hónapban, gólok és a gólpasszok tekintetében is kiemelkedik az utóbbi időben. Rajta kívül elmondható hogy Ziyech, Werner és Lukaku is betalált mostanában, így már nem lehet azzal cikizni az elől lévőket hogy a védőink több gólt lőnek náluk. Az utóbbi hetek javuló támadójátéka és romló védekezése miatt a gárda kicsit a Lampard féle csapatra emlékeztet, amikor is ment az adok kapok, melyből nem mindig jöttünk ki jól. Reméljük ma nem így lesz és újra egy nagyon szervezett hazai csapatot láthatunk a Stamford Bridgen.

Lépéshátrányban vagyunk a 2 napja gálázó Cityvel szemben, és jó eséllyel a Liverpool is begyűjti ma mindhárom pontot, így csak és kizárólag a győzelem lehet elfogadható ma. A mérkőzést a Digi Sport1 fogja élőben közvetíteni, mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com