Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Liverpool 1-2 Chelsea

Hátrányból felállva egy debütáló Emereson és egy fantasztikus Hazard szólógólnak köszönhetően sikerült túljutni a Liverpoolon a Carabao Kupa 3. fordulójában.

A héten kétszer kell szembenézni a Liverpoolal és az első (kevésbbé fontos) akadályt sikerrel vette a csapat az Anfielden – még ha ez a mérkőzés köszönőviszonyban nem lesz a szombatival.

Sarri 8 helyen változtatott a kezdőben a West Ham ellen döntetlent játszó csapaton. Bár a sokak által kezdőbe követelt Hodson-Odoi nem kapott lehetőséget, jó volt újra pályán látni Cesc Fabregast és újra a pályán köszönthettük a vezetőségnek múlt héten ultimátumot adó Gary Cahillt is.

A túloldalon Milner, Keita és Mané kezdett a legerősebb liverpooli felállásból. Salah és Firmino is csak a padon foglalt helyet. Középcsatárban korábbi játékosunk Sturridge kezdett.

Az idén mår megszokott labdatartó játékot vette elő a Chelsea idegenben is, bár közel sem sikerült felborítani a pályát. 1-1 kósza lehetőség adódott a hazai kapu előtt, de nem igazán akadt komoly védenivalója Mignoletnak.

Az első helyzetek Morata nevéhez fűződtek, először egy mesteri Fabregas átadást kezelt le közel sem tökéletesen, így a kiérkező Mignolet mellett/felett már nem tudta elpöcköli a játékszert.

Pár perccel később ismét a spanyol csatáré volt a főszerep, de újfent csak a fejünket foghattuk, mert beadás helyett kisodródott helyzetből csak egy fél helyzetre futotta, amit Mignolet védett.

A Liverpool ezután aktivizálódott és több komoly lehetőség is adódott a vendéglátók előtt. Mané, majd Sturridge is megszerezhette volna a vezetést, de előbb Azpilicueta majd Cahill mentett hősiesen a kapu előtt.

A nyomás és a hangulat is fokozódott, így Keita esését követően egy emberként hördült fel az Anfield közönsége, azonban Kevin Friend játékvezető továbbot intett – teljes joggal. Talán inkább a Chelsea szurkolók lehettek volna frusztráltak az elmaradt sárga lap miatt…

A Vörös helyzetek folytatódtak a félidő végéig és már csak Caballerón múlt, hogy nem vezet a Liverpool.

A lehető legjobbkor jött a szünet, azonban a második félidő nem úgy indult, mintha nagyon sikerült volna megnyugtatni a srácokat az öltözőben.

Alig 30 másodperc elteltével Christensen ajándékozott egy labdát Sturridgenak, aki eltolta Caballero mellett, majd 13 méterről az üres kapu mellé lőtt.

A saját kapunk előtti totális káosz folytatódott 7 perccel később, amikor Barkley hozta helyzetbe Manét, de Caballero ismét a csapat segítségére sietett. Majd joggal üvöltötte le a középpályás haját…

Egy óra játékidőt követően azonban bekövetkezett, ami már nagyon benne volt a levegőben. Egy jobb oldali rövidzárlatot követően Mané szerezte meg a labdát és hiába védett ismét nagyot Caballero, a kipattanót Sturridge gyönyörű mozdulattal helyezte a hálóba. 1-0.

Ekkor már pályán volt Eden Hazard is, akinek kellett egy pár perc, hogy felvegye a játék ritmusát, Kanté beállásával azonban egy csapásra sikerült elkapni a fonalat. Keita faltját követően Hazard állt a labda mögé – Willian hiányában ekkor már. Beadásába Barkley tudott belecsúsztatni, amit Mignolet még hárított, a kipattanóra azonban Emerson reagált a leggyorsabban, aki így megszerezte élete első Chelsea-s gólját. 1-1.

Pillanatokkal később újra előnybe kerülhetett volna a Liverpool, de Sturridge ezúttal a keresztlécet trafálta telibe. Az igazi mágia azonban ezután következett…

Hazard kért labdát a félpályánál, varrt egy kötényt Firminónak, majd folytatva az akciót visszakérte a labdát az oldalvonalnál, ahonnan látszólag kilátástalan volt a helyzete. Egy lenyűgöző mozdulatsort követően a tizenhatoson belül találta magát a belga, jobb külsővel megkerülte Morenót és kíméletlenül kilőtte a hosszút. 1-2.

 

A hátralévő időben nem történt változás, így Sarri továbbra is veretlen tétmérkőzésen a Chelsea kispadján és bizakodva várhatjuk a szombati “visszavágót” a Bridgen, ami várhatóan egy teljesen más mérkőzés lesz.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com