Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Everton 0-0 Chelsea

Hiába az elképesztő statisztikai fölény és az Everton teljes impotenciája, nem sikerült gólt begyötörni Pickford hálójába, így gól nélküli döntetlennel “ünnepeljük” a karácsonyt.

Gyakorlatilag a játék minden elemében sikerült felülmúlni a hazaiakat, ám a gólvonalon túl csak nem sikerült juttatni a labdát, bár többször jártunk igen közel hozzá. Kétszer Jagielka tisztázott a gólvonalról, Ashley Williams pedig a saját kapufáját trafálta telibe.

A kezdőben egyetlen változás történt a múltheti Southampton elleni bajnokihoz képest, Cahill helyett Rüdiger kapott helyet a védelemben.

Marcos Alonso letöltötte eltiltását a Bournemouth elleni Ligakupa negyeddöntőn, Morata azonban pont most hiányzott, mivel begyűjtötte 5. sárgáját a Cseresznyések ellen.

Akadémiai nevelésünk Callum Hudson-Odoi ismét helyet kapott a kispadon, csakúgy mint a hétközi mérkőzésen. A túloldalon Wayne Rooney betegség miatt hiányzott.

Rögtön a mérkőzés elején bekezdtünk, egy szép labdajáratás végén Moses kanyarította középre a labdát, Eden Hazard azonban nem tudott beleérni a beadásba.

Percekkel később Pedro – aki tavaly brutálisan nagy gólt lőtt ebben a párosításban – próbálkozott, azonban épphogy kapu mellé durrantott.

10 perc telt el a mérkőzésből és egyre inkább érett a gól, Jagielka azonban kétszer a gólvonalról tudott tisztázni pár másodpercen belül. Előbb Bakayoko nem túl ügyes próbálkozását rúgta el, majd Alonso sistergős lövése találta őt telibe.

Hazard folyamatosan meg tudta verni emberét, csak szabálytalan módon lehetett megállítani, a Bakayoko-Kanté tengely pedig áthatolhatatlannak tűnt, így az Everton gyakorlatilag a félpályán is nehézkesen tudott átjönni.

A félidő felénél jó helyről járt szabadrúgás, a labda mögé Willian és Alonso állt. Tökéletes ballábas szög, ráadásul Alonso brutális hatékonysággal lőtte ezeket mostanság. Végül Willian vágta fölé a lehetőséget…

A hazaiak első lehetősége Davies nevéhez fűződött, aki egy gyors kontra végén elég gyatra kísérlettel próbálkozott, ami bőven elkerülte Courtois kapuját.

10 perccel a félidő vége előtt Bakayoko szerzett labdát, amivel lendületből meg is indult. Willian és Pedro segített két oldalról, végül Pedrót választotta, Pickford azonban gyönyörűen tornázta léc fölé a spanyol életerős lövését.

A félidő végén meleg helyzetbe kerültünk saját kapunk előtt, Christensen könnyelműségét követően, akitől Calvert-Lewin szerzett labdát. A fiatal támadó azonban hiába szerzett jól labdát, nem adta le az üresen érkező Sigurdssonnak, így elhalt a helyzet.

A félidőben kettőt változtatott Allardyce, Williams és Sandro érkezett Davies és Lennon helyére.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, az Everton hátát dörzsölte a háló, a Chelsea pedig kósza helyzetekkel jelentkezett.

5 perc telt el a második játékrészből, amikor kényszerűségből kellett változtatniuk a hazaiaknak, a megsérült Gueye helyett Baningime érkezett.

Eden Hazard továbbra is céltáblaként működött, Keane is besárgult róla az 56. percben.

Az áttörés azonban csak nem jött meg, ezért Pedro helyett Fabregast küldte pályára Conte. Ezzel átváltva a korábban jól működő 3-5-2-es szisztémára.

15 perccel a vége előtt kerültünk legközelebb a gólhoz, de Williams balul elsült labdaérintése után kifelé pattant a felső lécről a labda, ami után fel tudtak szabadítani a hazaiak.

A legvégén még egy megpattanó Fabregas lövés okozott riadalmat az Everton szimpatizánsok körében, a labda azonban az alapvonalon pattogott ki.

A slusszpoén pedig a hosszabbításban következhetett volna, de Keane teljesen zavartalan körülmények között a felső kapufa fölé fejelt, így maradt a 0-0.

Következik a Boxing Day, ahol a Brighton csapatát fogadjuk a Bridge-en.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com