Blog bejegyzés

Visszatérni a helyes ösvényre!

Csakis ez lehet a cél ma este a Huddersfield ellen, azt ugyanis nem engedhetjük meg magunknak, hogy újabb, papíron kötelezőnek vélt három pontot engedjünk ki a kezünkből.

A legutóbbi West Ham és az azt megelőző Atletico elleni meccsen bár felborítottuk a pályát, a győzelem egyik alkalommal sem sikerült, sőt szombaton a londoni derbin még Moyes és csapata is a képünkbe röhögött.

Szerencsére a közvetlen riválisok közül mindenki botlott – tegyük a szívünkre a kezünket, a City nem tartozik közéjük, felesleges címvédési álmokat dédelgetnünk -, így a tabellán csak összesűrűsödött a mezőny, az viszont nem túl jó üzenet a részünkről a kiscsapatok felé, hogy amit a nagyoktól elveszünk pontokat (MU, Pool, Arsenal), azt Robin Hood módjára nekik ajándékozzuk (Burnley, Crystal Palace, WHU).

Éppen ezért jó lenne végre valami erődemonstráció féle a részünkről, amivel már időközben kiderült BL-ellenfelünknek és szurkolóinak is üzenhetnénk. De ne legyünk telhetetlenek, esetünkben a három pontnál most nincs fontosabb.

Bajnoki meccset 1971-ben játszottunk utoljára mai ellenfelünk otthonában, akkor 2-1-re nyertünk. A terrierek idén otthon meglehetősen harapósak, erről az MU tudna mesélni leginkább, de rajtuk kívül a Newcastle, a WBA és a Brighton is megégett a Kirklees Stadionban, ahol a Soton és a Leicester döntetlenre végzett és csak a ManCity, valamint a Tham tudott nyerni. Amire érdemes lehet figyelnünk viszont, hogy vendéglátónk szerezte a legkevesebb gólt idén a PL-ben a második félidőket tekintve (3), viszont a legtöbbet kapta ebben a periódusban (19).

Mint tudjuk, nálunk sem rózsás a helyzet, igazi kétarcú csapat lettünk idén, aki bárki ellen képes nyerni, de akárkitől ki is kaphat. Ettől függetlenül tartjuk harmadik helyünket a tabellán, a legtöbb fejesgól (9) továbbra is a mi nevünk mellett áll, az viszont biztos, hogy Morata nem fogja gyarapítani a találatait, rá ugyanis kisebb sérülés miatt ma nem számíthatunk. David Luiz is egyelőre táppénzen van, Drinkwater viszont elutazott a csapattal és elvileg bevethető.

Reméljük, megszületik ma a 100. gól, melyben Eden Hazard szerepet vállal

Ha Victor Moses ma pályára lép, úgy az a nigériai 200. angliai fellépése lesz, (jelenleg így áll: Chelsea 66, Wigan 74, Liverpool, Stoke 19-19, West Ham 21.), Eden Hazard pedig 100. PL góljában való részvételét ünnepelhetné egy találattal, vagy egy assiszttal (62 gól, 37 gólpassz).

Marcos Alonsonak és Rüdigernek kell figyelnie a lapokra, ha valamelyikük sárgát kap, kihagyni kényszerül a szombati, SOTON elleni összecsapást.

A találkozót Andre Marriner vezeti majd, akiről idén nincsenek jó emlékeink, egyszer fújta a sípot, méghozzá a Crystal Palace elleni vereségünk alkalmával.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com