Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Chelsea 0-2 Liverpool

Régi-új posztunkat indítjuk útjára. A formulát ismeritek és tőletek is várjuk, hogy mi a véleményetek 1-1 mérközés után. Birghton ellen még megúszták a srácok, azonban a Pool ellen már nagyítóval figyeltük a játékosok minden egyes lépését…

Mai értékelésünket Dani Gergő Mihály (D.G.M.) szerkesztőnk és Szalkai Balázs (Sz.B.) főszerkesztőnk állította össze.

 

Kepa: 2.0

D.G.M.: Nem lehet már róla mit mondani. Az a maradék ész érv is elkezd mellőle kifogyni. Van, hogy tényleg kiszolgáltatottá teszi a védelem, de erre a posztra tekintélyes kisugárzás kell, ez nála egyre kevesebb. Már az első félidőben is volt egy vakmerő kijövetele, de Christensen akkor még megmentette az irháját. A második gól kariusi szintre „emelte”.

Sz.B.: Már majdnem örültem, hogy jó meccset zárhat, persze szigorúan a saját mércéjével nézve, aztán kiderült, hogy Karius videókat nézett a szünetben…

Alonso: 3.5

D.G.M.: Nem ő volt a fő bűnbak most, de azért csak megerősítette, hogy nagyon várjuk már Chillwell bemutatkozását. Minden irányban lassú, rosszul helyezkedik, az ellenfelek szélsői pedig röhögve futják le.

Sz.B.: “Ó Alonso, miért vagy még itt Alonso”… Az ő teljesítménynél már csak az nagyobb rejtély, hogy ezt hogy tudta alulmúlni az edzéseken Emerson.

Zouma: 5.0

D.G.M.: Az előző szezon újraindulása során jobban játszott a korábbiakhoz képest és ehhez tartotta magát az új bajnoki rajt során is. Sajnos azonban az emberhátrány beálltával enervált lett kissé a játéka.

Sz.B.: Egy ilyen meccsen hozta a kötelezőt, de van mit bizonyítania, hogy vezér legyen, vagy akár rendszeresen alapember.

Christensen: 3.5 

D.G.M.: Vissza lehetne vezetni a kapusproblémára azt, hogy ő maga akarta megállítani Manét, de buta döntést hozott. Talán elég lett volna az is, ha csak kibillenti egy ütközéssel a Liverpool 10-esét. Előtte hiába korrigálta Kepa hibáját, kiállításával szerencsétlen helyzetbe hozta a csapatot.

Sz.B.: Sajnos megtörtént, ami szokott szegény dánunkkal. Nem tud zsinorban egynél több meccset hiba nélkül végigjátszani.

James: 5.0

D.G.M. : Brightonban hátára vette a brigádot, de ezúttal beleszürkült a pályába. Nagyot kellett küzdenie Mané oldalán, a párharcot pedig az idő előrehaladtával el is veszítette. Minden esetre van jövője neki ennél a klubnál, nem is akármilyen.

Sz.B.: Nagyot küzdött Mané ellen, de el is fáradt, így előre nem maradt ereje, de talán az egyetlen pont a védelemben, ahol nyugodt vagyok a játékosállományt illetően.

Jorginho: 3.5

D.G.M.: Nem ilyen centenáriumi szereplésre vágyik senki sem. Kevés progresszív passz, amikkel próbálkozott, azok sem találtak embert. A semmiből jött büntető egy halovány reménysugarat nyújtott a csapat számára, s neki kutya kötelessége lett volna azt berúgnia. Vele is csak többen voltunk a pályán, jobbak nem.

Sz.B.: Másik rendszeres bűnbak nálam Alosno mellett. Megint kijött, hogy nem bírja az angol foci brusztolását és tempóját.

Kovacic: 6.0

D.G.M.: Jó játékkal tért vissza a csapatba az eltiltás után. Továbbra is remekül bánik a labdával: jól fedezi, jól hozza ki, megfelelő helyre tudja átadni. Nyugodt lehet mindenki, ha ő bukkan fel a védelem előtt. A második félidőben sajnos neki sem volt aztán sok lehetősége érvényesíteni az erényeit.

Sz.B.: A legnagyobb fejlődésen ment keresztül tavaly, idén se álljon meg, ez egy rajtnak rendbe volt a részéről.

Kanté: 6.0

D.G.M.: Akár el is felejthetnénk a 4-3-3-at és átállhatnánk 4-2-3-1-re. Kanté és Kovacic remekül kiegészítené egymást. A horvát erényeit ecseteltem, de passzolna mellé a kis francia vasgolyó a nagy mezőnymunkájával. Beleillett abba a kontrajátékba, amit Lampard kitalált, de az is csak sajnos 44 percig valósult meg.

Sz.B.: Előttem szólóhoz csatlakozva, K&K középpályát várnék innentől kezdve, előre úgy is vagyunk bőven. Az ő klasszisát mutatja, hogy ha egyszer elveszi tőle valaki a labdát rögtön címlapokra kerül.

Werner: 5.5

D.G.M.: Az elánnal most sem volt gond. Lampard ezúttal kitette a balszélre, hogy most ne kelljen olyan nagydarab védőkkel találkoznia (ahogyan azt a brightoni meccs után mondta), de Fabinho így is „betalálta” párszor (aki most azért posztján kívül játszott). Egy-két alkalommal volt lehetőség abban, mikor meglódult, de az egyik pillanatban nem lőtt elég jól, a másik során meg sokat hezitált. Jó lesz a srác, de hozhatott volna jobb döntéseket is.

Sz.B.: Izgult, kapkod, de nagy potenciál van benne. Időt kell neki adni és meg fogja hálálni sok-sok góllal. Hajrá Timo!

Mount: 4.5

D.G.M.: Remélhetőleg Frankie most már tényleg megtanulta, hogy ő nem szélső, főleg nem a Liverpool ellen. Súlytalan volt az egész meccsen, de egy Ferraritól sem szabad elvárni, hogy felkaptasson a dűnéken.

Sz.B.: A küzdeniakarása mindig üde színfolt. A potenciál ott van benne, hogy igazi klasszis legyen és vezér ebben a csapatban. Ez ma egy gyengébb nap volt tőle.

Havertz: 4.5

D.G.M.: Egy újabb meccs, mikor testidegen poszton játszott (Mounthoz hasonlóan). Most hamis kilencesként kellett volna helytállnia, amiben azért utolsó németországi szezonjában jól működött, ám akkor az Ajax-sulin szocializálódó Peter Bosz dirigált neki, s nem egy olyan edző, aki kontrából akarta legyőzni a PL-címvédőt. Tegyük hozzá jó ötlet volt Lampardtól, csak nem a megfelelő embereket használta hozzá. Giroud például kimondottan az ilyen szituációkat szereti.

Sz.B.: Van egy olyan érzésem, hogy az első néhány meccsén Lampard megmutatja neki mit nem tudott eddig, vagy hol nem játszott eddig, hogy szokja, aztán engedi szabadjára Kait. Reméljük berobban a közeljövőben

 

CSERÉK

Tomori: 5.0

D.G.M.: Havertz lett a cserekényszer áldozata és saját nevelésű középhátvédünk kapta a feladatot, hogy helyettesítse a második félidőben Christensent. Az előző szezonban a remek kezdés ellenére fokozatosan kiesett a pikszisből, így a mostani félmeccses teljesítménye üde színfolt volt a körülményekhez képest. Nem kell piedesztálra emelni, de lehet átgondolja a klub, hogy elpasszolja-e valahova kölcsönbe.

Sz.B.: Végre, végre, végre. Ez az volt, amit a fiatal Zoumától, vagy tőle várnánk, Legyen ebből rendszer, mert akkor legalább egy biztos pont lehet középen a védelemben.

Barkley és Abraham kapott 10-10 percet, de nem tudtak hozzátenni a meccs képéhez.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com