Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Chelsea 6-0 Barnsley

Szerda este hoztuk a kötelezőt és könnyed győzelmet arattunk a Ligakupában. Bár ennél már csak fontosabb meccseink lesznek a szezonban, ez nem jelenti azt, hogy ne pontoznánk kedvenceink teljesítményét.

Mai értékelésünk két bloggerünk, Tóth Máté (T.M.) és Pécsi Zalán (P.Z.) tollából származik.

/Ahány szurkoló, annyi megközelítés, így végső pontszámként a két vélemény átlagát láthatjátok, az egyénileg adott pontokat pedig az indoklások végén, zárójelben találjátok/

Caballero: 8.5

T.M.: A Barnsley nem bohóckodni jött a Bridge-re tegnap, és ezt a kaput eltaláló lövéseik száma is jól mutatja (szám szerint 9). 38 (lassan 39) éves hálóőrünk magabiztosan védett a kapuban, így kapott gól nélkül hoztuk a kötelezőt. (10)

P.Z.: A csapat kritikája, hogy ennyi dolga volt egy másodosztályú ellenféllel szemben, de ez az egyensúlyt a meccsfitnesz oltárán feláldozó kezdőnk ismeretében talán ez még belefér. Mendy érkezésével lehet, hogy huzamosabb ideig nem láthatjuk a Kopaszt, de tegnap ismét bizonyított, hogy szükség esetén lehet rá számítani. (7)

Azpilicueta: 7.5

T.M.: Kapitányunk visszatért sérüléséből, és korrekt meccset játszott. Ettől függetlenül látszott még rajta a kihagyás, ezért az egy pont levonás részemről. (9)

P.Z.: Bár kapitányunk a bajnokságban még nem jutott érdemi szerephez, a Ligakupában a tőle megszokott munkamorállal dobta be magát. Amit kellett azt gond nélkül megoldotta, de egy blokkot leszámítva nem sok emlékezetes momentum fűzhető a nevéhez. (6)

Tomori: 7.5

T.M.: Tomori a Pool ellen óriásit játszott miután kényszerből becserélte őt Lampard a félidőben. Most sem volt rossz, bár emlékeim szerint neki volt hátul a legtöbb eladott labdája. Azt azért szép volt látni, hogy a rangidős Silvával mennyire jól megtalálják már most az összhangot. Ha marad nálunk, akkor a jelenlegi játéka alapján biztos, hogy lehetőséghez fog jutni. (8)

P.Z.: Két középhátvédünk közül ő volt a proaktívabb, rendszeresen lépett fel eredményesen a vendégek visszalépő támadóival, passzjátéka pedig továbbra is nagyszerű mindkét lábával. A ’Pool elleni kitűnő beugrása után ismét megmutatta, hogy érdemes megfontolni a kezdőbe nevezését. (7)

Thiago Silva: 7.5 

T.M.: Thiago Silva jelenléte már most megszilárdította az egyébként rizikós védelmünket, így pozitív volt látni a brazil debütálását. Az egyik eladott labdájából majdnem gól lett, de ezen kívül nem volt rossz mozdulata az egész meccsen. Az erős Barnsley pressingtől sem illetődött meg, szóval összességében kijelenthetjük, hogy hoztunk egy tapasztalt, magabiztos veteránt hátulra. A kondícióját illetően még biztos van hova fejlődni, elvégre is a BL döntő óta nem játszott tétmérkőzést, és az edzést is csak késve tudta megkezdeni a kötelező karantén miatt, de a látottak alapján nem kell félteni őt. (9)

P.Z.: Tekintve, hogy csak néhány napja állhatott edzésbe, ennél többet nem várhattunk. Az első félidőben volt egy könnyelműen eladott labdája, de ezt – és talán egy pontrúgás utáni kavarodást – leszámítva hozta, amit egy ilyen szintű hátvédtől elvárhatunk. Erős közepes. (6)

Silva jól mutatkozott be

Emerson: 7

T.M.: Emersonra sem lehet panaszunk, jól mozgott az egész meccsen, bár néha hátul voltak eladott labdái. Chilwell becserélése után fentebb ment, így gyakorlatilag egy bal szélső pozícióban fejezte be a meccset, ahol szintén magabiztosan játszott. (9)

P.Z.: Az összképet tekintve nem segített rajta, hogy a cserék miatt a második félidőben negyedóránként a pálya legkülönbözőbb pontjain kellett helyt állnia, de még egy másodosztályú gárda ellen is szembeötlőek voltak hiányosságai. Főként irritáló, milyen sokszor akaszt meg ígéretes támadásokat azért, mert jobb lábát támaszkodáson kívül semmire nem képes használni. Ha másnak nem, búcsúmeccsnek azért jó volt. (5)

Barkley: 9

T.M.: Nyilván nem ő lesz a MoTM, de nálam az egész meccsen a legkiemelkedőbb az Barkley volt. Elképesztően labdabiztos volt – szívesen megnéznék egy statisztikát arról, hogy mennyit haladt előre a labdával, mert hihetetlenül jól rázta le magáról az ellenfél játékosait. Fizikálisan talán a legerősebb most, nagyon jól játszott. (10)

P.Z.: Nem az ő hibája, hogy Kovaciccsal párban kellett szerepelnie a pálya tengelyében, de ettől még tény, elsősorban kettejük felelőssége, hogy a találkozó első harmadában kénye-kedve szerint jutott fel a Barnsley kapunk elé. Jó első labdaérintéseivel sokszor tudta átjátszani a vendégek letámadását, kapásból adott kiugratása Tammy irányába élményszámba ment, ahogy a góljáért is dicséret illeti. Nyilvánvaló, hogy komolyan vehető ellenfél ellen nem jöhet számításba double pivotban, de tegnap összességében jól teljesített ( _AZ_ a kihagyott ziccer pedig inkább merüljön a feledés jótékony homályába). (8)

Kovacic: 8

T.M.: Kovacic második meccse az idényben, de már most bebizonyította, hogy nem véletlenül lett a legjobbnak választott Chelsea játékos az előző idényben. (9)

P.Z.: Ami a középpályás védekezést illeti, rá is ugyanaz igaz, mint Barkley-ra. Emellett viszont a labdával sem tudta a szokásosat hozni a horvát, a keret leginkább presszing-rezisztens tagjaként meglepően sokszor fogott ki rajta a Barnsley letámadása. Becsületére szóljon, hogy rendesen kidolgozta magát, a negyedik gól előtt is ő csente el és játszotta középre a labdát. (7)

Hudson-Odoi: 5.5

T.M.: Lampard lenyilatkozta a meccs előtt, hogy itt az alkalom CHO-nak, hogy bizonyítson. Hááááát… ez azt hiszem nem jött össze neki. Nekem beletelt egy jó 20 percbe, hogy egyáltalán realizáljam, hogy ő fent van a pályán. Ezen kívül pedig folyamatosan az látszott rajta, hogy ráfeszült az egész meccsre. Talán a tegnapi nap egyetlen csalódása az ő volt. Kár érte. (6)

P.Z.: A csapat körüli egyik legnagyobb rejtély, hogy mi a helyzet tehetséges szélsőnkkel, de az biztos, hogy tegnapi produkciójával nem sikerült meggyőznie bírálóit. Több alkalommal is túl sokat cipelte a labdát, amit talán be lehet tudni a túlzott akarásnak is, ráadásul az első percben kihagyott ziccere sem segíthetett önbizalmán. Nem állt jól neki, hogy sokszor kifejezetten szűken kellett játszania, de ez nem mentség egy csampó-csapat ellen. Kíváncsian várom, hogy hétvégén kap-e bizalmat Lampardtól, de ennél mindenképp több kell a jövőben. (5)

Havertz: 9.5

T.M.: MoTM. Havertz most már úgy látszik, kezd belerázódni az új helyzetbe. Megszerezte tegnap karrierje első felnőtt mesterhármasát, és Barkley góljánál gyakorlatilag ő hozta össze a helyzetet, szóval a tegnapi munkája az tényleg tíz per tíz. Küzdött is, ha eladott egy labdát akkor rendszerint ment utána, hogy visszaszerezze. Remélhetőleg ezzel a mesterhármassal most kap egy nagy löket önbizalmat, és hamarosan láthatjuk majd nagyobb csapatok ellen is, hogy miért került annyiba, amennyibe. (10)

P.Z.: Na, ez már valami. Az önbizalomnövelő mesterhármas mellett mezőnyben is nagyszerűen teljesített, folyamatosan szabad területeteket talált a vonalak között, ráadásul egy kis szerencsével egy félidő alatt két gólpasszt is jegyezhetett volna. Tisztán látszik, hogy tízesként érzi a legjobban magát, Tammy-vel való játékkapcsolatuk pedig szintén bizakodásra ad okot. Csak így tovább! (9)

Reméljük, még sokszor láthatjuk ezt a jelenetet

Mount: 8

T.M.: Mount is egyre jobban és jobban játszik, de ezen a meccsen kicsit túlságosan ráfeszült a játékra, és a végén látszódott is rajta a frusztráltság, amiért nem tudott gólt szerezni (pedig több lehetősége is lett volna rá). Ettől függetlenül ő is jót ment, a labdakihozatalainknál nagyon hasznos volt a jelenléte. (8)

P.Z.: Frank fáradhatatlan svájci bicskája megint nagyszerűen oldotta meg a rá bízott feladatot a támadósor bal oldalán. Havertz első gólját megelőző asszisztja nagyszerű volt, és ha kicsit pontosabb, ő maga is a gólszerzők között találhatta volna magát. (8)

Abraham: 9.5

T.M.: Tammy-vel szoktak problémák lenni, de tegnap elképesztően önzetlenül játszott és Havertz-cel nagyon jól megtalálták az összhangot (Havertz 3 góljából 2-re ő adta a gólpassz, az elsőre pedig ő hozta össze a gólt Mount gólpassza után), amit nagyon jó volt látni. Egyébként is jobban mozgott, mint általában szokott, de tegnap tényleg az önzetlenség volt az, ami miatt kiemelkedő volt a játéka. Le a kalappal előtte! (10)

P.Z.: A tökéletes csatárteljesítmény, egyedül az ellenfél színvonala miatt nem nevezhetjük 10/10-esnek. Szívderítő volt látni, hogy első közös meccsükön mennyire jól megértik és kiegészítik egymást Havertz-cel, nagyszerűen találták meg a másik által szabaddá tett területeket. Bár mindkét gólpassza és gólja is megsüvegelendő, ahogy átlépte Mount labdáját a második találat előtt talán az egész mérkőzés legszebb momentuma volt. Hiába Kai mesterhármasa, nálam simán Tammy a MoTM. (9)

Cserék:

T.M.:

Cserékről röviden: Chilwell jót játszott, első meccsén kiadott egy gólpasszt. Giroud megkapta a megérdemelt gólját ebből az asszisztból, míg Zouma szintén magabiztosan védekezett hátul. Egyikük sem játszott eleget ahhoz, hogy külön értékelést írjak rájuk, de mindannyian jók voltak.

P.Z.:

Zouma: 6

Egy óra után állt be, de addigra a vendégek már ellőtték minden puskaporukat, így nem volt sok munkája a franciának.

Giroud: 8

A super-sub nem hazudtolta meg magát, mindent kihozott pályán töltött perceiből, igaz, mire pályára került már eléggé szétesett a Barnsley hátsó alakzata. Gólja mellett valószínűleg ő sem érti, hogy nem sikerült gólpasszt is jegyeznie.

Chilwell: 7

Második tegnapi debütánsunknak szintén nem jutott sok feladat a kapunk előtt, de néhány alkalommal kifejezetten jól kísérte a támadásokat, bemutatkozását pedig egy assziszttal tette kerekké.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com