Blog bejegyzés

Kösz, most már jobb!

1218 derby-chelsea1A Newcastle elleni vereség óta harmadszor nyertünk kétgólos különbséggel, ráadásul tettük mindezt három különböző fronton (BL, PL, COC). S bár egyik ellenfelünk sem volt túlzottan acélos, azért ez mégis annak a jele, hogy nincs gödörben a legénység. Továbbra is vitézül állunk tehát minden fronton, ami így karácsonyhoz közeledve igencsak szívmelengető. S bár a Derby elleni mérkőzés összefoglalója keveseknél lesz ott a fa alatt – pláne felül –, azért lesz mire emlékezni egy ilyen félgőzös kupameccsből is. Bővebben alább.

Ha valahol, hát Angliában tényleg rengeteg csapat indul el a kupákban, így aztán elég kicsi az esély arra, hogy egy alsóbb osztályú csapat egy naptári évben két ízben is utunkba kerül. Márpedig a Derby County pont ezt tette, ráadásul keretes is lett a szerkezet, hiszen 2014 első és utolsó kupameccsén is a Kosok vendégei voltunk.

Januárban az FA kupában 2-0 arányban győztünk, s mint azt már akkor is megénekeltem, vendéglátóink kulturáltan játszottak ugyan, de nagyon nem tették próbára a kissé tartalékos csapatunkat. Az akkori és a mostani kezdőkben azért volt némi fluktuáció: a Derby 6, a Chelsea 2 játékost kezdetett ismét. A nálunk tapasztalható nagy kicserélődés mögött alapvetően az állt, hogy Mourinho szavaiban és tetteiben is nyomatékosította, hogy fontosnak tartja a továbbjutást, így erős csapattal rukkolt elő. Ezért most nem is marasztalnám el a portugált, hiszen örvendetes, hogy rámegyünk erre a serlegre (pláne az elődöntős mezőny ismeretében), valamint a bajnokságra se nagyon tudunk érdemben tartalékolni, tekintve, hogy a héten nincs ott jelenésünk – cserébe jövő héten három is lesz. Kösz, FA…

Ami a mérkőzést illeti, az első félidő első fele olyan unalmas és sekélyes volt, mint egy tetszőleges Miss Marple epizód. A kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, ráadásul még azt sem lehetett mondani, hogy a mezőnyben szikrázó küzdelem kompenzálta volna a kevés látványosságot. Ebbe a posványba gázolt aztán bele nagy elánnal Hazard, aki szép és okos gólt lőtt Fabregas passzából. Szép lassan oda jutottunk, hogy most a belga az első számú gólfelelősünk.

Sokat elárul vendéglátóinkról, hogy erre a derült égből villámcsapásra semmit nem tudtak reagálni a félidőben: nem lettek harcosabbak a letámadásaik, nem vezettek több akciót, s továbbra sem akadt szalonképes kapura lövésük. Az öltözőbe vonulás előtt már csak a mieink okoztak némi izgalmat azzal, hogy Cech egy szögletnél labdára vadászva leterítette Zoumát is. Csóri srác otthagyta egy fogát, percekig agonizált a gyepen, még a sokat látott Terry reakciói is riasztóak voltak. Az meg valahol nem csak szakmai, hanem lelkiismereti kérdés is lett, hogy a már öregecske Steve McClaren is hamarabb kászálódott le a kakasülőjéről a kispadokhoz, mint ahogy az egészségügyi személyzet odabandukolt volna a földön fekvő franciához – az utolsó métereken már Azpilicuetának és Fabregasnak kellett behúznia a négy mihasznát. Azóta persze tudjuk, hogy annyira nincs nagy baj, ettől függetlenül szánalmas volt a brigád hozzáállása az egészhez (cserébe a hazai publikum megtapsolta a hordágyon levitt Zoumát).

Bajtársiasság itt, tróger munkavégzés ott

Bajtársiasság itt, tróger munkavégzés ott

Fordulás után szerencsére viszonylag gyorsan növelni tudtuk az előnyt: Filipe Luis szerezte meg első találatát Kékben, méghozzá egy parádés szabadrúgásgóllal. Mégsem nyugodhattunk meg teljesen, ugyanis előbb Drogba kért cserét a pályáról lebicegve, majd Bryson révén szépítettek a Kosok. Az amúgy nem csúnya gól sajnos a védelmünket is minősíti: elég sokan tétlenkedtek-szerencsétlenkedtek a tizenhatosunkon belül. A szívünkhöz kapni viszont nem kellett túlságosan, hiszen nagy rohamokat még a meccsbe visszajőve sem alakított ki a Derby, ráadásul a Drogbát váltó Rémyt ígéretes helyzetben rántotta vissza Buxton, amiért ki is állították (ráadásul a kapus Grant pedig a tizenhatoson kívül ért kézzel a labdához, de két piros egy akcióból nyilván túlzás lett volna). Szűk öt perc emberelőny elég volt ahhoz, hogy föltegyük az i-re a pontot: Rémy kaparta ki a gesztenyét, Schürrle pedig bepofozta a kipattanót.

Tavaly is kettővel nyertünk itt, idén is ennyi lett tehát közte, bár akkor megvolt a clean sheet. Picit bosszantó, hogy a szokásos elkerülhető gólunkat ezúttal is megkaptuk soros alsóbb osztályú ellenfelünktől, de fogjuk fel úgy a dolgot, hogy itt úgyis csak a továbbjutás a lényeg. Márpedig ez összejött, úgyhogy Mourinho egy szintet biztos lépett már itt tavalyhoz képest.

Ami a játékosokat illeti, sajnáltam Zouma sérülését, mert amúgy jó meccset hozott a francia. Örültem viszont Filipe Luis góljának, mert az amúgy mellőzött brazil már több ízben fitogtatta támadó skilljeit és biztató lövőtechnikáját, szóval járt neki egy ilyen szép találat. Végre Schürrle is végigjátszott egy meccset – ez idén finoman szólva sem volt trend – amivel remélhetőleg sikerül magát visszalopnia a kezdőbe (vagy legalább is annak közelébe). Talán nem nagy dolgok ezek, de egy Derby ellen ilyeneket is észrevesz az ember.

Filipe Luis első gólja Kékben

Filipe Luis első gólja Kékben

A lényeg, hogy megvan az elődöntő, s most már azt is tudjuk, hogy a Liverpool lesz az ellenfél. Az igazat megvallva bármelyik másik csapatnak jobban örültem volna, mert nem lesz épp pihentető velük tusakodni január második felében, de remélhetőleg ők sem okoznak majd gondot. Hétfőn is jól belehúztak nekünk a BL-ben, hiába, ez egy ilyen hét. Ha már eljutottunk idáig, nyerjük meg ezt a kupát, már csak azért is, mert ez most láthatóan Mourinhonak is fontos. Na de ez úgyis a jövő zenéje, most vissza a bajnoksághoz. Addig is Blue Is The Colour!

 • Ez a Pool-Arsenal eddig a leglötyögősebb rangadó az idei PL-ben.

 • Zola

  Az arsenal meg még emberelőnyben sem bírta bemákolni….Egyébként milyen rangadó(mert így hívtad)az amit két középszerű csapat játszik?:-D

  • Ha a Newcastle-Sunderland meccset rangadóként kezeli a PL, gondoltam ezt is. Bár furcsán perverz gondolkodásom van.

   • Nana, azért egy Pool-Arsenal mindig rangadó / derbi marad, még ha a blue square-ben tolja is a két csapat, mint bármelyik londoni derbi, legyen az egy WHU-Chelsea vagy Fulham-Spurs, vagy akármi. A Tyne-Wear derbi is komoly hagyománnyal bír, akárcsak a manchesteri derbi vagy egy jó kis Pool-Everton.

    A PL-nek is megvannak a hagyományai, mint akármelyik másik ligának, talán a történelem miatt egy picit több. A rangadó attól rangadó, hogy lényegtelen a csapatok formája, helyezése, akármi, a derbit az a 90 perc dönti el, és kész. Lásd a mai Sunderland sikert is…

    Mondjuk a vonalkódosok toszódjanak meg, idén kb a nagy skalpokat gyűjtik, azon felül meg kikapnak boldog-boldogtalantól, ha kell, ha nem. Elverték a Spurst, kiejtették a City-t a kupából, elverték a Poolt, a Chelseat. Cserébe ikszeltek a Burnleyvel, Hullal, kikaptak a WHU-tól, a Sunderlandtől, a Stoketól… pfejj, szutyok banda.

    Egyébként az mit bír, hogy mindkét mai meccsen 90+ perces gól esett? 🙂

   • Petikee95

    A Sunderland gólja még épp a 90. percben esett, nem ment át hosszabbításba. 🙂

   • Mindezt alátámasztandó:

    http://www.101greatgoals.com/blog/huge-police-presence-needed-to-keep-newcastle-and-sunderland-fans-apart-before-derby-video/

    Megnéztem a Pool-Arsenal meccs góljait. Hát bazzé, eksküszöm, a liga jelenleg két leggyengébb védelme csapott össze. Innentől a logikus eredmény egy több gólos X 🙂

    Egyébként BR még akár meg is menekülhetne a posztján, de ezt a Mignolet-Jones húzást gyorsan vissza kell csinálnia. Lehet a belgát akarta ezzel megleckéztetni, mert az beszólt, vagy nem tudom, de bazzeg Brad eddigi mutatói: 2 meccs, 8 kapura tartó lövés, abból öt beszedett gól. Rettenetes előtte a védelem, ma is az volt, a második Arsenal gólnál is Zsirut ki a tököm fogta?! – de ez akkor is csúnya mutató, ha nincs egy kapus előtt védelem. Mertesacker visszaadott nekik valamennyit a kilencvensokadikban, de akkor is kérem. Hát ezért José szőrszálanként epilálná a védők zacsiját.. mondjuk, BR azért gondolkodhat, hogy elöl v hátul van nagyobb gond, mert elöl is, az utóbbi három meccs mutatója: 61 lövés, 21 kapura, 2 gól, 2 pont.17 forduló= 22 pont. Ezzel kb akkor végezhetnek EL helyen is, ha előttük valaki tökön lövi magát. A WHU 11 ponttal megy előttük.

   • Petikee95

    0:20-tól mit kiabálnak és mi az a huhogás utána? Ezt már több (köztük Chelsea) meccsen is hallottam, s meg is akartam kérdezni.

   • őszintén szólva passz, ezt nem vágom.

   • Idemitirjak

    Szurkolj Jani?

   • Zola

    Úgy látszik nem nagyon érezted ki a postomból a cinizmust és a kárörvendést.Pedig milyen jó dolgok is ezek.:-D

   • Kedves uram, ha megnézi a kommentek egymás alá ágyazottságát, akkor megláthassa, hogy ez nem annyira önmagának, mint a korábbi válaszoló Cech01 sporttársnak szól 😉 Nyugodjon meg kérem, mint az irónia nagy híve és kiváló művelője, még a szükségtelen nyomatékosító szmájik nélkül is értem 😀 Utóbbit ha megnézitek, posztban nem is használok soha. Itt a diszkoszon oké, de a posztban nincs helye szerintem, minimum komolytalanná teszi az egészet.

   • Zola

    Rá kellett döbbennem,hogy nem csak öreg,de vak is vagyok,helytálló az észrevételed.De azért Willian akkor is egy bohóc.:-D

   • Willian egy bohóc, de attól még tud focizni – más kérdés, hogy nem mindig akar jól…

   • Akkor az én szarkazmusomat nem érezted, Zenzo? Pedig nem is használtam “szmájit”…

   • mehheh, megadom magam, és rákenem a fáradtságra 😉

   • Fáradtság? Pedig még meg sem írtad a beharangot a Sztók elleni meccshez. Nagyon ellustultál, Zenzo… (nincs szmájli).

   • Wudira várunk, pajti, enyém a meccshír (van szmájli) 😉

    : )))))

   • Jó kifogás szegény Wudival takarózni. Ő most önfeláldozóan dolgozik az ingyenkonyhán, miközben Karácsonyi Éneket olvas föl beteg árváknak. Mindezt egy időben! Nem túl steril az árvák szempontjából, de ez mind csak őt nemesíti!

   • (fölröhögtem ám)

    Eh, tudom, lebuktam, na ez van. Engem hazaküldtek az ingyenkonyháról, mert túl sok szeszkót töltöttem a gulyáshoz. Lassan viszont Wudi műszakja is lejár, 74 óra után nem dolgozhat ő sem többet egy huzamban.

    De, nyugi, a meccshír már kész. Most csak négyszemközt elárulom: 0-2-re nyertünk. De ne szólj senkinek, a karácsonyt itthon, a családdal tölteném, nem hiányzik nekem az FA vizsgálódása.

   • Ezt a jövő karácsony szelleme súgta meg neked? Mert ő nagy cafka. Nekem azt mondta, ha nem adakozok, Bosingwa visszatér hozzánk. Nem adakoztam, és mégsem jött vissza!

   • oh nem kellenek ehhez kísértetek, magamtól vagyok ilyen zseniális 🙂

   • Honnan tudjuk, hogy nem a “fáradtság” beszél belőled?

   • oh, az már nem fáradtság, az tegnap volt. Ez már máááás

    egyébként csak a zseniális szemem kellett hozzá, meg némi harmóniaérzék:
    Chelsea-Sporting : 3-1
    Chelsea-Hull : 2-0
    Derby-Chelsea: 1-3
    Stoke-Chelsea: ?

    csak 0-2 jöhet 🙂

   • Kössünk egy alkut: Ha nem jön be, a nap végén átnevezed magad Guy de Vere-re és egy könnycsepp lesz az avatarod, oksi? 🙂 (van szmilej)

   • azt mondják, úriember biztosra nem fogad, pláne nem köt alkut 🙂 A nevem nem eladó sohamár, különben sem érek rá ilyenekre, ha át kell írni a meccshírt 😛

   • Akkor majd a meccs után ülsz tombolva tort. 🙂

   • Bár kedvemre folytatnám e könnyed délutáni csevejt, félő mégis félre kell tennünk. Ezer még a dolog, mielőtt karácsonyt üt az óra, nekem pedig távoznom kell az belvárosba, mielőtt az istenadta nép kifoszt mindent, mintha háborúra készülne keleten. Szóval, Mr Dubious, találkozunk valamikor a meccs körül.

   • mohacsia

    És tényleg!

   • ja, ja, de pssszt!

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com