Blog bejegyzés

Izgalommentesítés

A hétközi liverpooli vendégjáték után újfent rangadó várt a csapatra: ezúttal az Arsenalt fogadtuk. Ha van/volt Achilles-sarka ennek a Chelsea-nek, akkor az a valóban komoly játékerőt képviselő közvetlen riválisok elleni futball. Fontos volt tehát, hogy javítsunk ezen, levéve magunkról ezt az átok-félét. Bízhattunk a hazai pályában és az Arsenal arsenalságában: hogy okkal-e, s hogy mi sült ki mindebből, az kiderül alább.

Tekintve, hogy az öt eddigi pontvesztésünkből négy a top6 tagjai ellen esett, picit azért tarthattunk attól, hogy megint meggyűlik majd a bajunk egy riválissal. Mint ismert, az Arsenal otthonában elszenvedett megalázó vereség térítette Contét jobb belátásra, aminek hatására átállt arra a hadrendre, amivel azóta 17 meccsen 15-1-1-et sikerült hozni. A két nem-győzelem a Spurs és a Pool otthonában született, ami egyrészt igazolja a bekezdés első mondatát, másrészt rámutat arra is, hogy ha valaki rajtunk kívül bajnoki álmokat dédelget, akkor annak bele kellett kapaszkodnia az Ágyúsokba mint reménysugárba.

Míg az öltöny-nyakkendős viselettől kedden elálló Conte heves ökölrázásokkal tudatta a Chelsea-táborral, hogy nem elégedetlen a döntetlennel, addig az eltiltott Wengert nélkülöző Arsenal csúnya pofonba szaladt bele otthon a Watford ellen. A francia szakember ezúttal is kénytelen volt elvegyülni a lelátón, ami – tekintve, hogy a kispadon többnyire egy megtörten magába gubózó, tanácstalan öregúrról van szó – még akár lendíthetett is volna fiai harci kedvén.

A jól megszokott méltatlankodás pár sorral feljebbről

Az Arsenal egyébként igyekezett kezdeményezően fellépni, bár különösebb fölényt nem alakítottak ki ebből. Persze mi sem jeleskedtünk különösebben Cech portája körül, úgyhogy az első gól kissé váratlanul jött – és csak részben azért, mert megadták. Maga az akció (szélre kitett labda, pontos beadás, veszélyes fejes) rendben volt, Marcos Alonso is szépen csapott le a kipattanóra, viszont ha nem is szándékosan, de lekönyökölte Bellerint. Nekem úgy tűnt, az Arsenal védőjének nem lett volna e nélkül sem esélye megnyerni a fejpárbajt (magyarán elkerülni a gólt), viszont nem szólhattunk volna egy szót sem, ha ez szabadrúgás kifelé.

Az eddigi menetelésünkben számomra az volt az örömteli, hogy egyértelmű győzelmek tarkították: nem játszottunk mindig jól, de bírói műhibák és ordas nagy szerencse nélkül jöttek a pontok. Most viszont jött egymás után két – ráadásul fontos, hatpontos – meccs, amelyeken a vezető góljaink vita tárgyát képezték. A kettő közül a mostani a problémásabb, s bár ennek szabályossága mellett is vannak (szakértői) érvek, azért az emberben csak ott motoszkál, hogy ha ez fordítva történik (vagyis az ellenfél szerez így vezetést), akkor is ugyanúgy gondolná-e (és gyanítom, nem). Nyilván nem kell az eset miatt sem Alonsonak, sem Conténak, sem másnak ostorral csapkodnia magát meccs után, mondván bocs, hogy élünk, de úgy se tegyünk, mintha ok nélkül hőbörgött volna itt az ellentábor.

A vezető gól

Persze a profik ismérve az, hogy hamar és egyértelműen túl tudnak lendülni a problémákon, legyen az korán bekapott gól, elmaradt büntető, kényszerű csere vagy jogtalan kiállítás. Ez sikerült is (leszámítva pár frusztrációját kőkemény belépőkkel levezető Arsenal-védőt), s bizony vezettünk pár egészen ígéretes kontrát, amik dühítő apróságokon, illetve érthetetlenül rossz döntések miatt haltak el. Vagyis hamar bevihettünk volna egy másodikat (ha Costa passzol, vagy ha Pedro jobban lő, illetve passzol), de a félidő végére az egynek is örülni kellett (no meg tisztelettel adózni Courtois képességei előtt).

A második félidőből tíz perc sem telt el, mire jött a második. De ez nem is gól volt, inkább egy klasszikus. Hazard leporolta Giggs ’99-es mesterművét (amit a walesi szintén az Arsenal kárára lőtt, igaz, az kupadöntőt ért), s ha szabad hazabeszélnem, szerintem rá is durvított picit. Félpályáról, ellenállhatatlanul gyalogolt be a labdával a kapuig úgy, hogy csak Koscielnyt kétszer alázta rommá, a kettő között pedig az őt megborítani igyekvő Coquelint hagyta úgy faképnél, hogy az 360 fokot pörögve pattant le róla. Nem véletlenül titulálta a belga karrierje egyik legnagyszerűbb góljának ezt a mérkőzés utáni interjúban, tényleg káprázatos volt. Értékét csak növeli, hogy az utóbbi hetek gyengélkedése után volt képes ilyen szólóra, ráadásul tök egyedül vitte végig az egészet, se kényszerítő, se szerencsésen visszapattanó labda nem volt ott, csak színtiszta zsenialitás.

Mestermű

Az önfeledt megnyugváshoz még sok volt hátra, de szerencsére az Arsenal nem igazán tudott ritmust váltani. Uraltuk a meccset, élveztük a játékot, s könnyelműen pocsékoltunk még pár kontrát és helyzetet. Hogy teljes legyen a megsemmisítés, jött egy harmadik is: a volt chelsea-s Cech adott egy kéretlen gólpasszt az ex-arsenalos Fabregasnak, aki köszönte szépen és az üres kapuba emelt. A végén még jött a szépségtapasz Giroud révén, de a vendégek keserűségét ez sem tudta különösebben enyhíteni. Érdekes volt egyébként, hogy az Ágyúsok helyzeteik többségét és a gólt is fejesből hozták össze, ami egyrészt mutatja azt, hogy mennyire nem tudták a jól megszokott rövidpasszos kis játékukat ránk erőltetni, másrészt viszont azt, hogy bedobtak valami újat.

Ajándékgól

A végeredmény és annak alakulása szempontjából ez egy könnyen hozott, sima meccsnek tűnhetett: hamar megvolt a gólelőny, nem kellett fojtogatós Arsenal-rohamoktól szenvednünk és nem igazán érződött, hogy ezt a derbit elbukhatjuk. Ugyanakkor ne feledjük, hogy Hazard mellett honfitársa, Courtois is igazolta klasszisát: végig magabiztos volt, két ízben pedig hatalmas bravúrt mutatott be. Az Arsenalnak is megvoltak ugyanis a helyzetei, s bár kulcsembereik – élükön Sanchezzel) – inkább voltak tompák és indiszponáltak, mint élesek és sikeréhesek, némi szerencsével lehetett volna ez egy szorosabb vagy másabb meccs.

Ettől függetlenül a mai alapján tényleg nem lehet azt mondani, hogy ne tettünk volna a győzelemért, ami összességében nagyon is megérdemelt. Szokatlan volt Wenger nélkül, viszont Hazard álomgólja miatt lett ez nagyon emlékezetes. Az általunk levert Arsenalon kívül ráadásul a Liverpool is botlott, úgyhogy a Tottenham győzelme ellenére is mi lettünk a forduló győztesei. A kilenc pont fór megmaradt, viszont egy stratégiailag rendkívül fontos meccset sikerült megnyerni. Fogynak az abszolválandó körök, már csak 14 maradt, mi pedig ahelyett, hogy a centit vágnánk. permanensen törünk előre. A top6-ből már csak a két manchesteri csapattal lesz találkánk (a Cityvel ráadásul itthon), s bár nyilván egy Burnleyhez, Evertonhoz vagy West Bromhoz sem szívesen utazik az ember, no meg egy Swansea vagy Watford is képes meglepetéseket okozni, ez már elég kell, hogy legyen. A rivális klubok drukkerei már mind beletörődtek, mi azonban még dicséretes mértéktartással hárítjuk a megelőlegezett bizalmat és gratulációkat. De most már tényleg közeledünk… Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Endy919

  https://www.youtube.com/watch?v=qYBJENLgf4Q 3:10-nél ki az a Misi imitátor ?

  Amúgy Diego elég szarul érzi magát nálunk 😀

  • Az Chalobah a hajabol itelve. Neki ilyen szinu a hajank a vege 😀

   • Endy919

    Neeeem. Később szerepel a videóban Chalo és neki mos fekete a haja. 🙂

   • hat ember legyen a talpan, aki a sok keknegert megkulonbozteti 😀 Conteeknak lefogadom van valami fiatal feka hatarozoja es kiskonyvbol nezegeti, h ki kicsoda… vagy lehet rajta van a nevuk az edzotrikon is .D

   • Sir Idemitirjak

    Vagy csak mindet bro-nak szólítja! 😀

   • az is egy megoldas 😀

   • Rammschein

    “kéknéger” 😀 ez új. 😀

  • Endy919

   Neeeem. Később szerepel a videóban Chalo és neki mos fekete a haja.

  • Tornando Ferres

   Costán besírtam amúgy, ebből kéne egy gif 😀

 • Sophie Rose oboaztatta a MU fanok nepet: 😀
  (those jugs tho…)
  https://www.youtube.com/watch?v=laNKW0pntxI

  • Petikee Sipos

   óóóóhteee:O lefordulok a székről.

   • Endy919

    gondolom téged is a tudatlanságuk vágott a földhöz:D

   • Sir Idemitirjak

    Fejből betűzd el Misi és Dave nevét! 😀 Nem egyszerű, de azért voltak fájdalmasan gyenge képességű emberek! 😀

   • Endy919

    én valahogy nem őket néztem 😀

   • irodalmian fogalmazva a szurnad a pottyantojat mi?

   • Endy919

    ez is megfordult a fejemben .

   • Petikee Sipos

    kiesett a szemem a tudatlanságtól.

  • lamps8

   az csöcs

  • Rammschein

   mikor körbepörgette a csávót… akinek a hátára rá vagyon írva a neve… ott meghaltam 😀 na meg a nevetésétől is a hölgynek. :DDDD

 • Diego Costa

  Kedvenc kérdéseim a mai sajtótájakóztatóról:

  Willian mu-s érdeklődése kapcsán: Fontos-e Conte-nak, hogy játékperceket adjon a brazilnak, így mutatva a játékos fontosságát?

  Ismer-e Burnley-s játékosokat, mint például Joey Barton?

  Ha Pogba 87 millió volt, akkor Eden mennyi?

  Kis túlzással semmi értelme a sajtótájékoztatóknak, ha ilyen hülyeségeket kérdeznek. Annyit kéne kérdezni, hogy mindenki egészséges-e és kész.

 • Diego Costa
  • ennyi 🙂 de amugy nem voltunk rosszak rangadokon sem az “uj vilag” ota, azert az is kell, ha azokon mind kikapunk nem sok marad abbol a 9 pont elonybol, foelg, ha hozzaadod azokat a 3 ponokat az uldozokhoz.

   • Diego Costa

    Én is ezt mondtam, hogy nem érdem miért volt ez a “rossz rangadózás” itt téma.

  • Rammschein

   pont most vettem észre és akartam bemásolni… :”D

   A végén megírt konklúzió nevetséges. 😀 igaz, de nevetséges, mert ezt bármilyen sportra rá lehet húzni, ergo egyenlő egy nagy 0-val 😀

  • okos cikk, nagyon okos. Igaz, az, amit levont, mint következtetés, pont annyira vonható le, mint az ellenkezője, de oké, hát írni kellett valamit.

   • Én személy szerint nem hittem volna, hogy 14 szerényebb csapat ellen több pont hozható össze, mint 5 erősebb ellen.

   • mint ahogyan azt sem, hogy ha legyőzöd a többieket, akkor te nyersz. Az utolsó mondatnál kb ez lehetett volna ordasabb közhely, a lényeg ugyanaz persze. Ha bemegy, gól. Röhej. Tegnap úgy rámjött, meghallgattam pár Hofi-kabarét. Na az egyikben (a Hofisszeuszban) van egy rész, amikor a focit ekézi, félidőben a riporter odamegy a kispadhoz, és megkérdezi az edzőt, mi a véleménye a mérkőzésről: úgy érzem, még nincs vége a mérkőzésnek… 😀

   • Az a mák, hogy mindez évekre visszamenő adatokkal van alátámasztva, különben vonakodva fogadtam volna a cikket.

   • nem csodálom, a whoscored nélkül erre én sem jöttem volna rá.

 • Tammy jogsi es biztositas nelkul okozott balesetet. Meg csutortoki hir, de csak most lattam. Hat ez sem egy eszkombajn..
  http://www.bbc.com/news/uk-england-bristol-38919852

  • ez annyira rossz. Pedig irtó nagy tehetség, kár lenne, ha neki is a fejébe szállna és ilyen baromságokkal tolná el a karrierjét…

  • Kurt Zouma has revealed he could be forced to leave Chelsea

   Ez az interjú melyik részéből jön le? Egyébként meglepne, ha a BL-es szezon előtt elküldenénk a picsbe úgy, hogy Terry sem lesz már.

  • teljesen felesleges találgatás ez még, és gyanítom ez sem teljesen így, és nem is ilyen kontextusban hangozhatott el. Most épült fel, egy majd’ egy éves sérülésből, örüljön, ha nem sérül vissza. Egyelőre minden jól halad, és legutóbb még ezt nyilatkozta ő is. Ez valami kiragadott dolog lehet, bár nyilván benne van, hogy távozhat a nyáron, de szerintem nem fog. Ahogyan lentebb is írtam még Christensen esete kapcsán, szerintem Conte belőle akarja kifaragni Mózi alternatíváját, és kb olyan rotálásban játszatná, mint most Willt és Pedrot. Persze ez szigorúan szubjektív vélemény, mégha nem is teljesen légből kapott.

   • “szerintem Conte belőle akarja kifaragni Mózi alternatíváját”
    Zoumabol Moses alternativajat? Ezt ugye nem gondolod komoylan 🙂

   • Ahogyan lentebb is írtam még Christensen esete kapcsán, szerintem Conte belőle akarja kifaragni Mózi alternatíváját

   • ennyiből nem tudom, épp mibe akarsz belekötni 😉

   • Nem igazan ertem, hogy lehetne Zoumabol szelso hatved, ha csak nem tudnak teljesen mas testet es mozgaskulturat cserelni mar a jatekosoknal 🙂 koze nincs ehhez a poszthoz Zoumanak. Egyaltalan honnan jott az otlet? A valosagban erre semmilyen utalas nem tortent.

   • “Zoumából szerintem Aké mintájára vegyes játékost akarunk faragni, aki tud CB-t, WB-t is játszani, és akár Kantét is helyettesíteni tudja” így talán érthetőbb, ha már lusta vagy letekerni.

    “A valosagban erre semmilyen utalas nem tortent.”
    nem? Nézd már meg, eddig hol játszott zümi.

   • nem vagyok lusta letekerni csak nem tudtam, h mar errol volt szo lentebb.

    Miert hol jatszott Zouma szerinted? CB volt a 2 kupameccsen es, amikor a PL ben az Arsenal ellen cserekent bejott a 88-ik percben Moses helyere az olyan sokat azert nem arul el… Mosest akarta lekapni es mas alternativa nem volt ettol meg nem lesz o megoldas oda. Alkalmatlan szelso vedonek.

   • “CB volt + az Arsenal ellen cserekent bejott a 88-ik percben Moses helyere”
    Tehát, hol a kérdés? 😛 José alatt meg játszott pivotban, és nem rosszul.

    “ettol meg nem lesz o megoldas oda. Alkalmatlan szelso vedonek.”
    By the way, értem, hogy szerinted nem, bár azt nem, hogy miért.

   • “Tehát, hol a kérdés? :P” jah mivel nem volt mas lehetoseg es kemeny 3 percet jatszott egy letutizott meccsen akkor mar az a natural postionje? 🙂 nem ertem, h mit nem ertesz azon, ha a kenyszer vagy az eppen tok mind1 hol jatszol 3 percet a vedelemben nem egyenlo azzal, h valos alternativa lenne azon a poszton.

    Miert alkalmatlan szelso vedonek? Nezz korul, h van-e a vilagon olyan szelso vedo, aki ekkora termettel, sullyal, mobilitassal, olykor eleg darabossaggal letezne ezen a poszton.
    CB-nek gyors, de szelsonek egyaltalan nem, o egy alapvetoen rombolo jatekos, nem egy epito.
    Remelem nem kell belemennunk, h mik a wingbacket elsodleges fontos atributumai. Zouma teljesen mas adottsagokkal van megaldva, amik jok, de nem wingbacknek.
    Elobb fogja Williant/Perdot/Aket esetleg Azpit betenni RWBnek, mint Zoumat, ha Moses nem bevetheto szerintem, de visszaterhetunk ra, ha ne adj isten sor kerulne ilyen dilemmara meg a szezonba. nyaron sztem venni fogunk vkit ide amugyis.

   • ” jah mivel nem volt mas lehetoseg es kemeny 3 percet jatszott egy letutizott meccsen akkor mar az a natural postionje? 🙂 nem ertem, h mit nem ertesz azon, ha a kenyszer vagy az eppen tok mind1 hol jatszol 3 percet a vedelemben nem egyenlo azzal, h valos alternativa lenne azon a poszton.”

    Én meg nem értem, mit nem értesz azon, hogy szerintem Conte azt akar faragni belőle. Ki a balhere mondta már, hogy az most aztán natural position? Legalább annyira viszont az, mint amennyire Mózinak az volt anno…

    “Miert alkalmatlan szelso vedonek? Nezz korul, h van-e a vilagon olyan szelso vedo, aki ekkora termettel, sullyal, mobilitassal, olykor eleg darabossaggal letezne ezen a poszton.” + “Remelem nem kell belemennunk, h mik a wingbacket elsodleges fontos atributumai. Zouma teljesen mas adottsagokkal van megaldva”

    de egyrészt milyen prekoncepció már az, hogy máshol nincs ilyen, akkor ő is tuti alkalmatlan? Ez kb olyan, mint amikor tavaly azt írtam, hogy álljunk át 3 védőre, mire hülyézett itt mindenki, hogy az a PL-ben nem reális, és hogy írhatok ekkora hülyeséget. Aztán most meg….
    Nem kell belemenni, de attól még beláthatnád, hogy alternatívaként simán számításba jöhet. Visszatérnék oda, hogy én nem azt írtam, hogy csak és kizárólag mózes helyére kell zümi, hanem lehet, hogy CB lesz belőle, és Azpi kerül egy sorral előrébb, de nagy biztonsággal bevethető szerintem 3 poszton is. Értelemszerűen Kanté is jobb lesz a kp közepén, de míg Kantéból rossz CB lenne három védős rendszerben, addig Zouma simán megállná a helyét a kp-n, és szerintem ugyanúgy wingbackben is.

   • Jolvan parttalan vita ismet ez viszont nettu butasag:
    “Legalább annyira viszont az, mint amennyire Mózinak az volt anno…” nincs szemed hozza egyszeruen 🙂

   • Amugy ertem, h te azt gondolod, h Conte azt akar belole, de nem igy lesz szerintem. Majd Conte es az elet igazol.

    “Ez kb olyan, mint amikor tavaly azt írtam, hogy álljunk át 3 védőre, mire hülyézett itt mindenki, hogy az a PL-ben nem reális, és hogy írhatok ekkora hülyeséget. Aztán most meg….”

    Erre nem emlekszem, h barki ertelmes is vitatta volna ezt a lehetoseg, sztewm tobben eleve azt vartuk a nyaron, h Conte egybol 3 vedovel fog jatszani, csak, amikor nem jottek ehhez az igazolasok senki nem gondolta volna, h tenyleg.

   • Nem vagyok biztos benne, h számodra létezik olyan, hogy értelmes, önmagadon kívül, de a blogon láthatóan nincs ilyen.

   • Nyilván nekem nincs, örülök, hogy van köztünk legalább egy ekkora szaktekintély, aki maga szarta a futballra mért spanyol viaszt.

   • Jah a VKP posztra valo alkalmassagat nem vitatom, ahogy mondod Jose alatt volt par jo meccse ott.

   • amugy az eredeti kerdessel kapcsolatban annyiban azert van jelentosege ennek a talalgatasnak, hogy az azert hiheto, h ha nem kap lehetosegeket, akkor ennyi idiosen mar egy ilyen jobb szinten levo jatekosnak jatszania kell, mert vissza fog esni. Rovid tavon, ha nem lesz helye a csapatban nyilvan nem akar maradni, hosszu tavon viszont szuksegunk lesz ra. Tehat marad a kolcsonadas, ha nem akarjuk elvesziteni, az meg tudjuk, h elsulhet jol is, de akar tonkre is teheti egy rosszul sikerult valasztas.

 • Frenky54

  Off:Megint elment egy bombázó.
  Elhunyt Piet Keizer 73 éves korában tüdőrákban. Az Ajax labdarúgója volt.
  https://www.youtube.com/watch?v=sRqsHwro9Jw

 • acsdav2

  Vicc milyen góllal vezet az Arsenal. Sánchezból megpróbálnak gólkirályt csinálni. Ezt a kezezést nem tudom, hogy nem látta az asszisztens.

  • Diego Costa

   Az pedig még viccesebb, hogy ezek ellen a csapatok ellen sikerült betalálnia:

   Swansea
   Burnley
   Hull
   West Ham
   Sunderland
   Bournemouth

   A PL-ben lőtt góljainak 82%-át ezeknek a csapatoknak lőtte, vagy éppen ütötte ugye.

 • Diego Costa

  Tammy dupla a félidőben. 21 gólnál jár az összes bajnokságot figyelembe véve. Februárban. 19 évesen.

 • Tokeletes, Mane szetkapja a spurokat

 • Rammschein

  Mögöttünk megint kezd szoros lenni a mezőny… 😀 Ha nekünk is ilyen “kevés” pontunk lenne, na akkor aztán tényleg kiélezett lenne a bajnokság. 😀

  Már csak ezért is kell nyerni holnap. 🙂

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com