Blog bejegyzés

Izgalmak minden fronton

Mozgalmas nap vár mindenkire a klub környékén. A játékosok a Bournemouth ellen izzadnak majd a 3 pontért, a vezetőség vélhetően az egész napot a tárgyalóasztal mellett tölti, míg mi, szurkolók izgulhatunk a legkedvezőbb végkifejletért mindkét fronton.

Miután tegnap éjszaka hivatalossá vált, hogy a brazil Emerson Palmieri nagyjából 25 millió fontért érkezik Alonso-t tehermentesíteni, egy kérdés maradt csupán az átigazolási időszak hajrájára: ki lesz a második számú csatárunk a szezon hátralévő részében.

A legesélyesebb jelölt Olivier Giroud, de a transzfer létrejöttéhez sok szereplőnek kell egyezségre jutnia. A helyzet a következő: nem engedjük Batshuayit kölcsönbe, amíg nem biztos az új csatár érkezése. Az Arsenal nem adja el a franciát, amíg nem tudhatják magukénak Aubameyangot. A Dortmund pedig szintén először a gaboni pótlásáról szeretne gondoskodni, aki történetesen épp Michy lenne.

Csatárkeringő

Jól látszik, hogy az üzlet gyakorlatilag rajtunk áll vagy bukik, mivel – csak hogy még bonyolultabb legyen – Giroud Londonban szeretne maradni, szóval az Arsenal-Dortmund direkt csere nem tűnik valószínűnek. Ennek tudatában a hírek szerint Granovskaia heves alkudozásba fogott, hogy Giroud 20 milliós vételárát 17 millióra (!!) csökkentse. Ismerve klubunk mostanában tanusított hozzáállását a piachoz, könnyen lehet, hogy éjszakába nyúló egyeztetés elé néznek a felek.

A tárgyalóasztal mellett a pályán is feladatunk van, a Newcastle legyűrése után most a Bournemouth ellen mérkőzünk meg a Bridge-en. Hasonló felállásban már találkoztunk szűk másfél hónapja a Carabao kupában, ott emlékezetes hajrában, Morata utolsó perces góljával verekedtük tovább magunkat. A jó eredmény most is különösen fontos lenne, mivel a velünk majdnem egyidőben rendezett rangadó okán a Spurs – Man Utd páros legalább egyik tagján értékes pontokat hozhatunk.

Jó hír Courtios és Fabregas visszatérése, de hiányzó akad így is: Conte továbbra sem számíthat Morata, Luiz és Willian játékára. Ehhez jöhet hozzá Batshuayi, aki a tárgyalások következtében egyáltalán nem biztos, hogy nevezve lesz a mérkőzésre. A túloldalon Eddie Howe Tyrione Mings és Jermain Defoe játékát lesz kénytelen nélkülözni.

A három támadó kiválásával Barkley első alkalommal találhatja magát a kezdőben, a hétvégén a felnőttek között bemutatkozó Hudson-Odoi pedig talán ismét leülhet a kispadra. Arra számítani lehet, hogy az idei két találkozónkhoz hasonlóan a Bournemouth három középhátvéddel fog felállni. Ennek fényében érdemes lenne az elmúlt meccseken használt 3-4-3-as hadrendet választani, mivel a 3-5-2-vel mostanában szemmel láthatóan nagyon szenved a csapat támadójátéka.

Ma már egymás ellen

Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben mutatott játékunk a legfinomabban fogalmazva is hullámzónak mondható, kevés olyan előjel van, ami ne a mi sikerünket vetítené előre. A „Cseresznyések” utoljára október 4.-én nyertek idegenben bajnokit, és bár a Premier League-ben 5 találkozó óta veretlenek, az FA-kupából a másodosztályú Wigan búcsúztatta őket. Legutóbbi 10 összecsapásunkat egy kivételével mind mi nyertük, Hazard pedig az utolsó 4 meccsen ötször talált be a jelenleg 13. helyen álló csapat kapujába. Egyszóval a statisztikák szerint szomorú visszatérés elé néz két egykori játékosunk, Nathan Aké és Asmir Begovic.

A találkozót Lee Probert vezeti, aki idén csak a vendégeknek fújt három bajnokit, ezeket pedig kivétel nélkül be is húzták Howe-ék.

Az átigazolási piac eseményeihez sok türelmet, az esti meccshez pedig jó szórakozást mindenkinek!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com