Blog bejegyzés

Kispályások a nagypályán

Lehetne írni most a Newcastle elleni közelmúltról, esélyekről, vagy arról, hogy az Arsenal és a Pool kiesésével mennyit javultak a kilátásaink, de úgy döntöttem, ebbe most szokásomtól eltérően nem vágok bele. Inkább megpendítem, milyen képet fest a klub magáról, milyennek képes láttatni magát. Röviden erről lesz szó alább.

 

Innen Magyarországról szinte felfoghatatlan, hány ember dolgozik egy akkora klubnál, mint a Chelsea: mi mindennek van felelőse meg menedzsere, mi mindenre jut pénz, energia, figyelem. És itt most nem csak olyanokra kell gondolni, mint a segédedző, a pályagondnok, meg a szertáros, hiszen konkrét stáb foglalkozik a játékosok rehabilitációjával, a sajtókommunikációval, játékos-megfigyeléssel, utánpótlással vagy a jótékonysági megjelenésekkel. Nem csak a futballisták és a menedzser, de a fizioterapeuta, a dietetikus és a bérszámfejtő is profi kell, hogy legyen. Még senior kit managerünk is van.

Ezen a szintem egész egyszerűen már muszáj ügyelni a részletekre és a külsőségekre. Ez nem egy KKV 30 alkalmazottal, 40 ügyféllel és évi 2 millió eurós árbevétellel, hanem saját iparágának egyik legnagyobb és legjelentősebb társasága. Itt nem lehet sumákolni, kummantani meg balfaszkodni, mert minden szónak, nyilatkozatnak, megjelenésnek súlya van. Illetve de, látjuk, hogy lehet.

Bevallom, nem vagyok már az, aki a csapattal kel és fekszik. Nem követek 15 chelsea-s oldalt a Facebookon, nem tallózom át kétóránként a jelentős médiumokat átigazolási pletykák után kutatva és nem vitázok parallel öt fórumon védve vagy épp támadva Contét. Azért sok kontent így is szembejön velem, legyen szó sajtótájékoztatókról, nyilatkozatokról, esetleg zuhanyhíradóról. Ezek alapján a kép csalódást keltő, helyenként pedig kiábrándító.

Nem megbántva az érintett szereplőket, de azzal, hogy a Chelsea FC-t egy lapon említik Andy Carrollal, Peter Crouch-csal vagy Ashley Barnes-szal, erősen csorbul a klub jó hírneve. Egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy ilyen játékosok legyenek célkeresztben. Ha rosszindulatú pletyka, illene azonnal cáfolni akkor is, ha „A sas nem kapkod legyek után”, vagyis nem lehet minden híresztelést lereagálni, amit egy szennylap kattintás-vadász módon publikál. Ha pedig igaz a hír, akkor nagyon nagy a baj. Ezzel ugyanis menthetetlenül azt kommunikáljuk, hogy ez a mi szintünk, ennyit érünk.

 

Amikor (mások elől) megszerezzük, akit akarunk

Ha a Haladás vagy a Leyton Orient vakon igazol valakit, aki utána rútul megbukik, az senkit nem érdekel. De ha a Chelsea nem Aubameyangra vagy Alexis Sanchezre, hanem Crouchra licitál, azzal jóval a valós értéke alá pozícionálja saját magát. Patoval vagy Miazgával már megtanulhattuk, hogy olcsó húsnak híg a leve. Nyilván undorítóan fel vannak srófolva az árak, de pont nekünk nem kéne ezen rinyálni, hiszen anno Wright-Phillips vagy Sevcsenko sem annyit ért a piacon, amennyiért leakasztottuk őket.

Az sem tesz jót az imázsnak, amit Conte újabban leművel a sajtótájékoztatókon. Egy ilyen szakmai előélettel bíró és ilyen pozícióban lévő edzőtől elvárható lenne, hogy a nyilvánosság előtt határozott, céltudatos, a „cég” értékeivel és érdekeivel azonosuló vezető benyomását keltse. Olyanét, aki uralja a helyzetet, akinek minden döntése átgondolt, aki hitében és pozíciójában megingathatatlan – még ha ez a valóságban nincs is így. Nem pedig olyanét, aki kiégett, megkeseredett, akit egy random keresztkérdés felidegel, s legfőképp nem olyanét, aki nyíltan kritizálja a kollégáit és feletteseit.

Sosem dolgoztam még ilyen magas szinten, nem is hiszem, hogy fogok, de annyit még én is tudok, hogy ez nem hogy nem szokás, hanem komoly vétség. Egy egészségügyi miniszter sem kommunikálhatja, hogy szerinte is nevetségesen keveset keresnek a nővérek és az orvosok, de hát ez van, nem tehet róla, hogy máshol vannak a prioritások, meg amúgy is, ezt a miniszterelnöknek vagy a pénzügyminiszternek kellene felhánytorgatni. Meg egy multinál kulcspozícióban lévő vezető sem tehet meggondolatlan kijelentéseket vagy jelenhet meg mustáros atlétában egy fontos rendezvényen.

Mackósan

Visszatérve ránk, nem nagy truváj megállapítani, mennyire rossz alapokról indul egy tárgyalás, ha ilyen a hírünk. Nem állítom, hogy teljes a káosz, mint ahogy azt sem, hogy mindenki fullba nyomja a kretént, de muszáj jobban odafigyelni arra, mit mutat magából a Chelsea. Egyre több a pénzes klub, ami azt is jelenti, hogy nő azok száma, akiken egy futballista csapata és ügynöke kaszálhat anyagilag, illetve ahol maga a játékos megkapja, amit akar (fizetést, megfelelő hátteret, esélyt trófeákra).

No meg itt vannak a szurkolók, akiknek fontos ez a klub. Fontosabb, mint az alkalmazottaknak a munkájuk, meg a munkahelyi konfliktusaik, mert nekik ez az életük, ők erre pénzt és időt áldoznak. Nekik, nekünk nem mindegy, kit igazolunk télen, hányadik helyen végzünk és hány értékelhetetlen meccs jut egy hónapra. Nem érdekelnek a főkönyvi kivonatok, se az év végi bónuszok: nyilván ezek sem mellékesek, de mi nem ezt látjuk és nem is ezt keressük elsősorban. Megvesszük a drágább tévés csomagot, hogy tudjuk nézni a meccseket, megrendeljük a mezt, sálat, bögrét, bármily drága is. Beletesszük a magunkét, cserébe azt várjuk, hogy a klubnál is végezze mindenki profin és alázattal a saját feladatát. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • szerencsétlen exünk, Shirley is egyre lejjebb csúszik – most olvasom, hogy úgy volt, 18 hónapos kölcsönbe megy a Swanseaba, de mivel Jarmolenko lesérült, így mégis marad a BVB-ben. Pedig most megint erősítést jelentene még nálunk is a kalácsképű német viking. Én csíptem. Legalább lenne csatáropció is.

  • kormolar

   sérülékeny ő is sajna

   • egyel több ok, hogy megkeressük 😀

 • azért a Sky is kemény, transfer center híre:

  12:05
  GIROUD AGENT ARRIVES

  Sky in Italy are reporting that Olivier Giroud’s agent has arrived in London. The striker looks set to move from Arsenal to Chelsea today.

  Már most értem én, hogy nyilvánvalóan én vagyok a hülye, de ezek a szerencsétlenek minden nagy klub elé odaküldtek egy riportert, kamerával, mindennel, kb minden sarkon ott állnak, helikopterrel és tengeralattjáróval vadásznak minden apró megmozdulásra, de azt, hogy zserbó ügynöke megérkezett, az a Sky Italy-hez köthető infó : )))) vagy már nem volt elég embere a Skynak Angliában, és a reptérre az olaszokat küldték?! :DD

  • mohacsia

   Fujj de ronda. Meg hát Auba sem vmi jóképű.

   • azért kíváncsian várom, mire lesz képes a Miki-Auba páros a PL-ben. Ettől persze az ágyúsoknak még hála égnek nem lesz védelme, Conte meg akkor sem győzi le őket, ha 8 emberrel állnak fel, de az, hogy ezt a párost összehozták ott London randaszínű felén, az azért így elsőre nem tűnik egy rossz húzásnak, tegyük le a kreditet. Pláne, ha a német vonalnál maradva, még Özilt is meggyőzik, hogy maradjon.

    Lacazette viszont szerintem nyáron mozdítható lesz, elnézve a keretünket, már lehet most érdemes lenne elültetni a fülében a bogarat, Marina duruzsolhatna a fülébe lassan valami bátorítót..

   • kormolar

    háát nem tudom… Auba-t vagy Lacazette-t szélen fog játszani…szerintem max Welbeck lesz mozdítható…

   • adam10

    Szerintem ezekkel az igazolásokkal már készítik elő a terepet a nyáron érkező edzőnek, Wengernek lefőtt a kávé. Egyébként egy Simeone, vagy más edző aki ért a kétcsatáros játékhoz, még össze is hozhatja az Auba-Lacazette csatárpárost, egy erős Özil-Mkhi belső középpályával, Wenger alatt a gaboni szerintem szélső lesz.

   • kormolar

    Simeone sztem nem tudna Özil Mikhi ketőssel mit kezdeni, mert nem tudnak védekezni

 • kormolar

  azért el lehet mondani,h mi azért ha csak valami csoda nem történik, nem igazán erősödtünk, míg a többiek azért bele-bele nyúltak a közepébe…Conte álma is teljesül: Michy ment a levesbe(egy darabig legalábbis)…de akkor ne mondta volna h 3 csatárra van szüksége…

 • adam10

  Bats twittere, elvileg utána módosította, hogy ne legyen egyértelmű ennyire, szóval akkor nagyjából készpénznek vehető a francia bója érkezése.

  https://uploads.disquscdn.com/images/50c2471b355b7a0243caef7695d5dac8b59172366cb366996b9d7260d2214e71.jpg

  • kijött egy pályamunkás a Stamfordról:

   Gary Cotterill is across the developing story involving the two strikers.

   The deal is far from done, according to our reporter.

   “I am told by sources at Chelsea that if the Giroud deal does not go through, and there is still some debate about the price, then Batshuayi will not be going to Dortmund.”

   Meglepődnék, ha a végén a Dortmund b*szna rá 🙂

   • adam10

    szerintem nem lesz itt már rábaszás, Bats elmegy szépen Németországba, ahol majd egy jó tavaszt produkálva VB kerettagásot érdemel ki, mi meg Giroud fejére fogunk ívelgetni a Barca elleni visszavágó 85. percében, ahogy ezt már korábban megénekeltem 🙂
    egyébként ha nem drágán jön, akkor szerintem rendben van ez a deal

   • myheartisblue

    20milla volt, a fizetese jobban aggaszt. De azert respektallom, hogy h.volt toke 4rsenalbol a Chelseabe jonni.

 • myheartisblue

  Nehez ebbol megmondani, de a feltolto szerint ez a kep Cobhamben keszult es Giroudrol. Ha mar megy Michy, o legjobb lehetoseg.

  https://uploads.disquscdn.com/images/5bd9c943e623a9bfa96d87096cce60d000137ccd08efe9ccd037557939efac0c.jpg

 • kasata91

  Melyik Jézuskának kell írni hogy ma este még egy Mahrez bepottyanjon? ( ha pánikból igazoljuk kivételesen az se zavar)

  • Sky Sports News reporter Ben Ransom is in Manchester this evening, and gave us an update on Manchester City’s pursuit of Riyad Mahrez.

   “I’ve had it confirmed that Man City are walking away from Riyad Mahrez – the deal is off. The fee was ultimately a sticking point.

   “I’m told Leicester were after a combined package of around £95m – cash plus a player. City were very interested in bringing in Mahrez but he will not be moving to City in this window.

   * Ennyiért úgy tűnik nem a jézuska kell neked (nekünk), hanem egy zsinagóga… 😉 😀

 • megtörtént, aminek meg kellett, szereztünk egy Zsirúj (bocs) csatárt, szerencsétlen sorsú Batman meg lehetőséget kap németben, hátha úgy tér vissza, mint CH. Gyakorlatilag rivális nélkül áll, a kezdőbe kerülésért legnagyobb ellensége úgy kb önmaga lesz. Fél év a Dortmundban, így, hogy kapásból a kezdőben találhatja magát, jót tehet neki, aztán úgyis lehet, hogy már nem Contét kell meggyőznie, hogy a Chelseanél is van helye.

  • némileg pozitívum, legalábbis szerintem, hogy Bats loan szerződésébe nem került bele opciós vételi jog.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com